Un elicopter s-a prăbușit în Kiev, lângă o grădiniță. Ministrul de interne, printre cele 18 persoane decedate

 Radulescu Ruxandra
.

Un elicopter s-a prăbușit în Kiev, lângă o grădiniță. Miercuri dimineața, un elicopter s-a prăbușit lângă o grădiniță și o clădire rezidențială din regiunea ucraineană Brovary, din capitala Kiev. Bilanțul persoanelor decedate este dezastruos. 18 persoane și-au pierdut viața, printre care ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, copii și alți oficiali. Președintele Volodymyr Zelenski a făcut primele declarații cu privire a la acest dezastru.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Un elicopter s-a prăbușit în Kiev, lângă o grădiniță. Războiul pe care Rusia l-a declanșat în Urcraina în urmă cu aproape un an, nu dă semne că este pe punctul de se termina. În dimineața de miercuri, 18 ianuarie, un elicopter al Serviciului de urgență de stat s-a prăbușit în zona Brovary, din capitala Kiev. În urma tragediei 18 persoane și-au pierdut viața, printre care ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, prim-adjunctul său, Evgheni Yenin, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Iuri Lubkovich, asistentul acestora și echipajul elicopterului. Printre civilii care au murit în urma prăbușirii elicopterului se numără și patru copii. Președintele Zelensky a transmis condoleanțe familiilor îndurerate.

profimedia-0750398657profimedia-0750398657

Un elicopter s-a prăbușit în Kiev, lângă o grădiniță. Ministrul de interne, printre cele 18 persoane decedate

Dimineața neagră pentru ucrainenii din regiunea Kiev, după ce un elicopter al Serviciului de urgență de stat s-a prăbușit lângă o grădiniță, din zona Brovary, din capitala Kiev. 18 persoane și-au pierdut viața printre care mai mulți oficiali, ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, prim-adjunctul său, Evgheni Yenin, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Iuri Lubkovich. Patru copii au pierit din cauza prăbușirii elicopterului. Președintele Zelensky a făcut prima declarație, la puțin timp după accident.

Citește și: Klaus Iohannis a vorbit cu Zelenski despre legea minorităților române din Ucraina. Ce promisiune a făcut liderul ucrainean

Citește și: Al Bano, împotriva războiului din Ucraina. În trecut a cântat pentru Vladimir Putin: 'Trebuie să folosim creierul, ca să nu folosim armele'

„Numărul exact al victimelor tragediei este în curs de stabilire. Printre acestea se numără ministrul afacerilor interne al Ucrainei, Denys Monastyrskyi, primul său adjunct, Yevhen Yenin, secretarul de stat al ministerului afacerilor interne, Yuri Lubkovych, asistenții lor și echipajul elicopterului. 25 de persoane au fost rănite, inclusiv zece copii. Până în acest moment, trei copii au murit. Durerea este de nedescris. Elicopterul a căzut pe teritoriul uneia dintre grădinițe. Am instruit serviciul de securitate al Ucrainei, în cooperare cu poliția națională a Ucrainei și alte organisme autorizate, să afle toate circumstanțele celor întâmplate. Toate serviciile lucrează la locul tragediei', a afirmat președintele ucrainean.

Cum a reacționat Președintele Consiliului European

Şeful Poliției Naționale a Ucrainei, Ihor Klimenko, a a nunțat că 22 de persoane au fost internate în spital, în urma prăbușirii elicopterului în capitala Kiev.

„22 de victime se află în spital, dintre care 10 copii. Toate serviciile de intervenţie lucrează la fața locului. Locul incidentului este în curs de examinare', a spus Ihor Klimenko.

Citește și: Olena Zelenska a transmis un mesaj emoționant, la 9 luni de la izbucnirea războiului în Ucraina: „Fără victorie, nu poate exista pace'

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis condoleanțe cu privire la moartea ministrului de interne și și-a manifestat sprijinul față de poporul ucrainean.

Ne alăturăm Ucrainei în doliu în urma accidentului tragic de elicopter de la Brovary. Ministrul Denys Monastyrsky a fost un mare prieten al UE. Ne împărtășim condoleanțele cu familiile victimelor, președintele Volodimir Zelenski, premierul Denys Shmyhal și poporul ucrainean'.

FOTO: Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton