Cum se influențează reciproc alimentația și starea de sănătate?

 advertising.ringier
.

Alimentele pe care le consumi în fiecare zi oferă organismului ceea ce are nevoie pentru a funcționa corect. În caz contrar, procesele metabolice au de suferit iar riscurile de apariție ale bolilor precum obezitatea, diabetul sau problemele cardiovasculare cresc. Alimentația și starea de sănătate se află în strânsă legătură, prin urmare, este important să-i asiguri corpului produse sănătoase, care acționează ca un medicament.

Pentru a preveni apariția acestor afecțiuni, trebuie să cunoști modul în care alimentele interacționează și afectează funcțiile organismului.

Legătura dintre alimente și boli

Problemele de sănătate care au legătură cu nutriția sunt foarte răspândite în prezent din cauza stilul de alimentatie dezechilibrat. Pentru a preveni acest lucru, oamenii trebuie să conștientizeze că hrana sănătoasă aduce organismului un aport nutritiv excelent și că trebuie să o consume în fiecare zi. Iată care sunt principalele tipuri de alimente și care este rolul lor în menținerea stării de sanatate!

Fructe și legume

Oamenii trebuie să aibă o dietă variată, plină de vitamine și minerale, acestea jucând un rol vital în majoritatea proceselor metabolice. Un exemplu în acest sens îl reprezintă consumul zilnic de fructe proaspete și legume, ce oferă o gama largă de nutrienți. Fibrele din fructe și legume au rol în îmbunătățirea digestiei și a încetinirii absorbției carbohidraților. De asemenea, fitonutrienții pe care îi conțin sunt considerați antiinflamatori și au nenumărate beneficii pentru starea de sănătate. Din fericire, din rafturile magazinelor fizice sau online, poți selecta alimente proaspete care să-ți garanteze aportul necesar de vitamine și nutrienți. Auchan.ro este o alegere potrivită, care îți pune la dispoziție fructe și legume variate, inclusiv produse bio, pe care le poți comanda și online.

Cereale integrale

Cerealele integrale oferă o serie de beneficii pentru sănătate, unul dintre cele mai importante fiind reglarea glicemiei. Acest lucru se datorează carbohidraților complecși care sunt metabolizati mai lent. Cerealele integrale ajută digestia și controlează pofta de mancare, dând organismului puternice semnale de sațietate. Alte avantaje ale consumului de cereale integrale sunt reducerea colesterolui, îndepărtarea toxinelor și îmbunătățirea funcțiilor sistemului digestiv. Așadar, include în alimentația ta grâu integral, ovăz, orez brun, hrișcă sau bulgur și te vei bucura de o mulțime de beneficii și de o stare de bine generală. 

Proteine

În ceea ce privește relația proteinelor cu sănătatea și bolile, părerile pot fi controversate, dar se știe sigur că acestea reglează multe procese care mențin starea de funcționare a organismului. Proteinele furnizează aminoacizi care sunt extrem de necesari corpului. Mai mult decât atât, reglează echilibrul zahărului din sânge, produce hormoni cu rol în menținerea unei stări de spirit bune și contribuie la întărirea musculaturii.

Grăsimi și uleiuri

Deși majoritatea dietelor se bazează pe un consum redus de grăsimi, realitatea este că organismul are nevoie și de acestea pentru a se menține sănătos. Principalul aspect de care trebuie sa tii însă cont este să incluzi în alimentație grăsimi benefice și să le reduci la minimum pe cele saturate. Uleiurile și grăsimile furnizează calorii esențiale și ajută organismul să absoarbă vitaminele liposolubile, cum ar fi A, D, E și K.

În concluzie, starea de sănătate poate fi influențată de alimentație, de aceea este bine să incluzi în hrana zilnică alimente bogate în nutrienți și să faci alegeri cât mai inspirate. 

Sursa foto: pexels.com 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton