De ce probioticele sunt bune pentru pielea ta şi cum este indicat să le foloseşti

 bogdan.galca
.

În ultimii ani, în materie de îngrijire a pielii, s-au evidenţiat câteva tendinţe care sunt legate, în principal, de repararea barierei cutanate şi de susținerea microbiomului dermului. 

Poate că ştii deja că bariera hidrolipidică a pielii ajută la menţinerea unei hidratări optime a pielii, protejând-o de agresori externi, însă microbiomul este un concept mai puţin cunoscut.   Ar putea fi definit ca un univers al diferitelor microorganisme care coabitează pielea. Fiecare zonă a corpului tău are propriul său microbiom, format din viruși, ciuperci și bacterii, considerate în mare parte bune, cu un rol în eliminarea altor bacteriilor patogene, cum ar fi stafilococul auriu.

Rolul microbiomului este de a regla inflamația și servește, de asemenea, ca o barieră împotriva agenților patogeni. Lipsa anumitor bacterii din acest microbiom poate duce la probleme ale pielii, cum ar fi apariţia acneei. Stresul, modificările nivelului pH-ului pielii și dieta se numără printre factorii care pot crea un dezechilibru al microbiomului. 

Aici intervin probioticele, care ajută la restabilirea echilibrului, ceea ce are ca efect final reducerea eczemelor, acneei, pielii uscate, a ridurilor și chiar a deteriorării țesuturilor din cauza expunerii la soare. Aşadar, iată cum poţi utiliza probioticele pentru a avea o piele frumoasă şi sănătoasă. 

  1. Începe cu un produs care rămâne pe piele

Ca să vezi rezultate rapide şi ca să îţi reechilibrezi microbiomul, începe prin a folosi un produs care rămâne pe piele, cum ar fi serul Minéral 89 Probiotic fractions de la Vichy. Un astfel de produs are rolul de a ajuta pielea să fie mai rezistentă împotriva agresiunilor externe, cum ar fi poluarea, sau a celor interne, precum stresul sau oboseala. Este în mod special recomandat persoanelor cu un ten lipsit de luminozitate.

Un demachiant sau o cremă de curăţare cu probiotice are mai puține șanse să funcționeze rapid, deoarece aceste produse intră în contact cu pielea pentru o perioadă foarte scurtă de timp.

  1. Ai răbdare până găseşti produsul potrivit pentru tine

Din ce în ce mai multe companii investesc în dezvoltarea unor produse de îngrijire a pielii pe bază de probiotice, deci ai de unde să alegi. Este important să introduci şi să testezi câte un singur produs, până îl vei găsi pe cel potrivit pentru tine. Introducerea mai multor creme sau seruri noi poate face dificilă o evaluare eficientă.

De asemenea, trebuie să iei în considerare că unele dintre aceste produse pot conţine, pe lângă probiotice, alte substanţe care se pot dovedi iritante pentru pielea ta. Testează mai întâi produsele pe o suprafaţă mică de piele. Dacă nu apar simptome în 24 de ore, poţi aplica produsul respectiv şi pe ten.

  1. Ia în considerare şi suplimentele alimentare

Pe lângă produsele cosmetice pe bază de probiotice, poţi încerca şi suplimentele alimentare de acest tip, după ce discuţi cu medicul tău generalist. Probioticele se pot lua sub formă de suplimente orale, dar le poţi obţine şi din alimentaţie, din produse precum iaurtul, kefirul sau murăturile. 

Capsulele cu probiotice pot ajuta şi la menţinerea sănătăţii intestinelor, dar şi la stimularea sistemului imunitar, ceea ce, la rândul său, va promova o piele sănătoasă şi frumoasă. De asemenea, utilizarea suplimentelor alimentare sau introducerea în alimentaţia zilnică a produselor bogate în probiotice susţine reducerea inflamației în organism şi a sensibilității pielii. 

Nu există o soluție unică atunci când vine vorba de probiotice şi utilizarea lor. Toată lumea are un microbiom al pielii unic și scopul este de a găsi combinația potrivită de probiotice şi de produse, fie că sunt administrate extern sau intern, pentru a satisface cerințele pielii tale. Cel mai bine este să consulţi un medic dermatolog, mai ales dacă ai afecțiuni specifice ale pielii.

Sursa foto: Pexels.com 

(P) Material publicitar realizat împreună cu Springfarma

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton