Efectele Botoxului pe termen lung

 advertising.ringier
.

An de an, Botox este cel mai popular tratament pentru riduri din lume și nu este de mirare de ce. Botoxul sau toxina botulinică netezește liniile fine și ridurile pentru 4 – 6 luni, cu doar câteva injecții rapide. Tratamentul se poate repeta de două ori pe an. 

Dar ce se întâmplă dacă folosești Botox ani de zile? Am discutat mai multe cu echipa de medici specialiști în estetică medicală din clinicile Doctor SKiN

Injectarea cu Botox trebuie începută după 25 de ani sau în jur de 30 de ani, iar în această perioadă, procedură este adesea numită „Botox preventiv„. 

Toxina botulinică injectată din timp întârzie instalarea ridurilor și a liniilor fine, care se dezvoltă și se accentuează în timp, din cauza expresiilor faciale repetate. 

Liniile de expresie sau ridurile dinamice, tind să apară mai ales în jurul ochilor și pe frunte. 

Botoxul este o neurotoxină care funcționează prin oprirea transmiterii semnalelor nervoase către mușchi, care-și pierd temporar abilitatea de a se contracta. Acest lucru înseamnă că fața va fi perfect întinsă, fapt ce permite ridurilor și liniilor de expresie să se relaxeze și pielii să se netezească. 

Dacă alegi să oprești tratamentul cu Botox după mulți ani de injectări regulate, singurul efect va fi acela că ridurile vor reveni, dar într-un mod mult mai lent decât înaintea sau în lipsa tratamentului cu toxină botulinică. Este adevărat că, și atunci după ce oprești injecțiile, pielea ta va arăta în continuarea mai tânără și mai fermă. În cazul în care dorești să iei o pauză de la Botox, te poți opri în siguranță în orice moment, fără efecte adverse.

Un alt efect pozitiv este că utilizarea pe termen lung a Botoxului îți disciplinează mușchii feței. După ani de paralizie', mușchii frunții, de exemplu, nu vor mai fi obișnuiți să facă aceleași mișcări care provoacă în mod agresiv ridurile, fapt ce ajută enorm, mai ales dacă ai o față foarte expresivă și o musculatură foarte activă. Odată ce te obișnuiești cu senzația de a avea mai puțină mișcare în frunte după tratamentul cu toxină botulinică, devii mai conștient de mișcare atunci când efectul Botoxului dispare și te va deranja, de exemplu, să rămâi încruntat(ă) minute în șir. 

Plus că efectul injecțiilor cu Botox nu dispare imediat după întreruperea procedurii. Mulți pacienți se tem că, dacă se decid să nu mai continue tratamentul cu toxină botulinică, acest lucru va duce la inversarea efectelor pozitive și că fața le va fi invadată imediat de riduri. Bineînțeles că ridurile vor apărea, odată cu procesul de îmbătrânire dar, datorită faptului că ai prevenit câțiva ani apariția unor riduri noi și adâncirea celor existente, pe termen lung, vei avea un aspect mai tânăr față de vârsta ta biologică. 

De asemenea, un alt efect pe care Botoxul îl aduce după o utilizare îndelungată este că pielea ta va fi mult mai strălucitoare și mai netedă. Dacă folosești Botox timp de zece sau mai mulți, pielea ta va deveni mai luminoasă și mai fermă, cu mult mai puține riduri. 

Chiar și după oprirea injecțiilor cu Botox, după ani de utilizare, vei observa în continuare că ridurile de la colțul ochilor (ridurile laba gâștii) sau de pe frunte vor fi foarte ușor vizibile, în comparație cu alte persoane de vârsta ta, care nu se folosesc de acest tratament estetic. 

Când sunt făcute atunci când trebuie, s-a demonstrat că injecțiile repetate cu Botox cresc producția naturală de colagen și elastină în piele. Colagenul și elastina sunt două substanțe responsabile de menținerea elasticității pielii, care se diminuează odată cu înaintarea în vârstă.

Nu în ultimul rând, cel mai bun lucru este că vei avea nevoie de mai puțin Botox odată cu trecerea timpului. Ceea ce înseamnă că intervalul de injectare va fi mai mare, doza mai mică și că te vei bucura mai mult timp de rezultate. 

Ca să te bucuri de efectele pozitive ale tratamentului cu Botox pentru cât mai mult timp, trebuie să-ți alegi cu atenția clinica estetică și medicul care va efectua injectarea. Toate efectele pozitive enumerate au fost observate după utilizarea brandurilor Dysport și Botox, comercializat în România sub denumirea de Vistabel. Multe neurotoxine nou apărute nu sunt la fel de eficiente și nu există suficiente studii care să le ateste beneficiile sau efectele secundare nocive. Mai mult decât atât, toxina botulinică de origine sintetică sau de origine necontrolată este foarte periculoasă, iar unele persoane dezvoltă anticorpi la Botox, mai ales dacă nu se respectă protocolul de injectare. Când vrei să te bucuri de Botox pe termen lung, fără riscuri, vino la Doctor SKiN!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton