Estetica dentară în era digitală: cum ne ajută tehnologiile moderne să obținem un zâmbet perfect

 advertising.ringier
.

Estetica dentară în era digitală a adus o mulțime de îmbunătățiri în ceea ce privește tratamentele de care persoanele se bucură. În ziua de azi, multe probleme dentare sunt tratate datorită tuturor tehnicilor digitale de care medicii dispun. Tratamentele sunt eficiente și dau roade, ele fiind apreciate pentru faptul că sunt de lungă durată și aduc îmbunătățiri semnificative sănătății pacienților.

Tratament minim invaziv

Tehnica minim invazivă este utilizată frecvent pentru că reușește să fie o opțiune foarte eficientă, aceasta oferind un confort sporit pacientului, iar refacerea este în același timp foarte rapidă și lipsită de orice complicație. În acest fel, se conservă substanța dentară, iar pacientul se bucură de un zâmbet perfect de fiecare data. Un tratament minim invaziv presupune mai multe lucruri, iar un serviciu de albire dinti Timisoara este un astfel de tip de tratament. Rezultatele sunt în acest caz de durată, iar pacienții se bucură în acest fel de zâmbetul dorit.

Stomatologia este apreciată pentru faptul că are proceduri medicale care sunt puțin traumatizante pentru organism, astfel încât se elimină doar țesuturile deteriorate, scopul fiind de a conserva țesutul sănătos. Pe scurt, mai puțin traumatizant înseamnă mai puțin dureros, dar și mult mai curat, confortul pacientului crescând semnificativ. Se elimină în acest fel eterna frică de dentist, iar pacientul se simte mult mai bine din acest punct de vedere.

Pentru a realiza acest tratament minim invaziv, medicii dentiști se folosesc de lasere, acestea fiind foarte precise, nefiind dăunătoare pacienților. Ele ies în evidență prin faptul că reușesc să sterilizeze țesuturile lucrate, atât la suprafață, cât și în profunzime, distrugandu-se în același timp bacteriile, dar și virusurile. Ele mai au și efecte biostimulatoare, dar și biomodulare, acestea fiind foarte necesare în procesul de regenerare. Se stimulează în acest fel regenerarea țesutului, iar grăbirea vindecării este una garantată. Efectul este unul antiinflamator, iar procedurile chirurgicale se realizează fără nici un fel de complicație. Efectul este unul anticoagulant, acesta fiind necesar pacienților care realizează tratamente anticoagulante.

Rezultate durabile

Laserele au ușurat foarte mult munca medicilor, iar tratamentele făcute sunt fără durere, fiind curate, dar și mai simple în același timp. Nu apar așadar complicații, acestea fiind eficiente din toate punctele de vedere. În cele mai bune cabinete se folosesc două tipuri de tratamente cu laser și anume cele cu apă și cele cu diode de diferite lungimi de unde.

Laserul cu apă sau Water Laser nu vibrează și nici nu se încălzește, de aceea intervenția este făcută fără nici un fel de disconfort pentru pacient. Curățarea cavităților carioase este desfășurată în cel mai scurt timp. Nu mai este necesară anestezia în acest caz, iar intervenția este rapidă și fără ca pacientul să resimtă vreun disconfort. Ai în vedere faptul că un medic cu experiență nu mai face anestezie, indiferent de cât de adâncă este o carie.

Se mai pot folosi și diode de diferite lungimi. Acestea sunt folosite în special pentru procedurile de decontaminare, fotobiostimulare, dar și de biostimulare. Cabinetele care oferă această tehnologie sunt apreciate așadar pentru eficiența lor. Cu toate că ea este mai scumpă decât tehnologiile clasice, aceasta este foarte eficientă oferind pacienților confortul de care ei au nevoie.

Pacienții mai au acces și la tehnologia digitală de tip CAD-CAM. Aceasta este ideală pentru lucrări protetice rapide, ea ajutând în realizarea lucrărilor de o foarte mare precizie. În același timp, lucrările sunt și de calitate, ele fiind realizate într-un timp foarte scurt. O astfel de coroană sau punte din trei elemente este realizată în doar 10-20 de minute, iar scanarea, precum și prelucrarea este realizată în doar 1-2 ore.

Această tehnică presupune o pregătire minim invazivă a dintelui, iar în cazul în care dintele a suferit distrugeri mari, atunci se realizează lucrări protetice înlăturându-se țesutul afectat. În acest fel se poate realiza o lucrare eficientă, aceasta ieșind în evidență prin precizia sa.

Articol susținut de Dental Concept by dr. Mihali, cea mai modernă clinică stomatologică din Timișoara.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton