La ce să fii atentă atunci când îți antrenezi mușchii fesieri pentru a obține rezultate rapide

 bogdan.galca
.

Dacă faci parte din categoria persoanelor care își doresc un corp tonifiat și sunt dispuse să lucreze pentru a-l obține, atunci citești articolul potrivit.

Nu toate am fost înzestrate cu un posterior ferm precum Jennifer Lopez și este în regulă să fie așa, pentru că suntem cu toții diferiți și avem atât atuuri, cât și lucruri pe care le putem îmbunătăți atunci când vine vorba despre fizicul nostru. Însă, un corp armonios și un posterior ferm te-ar putea ajuta să te simți mai sexy și mai confortabil în pielea ta, așa că merită să faci ceva în acest sens. 

Dacă timpul liber nu e cel mai bun prieten, iar răbdarea nu e tocmai punctul tău forte, atunci îți vom spune la ce lucruri să fii atentă pentru a obține un posterior mai ferm cât mai rapid.

Atât timp cât procedezi în mod corect, poți obține un posterior mai ferm în doar câteva săptămâni. Și, crezi sau nu, recomandările noastre nu se bazează doar pe genuflexiuni și fandări. Intră în posesia unei saltele pentru fitness care te va ajuta atunci când faci exerciții ce solicită palmele și genunchii, înarmează-te cu voință și acordă atenție următoarelor sfaturi:

Concentrează-te asupra mușchilor potriviți

Fesele sunt formate din trei mușchi: gluteus maximus, gluteus medius și gluteus minimus. Atunci când mușchii fesieri sunt puternici, te bucuri de un posterior frumos și rotund. De aceea, atunci când îți propui obținerea unui posterior mai tonifiat, vei dori să te concentrezi pe antrenarea acestor trei mușchi.

Dar care sunt cele mai bune antrenamente care vizează mușchii fesieri? Genuflexiunile și fandările vizează fesele, dar ele antrenează și grupele de mușchi din jur, inclusiv cvadricepsul și femurul. Acest lucru înseamnă de multe ori că vei lucra întreaga parte inferioară a corpului, ceea de înseamnă volum și în picioare.

Acest lucru poate fi în regulă dacă ai un corp de tip ectomorf care nu pune mușchi rapid. Dar dacă ești tipul endomorf sau mezomorf, vei dori să găsești exerciții care să vizeze în mod specific fesele. Nu strică niciodată să variezi antrenamentul. Mai ales că, uneori, să repeți același lucru la nesfârșit devine plictisitor.

Dacă te simți în stare, creează-ți propria sesiune de antrenament în circuit, alegând 5-6 exerciții pe care să le repeți timp de 45 de secunde până la 1 minut. Asigură-te că faci mai întâi antrenamente pe un singur picior înainte de a trece la celălalt. Acest lucru va face ca antrenamentul să fie mai dur și mai eficient.

Pentru cele mai bune rezultate, vei dori să repeți circuitul de 2-3 ori, fără pauză. Și pentru a obține rezultate cât mai rapid, poți adăuga întotdeauna greutăți la gleznă sau benzi de rezistență.

Cunoaște-ți corpul

Vorbim, în acest context, despre tipurile de corp dintr-un motiv foarte simplu: tipul de corp influențează modul în care se dezvoltă mușchii, cantitatea de grăsime pe care corpul tinde să o stocheze în mod natural și tipurile de exerciții de care ai nevoie.

Dacă în mod natural corpul tău pare să aibă mușchii mai dezvoltați sau să depoziteze grăsime în partea inferioară a corpului, te vor ajuta mai mult anumite tipuri de exerciții decât ar ajuta o persoană care se chinuie să tonifieze acea zonă a corpului.

Asigură-te că te alimentezi corespunzător

Atunci când vrei să obții un posterior mai ferm cât mai repede posibil, este normal să crezi că tot ce trebuie să faci este să te antrenezi. Dar antrenamentele nu vor fi atât de eficiente pe cât îți dorești dacă nu mănânci corect. Iar mâncatul corect înseamnă mai mult decât numărarea caloriilor.

Mănâncă mai multe proteine. Mușchii tăi au nevoie de proteine pentru a crește, a se dezvolta și a se regenera după ce faci exerciții. Dacă vrei un posterior ferm, vei dori să mănânci mai multe proteine slabe.

Nu trebuie să fugi la magazin și să iei cât mai multe batoane proteice. În schimb, caută proteine slabe naturale neprocesate precum:

  • brânză de vaci
  • pui și carne de pasăre
  • somon
  • fasole
  • ton
  • nuci de soia
  • ouă
  • carne de vită slabă.

Prin evitarea surselor de proteine procesate, îi oferi organismului instrumentele de care are nevoie pentru a dezvolta mușchi. De asemenea, renunță la mâncărurile nocive. În primul rând, ne referim la alimentele procesate. Sunt pline de zahăr, sodiu și adesea te balonează.

Scapă de alimentele procesate, evită să bei alcool, consumă alimente bogate în proteine și mănâncă sănătos. Iar dacă vei continua cu o astfel de alimentație, vei progresa pe termen lung. 

Gândește-te la asta astfel: cu cât ești mai sănătos în interior, cu atât mai ușor va fi pentru corpul tău să arate bine la exterior. Și, ca bonus, te vei simți mai bine și vei putea continua să perseverezi pentru a-ți atinge obiectivele și pentru a obține corpul pe care ți-l dorești.

În concluzie, probabil ai făcut câteva genuflexiuni în speranța de a-ți tonifia mușchii fesieri sau ai mers la un curs de gimnastică care promitea să îți construiască posteriorul rotund la care visezi. Cu toate acestea, obținerea unui posterior mai ferm înseamnă mai mult decât câteva sesiuni de antrenament și nu se rezumă totul la sesiuni de fandări și genuflexiuni. 

Sursă foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Hervis

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton