3 pași pentru un zâmbet perfect vara aceasta

 bogdan.galca
.

Un zâmbet alb și strălucitor este dorit de toată lumea, însă genetica nu e mereu de ajutor. Din fericire, medicina a avansat suficient de mult încât să găsească soluții pentru imperfecțiunile noastre, de la cele minore până la cele mai grave. O dantură albă se poate obține cu puțin ajutor din partea medicului stomatolog și urmând recomandările acestuia.

Cu toții ne dorim un zâmbet larg ce dezvăluie o dantură perfectă, albă și uniformă. Însă, nu toată lumea a avut norocul de a fi ajutată de moștenirea genetică, motiv pentru care medicina a avansat rapid pentru a pune la dispoziție soluții pentru cât mai multe dintre problemele existente. Stomatologia este un domeniu ce a cunoscut o dezvoltare fulminantă, rezultatele obținute cu ajutorul tehnologiei, produselor și procedurilor de ultimă generație fiind pur și simplu spectaculoase. Indiferent dacă ai moștenit o dantură perfectă sau nu, vizitele la medicul stomatolog trebuie să fie constante. 

Mereu ne dorim o dantură albă, dar în special vara, atunci când pielea noastră devine arămie datorită bronzului. O igienă orală eficientă este parte din rutina noastră zilnică, însă nu întotdeauna aceasta are un efect spectaculos, pe care cei mai mulți îl căutăm. Ne achiziționăm cea mai bună periuta electrica, diferite paste de dinți care promit o dantură albă imaculată însă, uneori, este nevoie de mai mult de atât. 

Iată care sunt cele mai la îndemână lucruri pe care le poți face atunci când îți dorești o dantură sănătoasă și strălucitoare:

  1. O vizită la medicul stomatolog

Chiar dacă nu ai probleme majore și nici nu simți vreun disconfort, o vizită la dentist este recomandată o dată la șase luni. În urma unei consultații vei ști cu adevărat care este starea danturii tale și, mai ales, care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru ca zâmbetul tău să dezvăluie o dantură albă. La recomandarea stomatologului, vei beneficia de un detartraj profesional, îți va explica ce produse de igienă să folosești ca să aibă cu adevărat efect și, dacă este necesar, îți va prezenta modalitățile de albire a dinților practicate în cabinetul său. 

  1. Evită alimentele cunoscute pentru pătarea dinților

Fie că sunt vicii sau simple alimente consumate, dacă îți dorești o dantură albă, fără pete, trebuie să cunoști foarte bine lista cu alimentele ce pătează dinții. Dacă despre cafea și tutun se știe că provoacă îngălbenirea dinților, dar sunt vicii la care nu poți sau nu vrei să renunți, încearcă să eviți cât mai multe din restul produselor, precum vinul roșu și sucurile colorate. Din păcate, și ciocolata face parte din produsele ce provoacă îngălbenirea dinților, dar, consumată cu moderație, cu siguranță nu va face mari daune. 

  1. Folosește ața dentară cu regularitate

Chiar dacă nu reușești să te speli pe dinți după fiecare masă, poți folosi, indiferent de circumstanțe, ața dentară. Aceasta nu necesită alte produse, nici accesul la apă, poate fi folosită inclusiv când ești în mașină, deci nu ai motiv pentru care să omiți folosirea ei regulată. Ața dentară te ajută la eliminarea resturilor alimentare dintre dinți, oferindu-i gingiei un mediu propice. 

Zâmbetul este, de multe ori, primul lucru pe care îl observăm atunci când cunoaștem o persoană. Dacă o dantură sănătoasă este importantă în special pentru noi înșine, nici a face o primă impresie plăcută nu este un lucru de nebăgat în seamă. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton