Idei practice pentru baia mult visată

 bogdan.galca
.

Când vezi pe net sau la TV reclame cu băi moderne, s-ar putea să te gândești că este timpul să-ți renovezi și tu propria baie. Ca și în cazul celorlalte camere, totul începe cu o planificare prealabilă și aflarea celor mai noi tendințe. În alte vremuri, băile erau considerate încăperi pur practice însă acum ele reprezintă mult mai mult pentru membrii unei familii. Dacă atunci când vorbești despre baie te gândești la relaxare și răsfăț, vei căuta să profiți de orice idee care ar oferi obiectelor din această încăpere o notă distinctă. În plus, cu cât petreci mai mult timp acasă, cu atât vei frecventa baia mai des, așa că o reamenajare ar putea fi binevenită. După bucătărie, baia este, probabil, cea mai importantă cameră din casă, așa că merită să îi acorzi o atenție deosebită. În caz că nu știi încă ce modificări ai vrea să faci, te vom ajuta să iei decizia corectă.

Gândește-te la lucrurile de care ai nevoie în baie

Pentru reamenajarea băii se va ține cont de câte persoane locuiesc în casă, acesta fiind factorul decizional. Diferența dintre o baie privată, cu duș pentru două persoane și una de familie, care va necesita o cadă și mult spațiu pentru diferite obiecte de igienă, este una foarte mare. O încăpere în stil spa va avea nevoie de mai multe dotări și accesorii și ar putea include o cadă cu hidromasaj, duș separat, chiuvete duble și dulapuri de depozitare, inclusiv un suport pentru prosoape, în timp ce o baie pentru oaspeți poate consta doar într-un duș și o toaletă. Va trebui să te gândești și la necesitatea unor masini spalat rufe sau a unui uscător care sunt nelipsite din orice casă. Apoi, întreabă-te ce fel de spațiu dorești să obții. Cauți un refugiu în care să evadezi după o zi lungă de lucru sau ești mai degrabă o persoană energică ce preferă un duș rapid? Răspunsul la această întrebare te va ajuta atunci când vei cumpăra accesoriile de care ai nevoie și va însemna mult pentru alegerea culorilor gresiei, faianței și a mobilierului. Designerii recomandă să uiți de modul în care folosești în prezent baia, pentru a-ți crea o imagine de ansamblu asupra noului proiect.

Apelează la sfaturile experților

Dacă te gândești care ar fi cele mai bune opțiuni pentru tine în ceea ce privește organizarea băii, cel mai bine este să cauți sfatul experților încă de la început. Vizitează showroom-urile și site-urile web pentru amenajarea băilor și apelează la sfaturile unui designer care te va ajuta să îți proiectezi baia la care ai visat. Acesta îți va putea spune despre cele mai noi materiale și tehnologii și va avea o mulțime de soluții dacă ai o baie mică sau nu știi cum să poziționezi corect obiectele sanitare. De asemenea, te va ajuta cu idei pentru maximizarea spațiului, evitând în același timp greșelile costisitoare. Odată ce ai bugetul stabilit, ideile de design și planul băii, poți începe lucrările de amenajare.

Alege cele mai potrivite culori

Culoarea este un element esențial ce trebuie luat în considerare. Poți schimba destul de ușor culoarea pereților sau a tapetului, dar gresia și faianța nu sunt așa de simplu de înlocuit. Dacă asociem baia cu prospețimea, curățenia și relaxarea, culoarea va trebui să reflecte aceste calități. Nuanțele de alb, bej deschis și cele neutre sunt în topul listei preferințelor, nu numai pentru crearea senzației de spațiu, dar și pentru utilitate. Calcarul sau urmele de apă vor fi mai puțin evidențiate de aceste culori. Nu uita că poți personaliza baia prin accesorii precum lucrări de artă sau chiar o colecție de plante naturale sau artificiale. Lucrurile accesibile și ușor de schimbat sunt numai bune pentru a oferi băii tale un nou aspect.

Deși la început o reamenajare poate părea descurajantă, un design plăcut al băi poate face o mare diferență în viața ta. Dacă încă nu te-ai hotărât, nu face schimbarea doar de dragul de a modifica ceva. Dacă te mulțumește așa cum este acum, poți face numai mici ajustări pentru a te simți și mai confortabil. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Beko.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton