Idei pentru machiajul buzelor pe timp de toamnă

 advertising.ringier
.

Buzele sunt în centrul atenției în această toamnă, iar nuanțele care sunt la mare căutare sunt cele intense, ce derivă din roșu, burgundy sau maro. Dacă vara se optează pentru luciurile de buze fresh, lejere și semi-transparente, nu la fel este în sezonul mai rece. Toamna, cât și iarna, se poartă rujurile în nuanțe mai închise sau nude, dar care au textură cremoasă și un finisaj mat.

Culori care se poartă pe buze, toamna

Toamna poți renunța la rujurile în nuanțe aprinse și te poți orienta spre culori mai închise. Grena, burgundy, mov închis sau roșu închis sunt culorile must-have ale acestui sezon. Dacă totuși ești o persoană căreia îi place simplitatea, poți opta pentru rujurile în nuanțe nude. Iată cum le poți purta pe fiecare:

Rujuri în tonuri naturale

Alege rujurile nude care se potrivesc cel mai bine cu tonul pielii tale. Nuanțele nude pot varia de la culoarea roz și până la culoarea maro. Acestea conferă luminozitate chipului și pot fi purtate indiferent de ocazie sau de stilul vestimentar.

Rujuri în nuanțe de roșu

Nu vei da niciodată greș purtând un ruj rosu. Chiar și așa, ai nevoie de puțină îndrăzneală pentru a-l purta în orice moment al zilei. Rujul roșu clasic se poartă în orice sezon și poate fi asortat oricărui make-up, fie el și unul mai intens sau mai natural. Poți purta și alte variațiuni ale culorii roșii, cum ar fi burgundy sau bordeaux. 

Rujuri în nuanțe de mov

Produsele pentru machiajul buzelor cu un subton mov se află printre cele mai purtate nuanțe ale toamnei. Prună, vișiniu sau burgundy sunt culorile must-have ale sezonului rece. Trebuie doar să îndăznești să le porți! Dacă le asortezi cu un machiaj mai natural, nu vei da greș cu look-ul final.

Rujuri în nuanțe de maro

Un trend al anilor 90 se menține pe val și anume purtarea rujurilor în nuanțe maro închis. Acestea se potrivesc tuturor tonurilor de piele. Experimentează diferite subtonuri pentru a descoperi acel ruj maro care ți se potrivește!

Rujuri în nuanțe de roz prăfuit

Știm deja că nuanța roz aprins este perfectă de purtat vara sau primăvara. În sezonul mai rece este bine să apelăm la o tonalitate mai puțin stridentă a acesteia. Rujurile de culoare roz prăfuit sunt perfecte pentru a asorta un look de toamnă. Poți adapta intensitatea culorii în funcție de tenul tău – cu cât nuanțe pielii e mai deschisă, cu atât culoarea rujului trebuie să fie mai 'ștearsă'.

Sfaturi pentru buze seducătoare

Pentru a avea buze frumoase și seducătoare nu uita că acum, în sezonul toamnă-iarnă, mai mult ca oricând trebuie să le îngrijești cu atenție. Hidratarea lor este prioritară, deoarece vântul și temperaturile mai reduse le-ar putea accentua deshidratarea.

Pentru a preveni efectele deshidratării, precum exfolierea și crăparea buzelor, ai grijă să folosești balsamuri de buze cu factor hidratant și să le exfoliezi cel puțin o dată pe săptămână cu produse specifice. 

Încă un truc care te va face să ai buze ce par mai pline și mai mari este să aplici contur înainte de a folosi orice nuanțe de rujuri. Nu trebuie decât să folosești un creion contur de culoarea rujului sau cel mult cu un ton mai închis. Creionul contur poate fi aplicat și pe toată suprafața buzelor, înainte de ruj, pentru a oferi un plus de rezistență. 

Dacă buzele tale sunt prea subțiri și vrei să le oferi volum, pentru a părea mai mari, aplică puțin luciu de buze transparent în centrul acestora. 

Nu uita! Pentru a nu avea buze crăpate și uscate trebuie să renunți și la obiceiul de a-ți umezi buzele cu saliva, mai ales dacă te afli în aer liber, iar temperaturile sunt scăzute! Consumă suficiente lichide pentru a te hidrata corespunzător pe interior, iar acest lucru se va vedea, negreșit, și la exterior!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton