Dulapuri de baie minimaliste - Caracteristici și recomandări

 advertising.ringier
.

Alegerea dulapurilor pentru o baie minimalistă înseamnă găsirea unor modele care să conecteze planurile perfecte fără cusur. Liniile curate ale designului minimalist ar trebui să sublinieze geometria simplă și să reducă la minim aglomerarea de elemente. Altfel spus, dulapurile minimaliste frumoase vor transforma baia ta într-un paradis brut, elementar, al stilului fără dezordine.

Cum ar trebui să arate un dulap de baie minimalist?

Un dulap de baie minimalist sau o bază de lavoar minimalistă vor oferi același spațiu de depozitare precum o piesă de mobilier mai opulentă, dar fără a se impune din punct de vedere estetic. Acestea nu au particularități de design somptuoase, precum gravurile  ornamentale sau elementele pictate manual. 

Va fi opusul lui „decorativ” în sensul tradițional. De fapt, minimalismul în designul de interior se referă la reducerea obiectelor doar la elementele necesare. Așadar, o să constați că un dulap minimalist are un aspect elementar, industrial – chiar dacă poate arăta foarte rafinat.

Un alt aspect ce descrie dulapurile de baie minimaliste este lipsa mânerelor de la sertare și de la uși, pentru a nu întrerupe efectul simplu al suprafețelor sale. Dacă are picioare, acestea vor fi basic, funcționale și fără complicații.

Din ce sunt realizate dulapurile minimaliste?

Dulapurile de baie minimaliste pot fi realizate din lemn, PAL, MDF, sticlă sau o combinație între acestea. Toate acestea sunt materiale utilizate în mod tradițional în mediile industriale și în epoca producției în masă. Producătorii în domeniu au împins estetica designului minimalist al dulapurilor în zone noi și îndrăznețe. Și continuă să experimenteze cu noi abordări ale stilului minimalist clasic, folosind cele mai recente tehnologii de fabricație și pentru a oferi modele minimaliste în tot felul de materiale, texturi și culori.

Sunt dulapurile minimaliste atemporale?

Minimalismul a apărut ca formă arhitecturală la începutul anilor ’60 și nu a dispărut niciodată din preferințele oamenilor. Așadar, instalarea dulapurilor cu design minimalist în noua ta baie este o modalitate de a te asigura că vor rezista trecerii timpului.

O piesă de mobilier minimalist impecabil realizată va arăta grozav, va funcționa perfect și va dura mulți ani, deoarece este foarte bine construită. Dulapurile minimaliste au un stil unic și și-au păstrat continuitatea în materie de trenduri de design interior. Astfel, dacă îți dorești dulapuri care arată ca și cum ar fi venit din viitor, probabil că este timpul să adopți stilul minimalist. 

Recomandări 

În magazinul online GQS German Quality vei găsi o mulțime de piese de mobilier baie care respectă caracteristicile stilului minimalist enumerate mai sus. Îți prezentăm mai jos două exemple: 

Baza de lavoar Roca Beyond beneficiază de o ușă și 2 sertare cu mecanism de închidere lentă (soft close) și mecanism de deschidere prin apăsare (push open). Designul simplu descris de linii drepte, clare și finisajul alb scot în evidență o piesă de mobilier perfect încadrabilă într-un stil minimalist autentic. 

Roca Beyond – GQS German Quality

Dacă ai nevoie de un dulap înalt, suspendat, cu design slim, Geberit Acanto este soluția perfectă. Principalul avantaj al acestui model este că îl poți încadra în băi de orice dimensiuni. Este realizat dintr-un mix de materiale: HDF (tehnologie de fabricație ce se aseamănă foarte mult cu cea a MDF-ului, dar mult mai rezistent datorită densității mari a fibrelor de lemn ce au fost puternic comprimate) și sticlă, ce acoperă zona frontală. 

Geberit Acanto – GQS German Quality

Acestea sunt doar două exemple dintr-o mulțime de variante minimaliste, disponibile pe germanquality.ro, descrise de caracterstici practice, dar și extrem de rafinate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton