Disfuncțiile erectile sunt un motiv de frustrare pentru mulți bărbați și partenerele lor. Dintre acestea, impotența este cea mai des întâlnită, urmată de ejacularea precoce. Însă, lista de probleme care pot afecta viața sexuală a unui bărbat nu se oprește aici. Mai există și ejacularea retrogradă, despre care vom vorbi în continuare.
Ejacularea normală este procesul de eliminare a lichidului seminal prin intermediul penisului, la finalizare actului sexual. Însă, unii bărbați suferă și de ejaculare retrogradă, care se manifestă prin faptul că o cantitate de spermă ajunge în tractul urinar. În acele cazuri, urină este tulbure imediat după ejaculare.Vom discuta în continuare despre semnificația ejaculării retrograde și vom afla dacă este sau nu o problemă.
Sufăr de ejaculare retrogradă. Trebuie să îmi fac griji?
Înainte de a ne gândi dacă trebuie să ne facem griji, trebuie să știm că ejacularea retrogradă poate fi redusă sau crescută, în funcție de cantitatea de spermă care este amestecată cu urină. Există varianta în care să fie o cantitate mică, neglijabilă de lichid seminal care ajunge în tractul urinar. Atunci nu este semn că trebuie să ne facem griji sau să luăm măsuri, în special dacă nu ne afectează viață sexuală.Majoritatea bărbaților care suferă de ejaculare retrogradă nu știu acest lucru pentru că nu au simptome, în afară de faptul că ejaculează o cantitate mai mică de spermă decât în mod normal.
Însă, problema apare atunci când o mare parte din spermă sau întreagă cantitate nu mai este deloc eliminată la orgasm și ajunge în tractul urinar. Astfel, putem vorbi de „ejacularea uscată' sau de „orgasmul uscat'. Din nou, acest tip de ejaculare nu are simptome, nu provoacă dureri și nici nu reduce intensitatea orgasmului.În schimb, o mică parte din cazurile de ejaculare retrogradă pot duce la infertilitate, din cauza rducerii cantității de spermă eliminată.Așadar, vestea bună este că ejacularea retrogradă nu este considerată periculoasă și nu afectează viață bărbatului. Ea nu este asociată cu tulburările erectile precum disfuncțiile sau ejacularea precoce.
Cum tratez ejacularea retrogradă?
În caz de ejaculare retrograda care nu este însoțită de disfuncții erectile, nu este recomandat un tratament ejaculare precoce. În schimb, ea se poate trata dacă identificăm cauza problemei. Spre exemplu, cele mai frecvente cauza pentru ejacularea retrogradă sau uscată sunt:
- diabet zaharat,
- deteriorarea sistemului nervos (exemplu: scleroză multiplă),
- medicamente care pot interfera cu ejacularea,
- intervenții chirurgicale în zona pelviană sau operațiile de prostată,
- diferite afecțiuni ale prostatei care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.
Pentru o parte din cauzele de mai sus, soluția poate fi administrarea unui tratament medicamentos sau, după caz, înlocuirea sau eliminarea acestuia. Însă, dacă a fost provocată problema de o intervenție chirurgicală care a adus modificări permanente asupra sistemului genital, atunci nu există remedii.Vestea bună este că pentru bărbații care suferă de infertilitate din cauza ejacularii retrograde, există soluții. Fie că vorbim de operații de extragere a spermei din testicule, fără să fie nevoie de ejaculare, fie că vorbim de suplimente alimentare care sporesc calitatea spermei și facilitează potența masculină, opțiuni sunt.
Unul dintre aceste suplimente se numește uPotent și vine sub forma unei paste obținută din miere și plante afrodiziace. Puteți citi mai multe pareri uPotent pentru a afla despre efectele acestui produs natural.