Elementele de decor ce pot crea o atmosferă mai plăcută în casa ta

 advertising.ringier
.

În ultimii ani s-a pus tot mai mare accent pe designul interior al locuințelor, pentru a spori gradul de confort și a amplifica starea de bine. Dacă îți dorești să creezi un spațiu în care să te simți întotdeauna bine, calm și relaxat, un spațiu de care să te bucuri atât singur, cât și împreună cu prietenii sau familia, vei descoperi în cele ce urmează cât de simplu este să realizezi acest lucru! În plus, nu vei fi nevoit să consumi o parte semnificativă din bugetul tău lunat, unele schimbări fiind chiar ieftine.

Designul de interior predominant în zilele noastre se prezintă sub mai multe stiluri și anume:

–        Modern: acest stil este caracterizat, geometrie fină și o îmbinare de elemente industriale cu elemente confecționate din materiale naturale. Stilul modern este reprezentat prin linii și forme bine conturate, iar obiectele de decor sunt în număr restrâns. Într-o casă cu interior modern, cromatica este dată de culori neutre.

–        Minimalist: este similar cu cel modern, însă acest stil utilizează obiecte de decor în culori vii. Principiul acestui stil este de a reda un efect de ordine prin simplitatea finisajelor . Spațiul trebuie să fie aerisit și lumina naturală să predomine. Stilul minimalist se diferențiază de stilul modern prin contrastrul de culori, o combinație des întâlnită fiind între alb și verde sau galben.

–        Scandinav: este un stil de design simplist și practic, iar particularitatea ce îl diferențiază de stilurile menționate mai sus este redată de prezența spațiilor de depozitare. Culorile predominante sunt în mare parte neutre, iar elementele de decor sunt inspirate din cultura, fauna sau flora scandinavă.

Cum îți creezi un mediu mai plăcut și mai primitor în casă?

Ei bine, dacă ai interiorul amenajat în unul din stilurile de mai sus, însă îți dorești să schimbi vibe-ul din casă, poți să investești în anumite elemente ce fac diferențe considerabile:

1.      Covorul: este piesa de rezistență a unei încăperi, datorită faptului că este situat în locurile cele mai frecventate și ai contact direct cu el. Este un element de decor practic, deoarece oferă confort și menține căldura din interiorul camerei, însă poate să aibă și un impact estetic asupra încăperii, astfel că pe piața actuală găsești covoare cu modele și texturi variate, ce se potrivesc stilului și nevoilor tale. Intră pe site-ul Hornbach.ro și descoperă toate variantele dintre care poți alege.

2.      Draperiile: acestea sunt elementele ce completează interiorul unei camere, îmbrăcând pereții și ferestrele. O pereche de draperii lungi cu textură mată a materialului din care sunt confecționate oferă încăperii o atmosferă intimă și caldă.

3.      Plantele: sunt elemente de decor ce dau viață unei încăperi. Atunci când alegi plantele de interior, trebuie să ții cont atât de aspectul estetic, cât și dacă poți satisface nevoile plantei. Poți alege dintre Philodendron, Monstera, Calathea sau Pothos, oricare dintre acestea nefiind pretențioase și oferind un efect spectaculos prin frunze.

4.      Tablourile: sunt piese ce îmbracă pereții, oferindu-le culoare și dinamică. Un tablou înrămat ce ilustrează fie un peisaj, portretul animăluțului de companie ori o fotografie a unei persoane dragi, poate fi nota finală a unui interior primitor.

5.      Lumânările: sunt elemente de decor ce pot completa interiorul și pot să creeze o atmosferă caldă, prin forma, culoarea sau parfumul pe care îl emană.

Un design interior adecvat poate umple interiorul casei cu piese de mobilier într-un mod practic, economisind spațiu, însă prin adăugarea elementelor de decor potrivite, atmosfera încăperii poate deveni mai confortabilă, intimă și primitoare.

Sursa foto: unsplash.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton