Documentarul Rafael – Tânărul maestru, din 16 septembrie la cinema

 bogdan.galca
.

Marcând cei 500 ani de la moartea lui Rafael, documentarul ne propune o imersiune în perioada renascentistă pentru a explora arta sublimă a unuia dintre cei mai mari pictori ai tuturor timpurilor.

Distribuit de HAPPYCINEMA®, Rafael – Tânărul maestru prezintă povestea artistului din Urbino începând cu extraordinarele sale portrete feminine: mama, iubita, zeiţa, toate acestea jucând un rol important în viaţa lui Rafael şi oferind o nouă perspectivă din care poate fi spusă istoria sa.

Vezi trailerul: https://youtu.be/djCIhjySJqQ

Datorită intervenţiilor unor experţi recunoscuţi la nivel internaţional, acest documentar ne va permite să descoperim cele mai semnificative oraşe şi locuri din viaţa unuia dintre maeştrii renascentişti. O atenție deosebită a fost acordată lucrărilor lui Rafael, în mod special portretelor sale reprezentând femei, acestea fiind calea prin care idealul de frumusețe al artistului s-a dezvoltat.

Pictor al papalității, custode al Antichității, arheolog și explorator, Rafael a fost o figură versatilă, care a avut o influență deosebită atât asupra contemporanilor săi, cât și auspra  generațiilor care i-au urmat.

Documentarul Rafael – Tânărul maestru poate fi vizionat din 16 septembrie la HAPPYCINEMA®, în rețeaua Cinema One, la Cinema Victoria Cluj-Napoca și în cinematografele Marcom din Reșița, Caransebeș și Petroșani.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton