Machiajul la plajă – 4 recomandări pentru un make-up rezistent

 bogdan.galca
.

Cum vara și-a intrat pe deplin în drepturi, toate drumurile au ca destinație finală malul mării, un loc plin de adrenalină, soare, nisip și relaxare. Pentru orice persoană pasionată de arta machiajului, vacanța la mare reprezintă un motiv propice pentru a experimenta look-uri colorate și dinamice, care pot transforma fiecare apariție în una memorabilă. 

Pe lângă petrecerile organizate seara, când poți adopta un machiaj glam, cu linii de tuș atipice, strasuri sclipitoare, aplicații aurii sau gene false, în timpul zilei, păstrează un ton lejer. Machiajul no makeup makeup rămâne un trend recomandat de specialiștii din industrie, întrucât se realizează simplu, rapid și fără efort.

Principiul de bază al machiajului pentru plajă este rezistența. Factorii externi, precum temperaturile ridicate sau umiditatea excesivă, influențează în mare măsură durabilitatea machiajului. Prin urmare, toate produsele cosmetice trebuie să fie rezistente la apă, pentru a te scuti de eventualele retușuri ale mascarei sau ale fondului de ten.

Dacă vrei să experimentezi noi look-uri vara aceasta, am pregătit o serie de propuneri utile, care vor spori rezistența machiajului în timpul zilei.

Folosește întotdeauna un primer

Sănătatea tenului reprezintă țelul principal al oricărei persoane, așadar, trebuie protejat în permanență. Înainte de aplicarea produselor cosmetice, precum fondul de ten, pudra, fardul de obraz sau iluminatorul, pielea are nevoie de un strat protector.

Ei bine, baza de machiaj îndeplinește cu succes această sarcină. Pe lângă faptul că acționează asemenea unui strat protector între ten și restul produselor de machiaj, sporește rezistența produselor aplicate ulterior. Mai mult, în funcție de textura sa, ajută ca fondul de ten sau crema colorantă să se așeze mai frumos pe piele. 

Alege un fond de ten rezistent la transfer

În esență, un fond de ten acoperă imperfecțiunile feței și uniformizează nuanța tenului, pentru a crea un look cu aspect natural și sănătos. După folosirea unui primer, aplică un fond de ten rezistent la transfer, folosind o pensulă sau un burete de machiaj.

În funcție de tipul de ten, alege un produs cu acoperire mică spre medie, îmbogățit cu filtre protectoare contra razelor UVA și UVB, cu o textură lichidă, care nu astupă porii și care lasă pielea să respire. Spre exemplu, în cazul tenului gras, optează pentru un fond de ten mat, care va împiedica sebumul să iasă la suprafață. 

Aplică un strat subțire de pudră

Una dintre regulile de bază ale oricărui tip de machiaj se referă la fixarea produselor cremoase cu o pudră solidă sau pulbere, cu scopul de a crește rezistența. Folosită într-un dozaj optim, pudra nu va încărca tenul. Cu ajutorul unei pensule pufoase, aplică un strat subțire de pudră în zonele problematice: zona T (frunte, barbie, pomeți) și în jurul nasului. 

Alege o mascara waterproof colorată

În esență, un machiaj natural pentru plajă scoate în evidență trăsăturile naturale ale feței. Dacă accentul se pune pe machiajul tenului, pentru a realiza o bază fără cusur, poți aduce culoare în machiaj prin alte produse cosmetice.

Spre exemplu, o mascara colorată reprezintă pata de culoare necesară într-un machiaj natural. În funcție de necesități și preferințe, optează pentru o mascara waterproof cu efect de alungire, curbare sau volum. 

Pe lângă sfaturile amintite anterior, nu uita de crema cu protecție solară. Recomandată pentru a fi utilizată pe tot parcursul anului, crema cu SPF este un produs must-have pentru această vară.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Douglas

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton