Cum trebuie aplicat machiajul de ochi?

 advertising.ringier
.

Machiajul a fost, este și va rămâne un truc de frumusețe care pune în evidență cele mai speciale trăsături ale femeilor. O privire intensă, misterioasă și seducătoare se poate obține cu ajutorul unui machiaj potrivit. De aceea, machiajul ochilor este unul dintre cei mai importanți pași în realizarea unui make-up complet, care să întoarcă toate privirile!

Cât despre trendurile referitoare la machiajul ochilor, acestea se schimbă de la un an la altul. Indiferent de tehnica de machiaj care este în vogă la un anumit moment, importantă este realizarea fără cusur a acesteia. Respectarea pașilor și folosirea produselor de machiaj potrivite sunt esențiale. Iată câteva dintre cele mai importante reguli pentru obținerea unui machiaj impecabil al ochilor:

Aplică anticearcănul în mod corespunzător

Pentru că machiajul ochilor să fie unul reușit, înainte de a te apuca să îl realizezi, ai grijă să aplici anticearcănul. Acest produs-minune de ascundere a cearcănelor trebuie aplicat pornind de la colțul interior al ochilor (podul nasului) și continuând spre colțul exterior, urmărind linia genelor. Aplică anticearcănul prin mișcări de tapotare și nu îl întinde. Mai apoi, cu ajutorul unui burete umed, presează ușor anticearcănul până acestea se estompează. 

Foloseste baza pentru pleoape

Pentru ca fardurile să reziste cât mai mult timp și să nu se strângă în pliul pleoapei, folosește un primer pentru ochi. În industria cosmetică există astfel de produse speciale, însă nu este deloc greșit dacă aplici chiar și anticearcăn pe pleoape, în locul unei baze speciale de machiaj.

Aplică treptat fardurile de ochi 

Pentru a nu te trezi cu pete, ai grijă să aplici fardurile de ochi treptat. Aplică nuanțele în mod repetat până când obții intensitatea dorită. 

În cazul în care îți realizezi un machiaj smokey-eyes, blenduiește bine culorile pentru a obține acel degrade perfect. 

Folosește farduri care îți evidențiază ochii

Pentru a crea acel efect de ochi mai mari, folosește nuanțe ușoare, strălucitoare și chiar un creion alb pe pleoapa inferioară. Un iluminator soft sub sprâncene îți va evidenția și mai mult privirea. Evită fardurile de pleoape închise, mai ales dacă ai ochii mici. 

Aplică iluminator în colțul ochiului

Colțurile interne ale ochilor trebuie întotdeauna să fie mai luminoase. Acest truc va crea iluzia unor ochi mai mari. Folosește un iluminator de tip pudră în aceste zone. 

Conturează ochii cu un tuș sau un creion

Dacă ești adepta eyelinerului, ți-l poți realiza cu ajutorul unui tuș lichid, solid sau chiar și cu ajutorul unui creion de ochi. În industria cosmetică vei găsi atât clasicul negru, cât și creioane în culori ceva mai îndrăznețe.

Folosește pensulele potrivite

Pentru machiajul ochilor vei avea nevoie de pensulele corespunzătoare. Amintim aici cel puțin trei pensule – cea plată cu păr lung pentru realizarea umbrelor, o pensulă mai pufoasă pentru blending și o pensulă subțire pentru aplicarea fardului pe pleoapa inferioară. În funcție de textura produselor, acestea pot fi aplicate pe pleoape și cu degetele.

Nu uita de gene! 

Completează machiajul aplicând rimel pe genele naturale sau poți opta chiar și pentru gene false. Acestea vor contura privirea și vor definitiva machiajul ochilor. 

Conturează sprâncenele 

Machiajul ochilor înseamnă și machiajul sprâncenelor. Atunci când privești orice persoană în ochi, atenția se îndreaptă în mod clar și către sprâncene. Acestea sunt foarte importante pentru că dau contur întregii fizionomii. Nu uita să le acorzi atenție și când vine vorba de machiaj. Folosește un creion pentru a trasa fire subțiri în locurile unde ai nevoie sau un fard special pentru conturarea sprâncenelor.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton