De ce trebuie să alegem să vopsim în câmp electrostatic?

 advertising.ringier
.

Exista mai multe tipuri de vopsitorii, fiecare in parte venind la pachet cu avantaje proprii. Totusi, cea mai remarcabila tehnica de vopsire, este vopsirea in camp electrostatic.

Vopsirea in camp electrostatic se refera la acea tehnică prin care se aplica vopseaua, tehnica ce se bazează pe conceptul in care opusele se atrag. În timpul procesului de vopsire electrostatică, suprafețele metalice încărcate negativ atrag vopseaua care este încărcată pozitiv, prin intermediul echipamentului utilizat pentru acest proces.

Deoarece sarcina negativă atrage vopseaua ca un magnet, vopseaua „se înfășoară' în jurul tuturor părților componentelor metalice care sunt incarcate pozitiv. Tehnica de vopsire in camp electrostatic este o tehnică ideală nu doar in ceea ce priveste vopsirea diverselor suprafețe metalice și a zonelor greu accesibile, dar și in ceea ce priveste ideea de a asigura finisaje uniforme de cea mai buna calitate și eliminarea pierderilor de vopsea.

Pentru a înțelege de ce contractorii de vopsire recomandă vopsirea electrostatică pentru diferite aplicații industriale și comerciale, fiind o practica populara inclusiv in domeniul auto in vopsirea jantelor de exemplu, să analizăm mai îndeaproape avantajele sale. In ceea ce priveste jantele auto, aceasta practica de a le vopsi in camp electrostatic, devine din ce in ce mai populara in lumea pasionatilor de autoturisme, tocmai pentru rezultatul excelent obtinut in urma finalizarii procesului.

Astfel, daca va intrebati ce putem sa vopsim in camp electrostatic, plaja de posibilitati este extrem de mare.

Uscare rapidă

Unul dintre cele mai notabile beneficii ale vopsirii electrostatice se refera la faptul ca, elementele vopsite in camp electrostatic, se vor usca rapid, peste noapte, si pana a doua zi fiind gata de utilizare. Astfel, companiile își pot relua activitățile imediat după a doua zi.

În plus, vopsirea in camp electrostatic este mai versatil in comparatie cu alte metode de aplicare a vopselei, care folosesc și sarcini electrostatice pentru a atrage produsele de acoperire pe suprafețele metalice. Spre deosebire de o metoda clasica de vopsire, de exemplu, vopsirea electrostatică nu necesită operații ulterioare, cum ar fi plasarea componentelor metalice care au fost acoperite în cuptoare speciale pentru uscare. Acest lucru face ca vopsirea in camp electrostatic să fie potrivită pentru o gamă largă de aplicații, chiar si la fața locului.

Pierderi minime de vopsea

Deoarece vopsirea electrostatică asigură o rată de transfer chiar si de 98% a acelei vopsele sub forma de pulbere pe suprafețele metalice, aceasta determină limitarea pierderilor de material, ceea ce inseamna ca, putem discuta inclusiv despre costuri mai mici ale unei lucrari. In plus, această eficiență înseamnă că există mai puțini compuși organici volatili eliberați în aer. Deoarece emisiile mai mici de compusi organici volatili, se traduc în poluarea aerului redusă, vopsirea electrostatică oferă o alternativă excelentă pentru proiectele de vopsire ecologice. Pe lângă faptul că sunt ecologice și respectă reglementările stricte privind compusii organici volatili, acoperirile electrostatice moderne oferă finisaje atractive și durabile pentru diferite aplicații.

Finisaje de cea mai buna calitate, ca de fabrica

In momentul in cazul in care discutam despre la calitatea și eficiența cu care se acopera, vopsirea electrostatică este probabil cea mai calitativa tehnica de vopsire, tehnica prin care particulele de vopsea formeaza o legatura puternica cu substratul oferind un finisaj neted, de înaltă calitate, fără urme de perie, picături sau bule.

Protectie la umezeala

Tehnica de vopsire in camp electrostatic, de asemenea ofera o suprafață neporoasă excelenta, care este impermeabilă la apal, la soluțiile obișnuite de curățare și dezinfectanți și poate preveni proliferarea agenților patogeni fungici și bacterieni. Ca urmare, aceste tehnici de vopsire de vopsire in camp electrostatic pot fi utilizate si sunt recomandate cu precadere în aplicatiile care necesită condiții igienice și sanitare.

Durabilitate extinsă

Aplicarea profesională atunci cand discutam despre vopsirea in camp electrostatic, îmbunătățește rezistența acestora la medii dure, cu condiția ca substraturile să fie pregătite corespunzător și să fie specificate produsele de acoperire potrivite pentru fiecare aplicație. De exemplu, metoda vopsirii in cap electrostatic poate fi utilizată pentru a aplica produse epoxidice bicomponente care sunt suficient de rezistente pentru a rezista condițiilor de operare dure, conditii care se pot intalnii cu precadere in fabrici de exemplu.

Eficiența costurilor

Deoarece vopsirea electrostatică are un efect prin care pulberea de vopsea pur si simplu se infasoara in jurul obiectului, pierderile sunt minime, aproape inexistente. In plus, se previne în mod eficient coroziunea si posibilitatea de a fi afectate componentele metalice, prelungindu-le durata de viață. Prin urmare, această metodă de aplicare a vopselei poate genera economii mari pe termen lung, atat pentru vopsitor, cat si pentru client.

De asemenea, un proces de vopsire in camp electrostatic cu echipamente de vopsire electrostatică profesionale, necesită mai puțină muncă și material, deci castigam nu doar bani, ci si timp.

Vopsirea electrostatică efectuată de profesioniști experimentați precum sunt cei de la Electrostatica.ro, va avea ca rezultat o finisare impecabilă a oricărei componente metalice. Pentru lucrari de cea mai buna calitate, avantajoase ca pret si durabile, sunteti invitati sa luati legatura cu profesionistii de la Electrostatica.ro unde puteti afla mai multe informații despre procesul de vopsire electrostatică și beneficiile acestui proces pentru instalațiile comerciale și industriale, chiar si pentru domeniul auto.

Pentru aceia dintre dumneavoastra care sunt in cautarea celei mai avantajoase solutii cu privire la obtinerea unui rezultat durabil si aspectuos al unei vopsiri in camp electrostatic, accesand Electrostatica.ro cu siguranta puteti gasi exact solutia pe care o cautati, solutie care vine cu un raport calitate/pret extrem de avantajos.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton