Ideile care te ajută să devii mai productivă și să câștigi timp în viața de zi cu zi

 bogdan.galca
.

Ca să devii cât mai productivă în tot ce faci, indiferent că e vorba de viața ta profesională sau de cea personală, este necesar să îți schimbi perspectiva asupra anumitor lucruri și să te adaptezi în funcție de context. Drept urmare, dacă îți dorești mai mult timp liber pentru a te relaxa, trebuie să ai un plan prestabilit și să faci lucrurile cât mai eficient cu putință. Iată mai jos câteva idei pe care să le pui în aplicare. 

Fii prevăzătoare și eficientă

O primă măsură pe care ai putea să o iei în considerare este să fii prevăzătoare și să faci lucrurile din timp, ca să nu te prindă nepregătită pe ultima sută de metri. De exemplu, în sezonul rece ai putea să îți achiziționezi haine și accesorii vestimentare pentru vară, ca să prinzi oferte avantajoase. De asemenea, dacă tot vrei să faci economii, în loc să cumperi an de an un brad natural pentru sărbători, pe care oricum îl arunci, poți apela la o variantă alternativă și ecologică, adică la un brad artificial cu leduri. Astfel, vei pune bani deoparte și nu va mai trebui să îl împodobești. În același mod, poți să îți planifici o vacanță cu câteva luni înainte, și să vezi cu exactitate unde vrei să mergi, ce ai de gând să vizitezi și cât costă cazarea ori care e bugetul de care ai nevoie. Desigur, tu știi cel mai bine care sunt activitățile sau deciziile pe care trebuie să le iei, dar nu ți-ar strica să te organizezi corespunzător decât să lași totul la voia întâmplării. 

Fă-ți un program și ține-te de el 

Dacă nu ai un program prestabilit și ești dezorganizată, la un moment dat, ori vei uita că ai de făcut o activitate importantă, ori te vei supraaglomera cu diverse sarcini, fie de la muncă, fie din viața personală, iar aceste aspecte îți vor da viața peste cap. De aceea, e indicat să ai totul pus la punct, ca să nu te prindă pe picior greșit. Gândește-te la ce ai de făcut pentru întreaga săptămână, de la cumpărături, la activități recreative și până la proiectele de la serviciu. Astfel, îți va fi mult mai ușor și nu vei irosi timpul. Așa că, planifică-ți totul cu atenție. 

Adaptează-te în funcție de context

Mai precis, vezi cum îți poți ușura viața și cât de de urgentă e treaba pe care o ai de făcut. De pildă, poate că nu îți place să gătești, deci apelează la soluții alternative, de exemplu, să mănânci în oraș, să comanzi de la un restaurant ori să îți iei aparatele și ustensilele potrivite, cum ar fi un multicooker, cu ajutorul căruia să prepari rețetele tale preferate fără să depui efort. Pe de altă parte, poate ai nevoie de mai mulți bani, ca să îți suplimentezi bugetul, deci va trebui să faci anumite sacrificii, cum ar fi să îți iei al doilea job. În funcție de context, caută să fii cât mai eficientă și să găsești cea mai inteligentă metodă de a duce lucrurile la bun sfârșit. Nu vrei să faci curățenie? Apelează la serviciile unei menajere. Nu îți ajunge timpul ca să te relaxezi ori să te ocupi de activitățile tale preferate? Atunci, vezi care e cauza. Poate că muncești prea mult, nu îți gestionezi cum trebuie programul, te trezești la o oră târzie sau amâni totul până în ultima clipă. 

Cu siguranță, doar tu știi care sunt activitățile care au prioritate pentru tine. Important e să fii cât mai productivă și să te adaptezi în funcție de ceea ce ai de făcut. Planifică-ți totul din timp, tratează fiecare sarcină cu seriozitate, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. 

Sursă foto: Shutterstock.com 

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Lumea brazilor

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton