Ghid de mărimi la inel: cum afli măsura corectă?

 advertising.ringier
.

Inelele se numără printre cele mai populare accesorii. Indiferent dacă te caracterizează stilul sport, casual, elegant sau feminin, există inele pentru toate gusturile. Ce faci, însă, când nu știi care este măsura corectă a inelului? Poate că îți dorești să comanzi modele online sau vrei să cumperi o bijuterie cadou pentru o persoană dragă și nu vrei ca inelul să îi cadă de pe deget.

Află care sunt criteriile, dar și sfaturile de care merită să ții cont, astfel încât să nu dai greș atunci când alegi inele cool, potrivite pentru orice vârstă!

Află mărimea inelului seara 

Fie că ai în vedere inele de argint sau achiziționarea unor modele din aur sau alte metale, poți ține cont de următorul sfat. Încearcă să afli ce mărime porți atunci când vine seara, fiindcă mâinile și degetele sunt puțin mai umflate. Există și o explicație a acestui fenomen: variațiile de temperatură pot influența selectarea mărimilor pentru inele, deoarece vasele de sânge se dilată.

Atunci când alegi un inel, probează-l și vezi cum stă pe deget. Orice model ar fi, acesta nu trebuie să alunece, dacă lași mâna în jos, dar nici să te strângă și să arate inestetic.

Stabilește circumferința degetului care te interesează

Să zicem că vrei să porți inele noi pe degetul inelar. În acest caz, ar fi bine să ții lângă tine o ață sau un metru de croitorie, pe care să le înfășori în jurul degetului. Vezi care este rezultatul! Poți să afli ușor circumferința, dacă măsori cu o riglă ața pe care ai folosit-o.

După ce ai aflat un număr de centimetri, consultă un tabel de mărimi disponibil pe site-ul cu bijuterii de unde cumperi inelele. În această situație, reține că ața nu trebuie să stea fixă pe deget, fiindcă inelul ideal este potrivit, nu strâns sau larg.

Află care este și diametrul inelului

Ai nevoie să afli măsura corectă a unui inel? Atunci este recomandat să știi și care este diametrul. Îl poți afla cu ușurință, dacă iei un inel din colecția ta. Verifică degetul pe care ți-ar plăcea să porți această bijuterie. Cu ajutorul unei rigle sau a unui metru de croitorie, măsoară interiorul inelului.

Apoi, aproximează care este centrul bijuteriei și poziționează inelul pe liniile gradate ale riglei. În acest fel, vei obține dimensiunea precisă.

Selectează mărimea mai mare a inelului

Ai aflat dimensiunile inelului și îți dai seama că ești între mărimi? În acest moment, ar fi indicat să optezi pentru inelul mai mare. Motivul este simplu: bijuteria nu îți va fi prea micuță, ci îți va oferi mai mult confort.

Așadar, măsoară ambele mărimi. Atunci când una dintre articulații este mai mare decât baza degetului, alege-o de fiecare dată pe cea intermediară.

Caută cel mai apropiat magazin de bijuterii

Poate că niciuna dintre soluțiile de mai sus nu îți este pe plac sau ai nevoie de inele rapid și nu ai timp să măsori degetele. Ca să nu pierzi vremea, o soluție utilă implică deplasarea până la un magazin de bijuterii. Într-un astfel de loc, ai ocazia să probezi diferite mărimi de inele, până când găsești modelul care te avantajează.

În plus, în mall sau în magazinele de bijuterii din orașul tău, mărimile sunt marcate pe eticheta bijuteriilor. Dacă nu te descurci, nu ezita să ceri ajutorul specialiștilor. Aceștia sunt întotdeauna dispuși să te ajute și să îți ofere informații prețioase despre modelele pe care le cauți.

Ai în vedere aceste sugestii despre aflarea măsurii corecte a inelelor și bucură-te de bijuterii unice, dar care te reprezintă!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton