Cum se aleg rochiile de ocazie ținând cont de siluetă? Reguli importante de care să ții cont!

 advertising.ringier
.

O rochie de ocazie este un tip special de rochie care ar trebui să iasă în evidență nu numai prin aspectul său festiv, elegant. Pentru a arăta uimitor, aceasta trebuie să sublinieze și avantajele siluetei fiecărei femei. De aceea, atunci când cumperi un astfel de model, merită să iei în considerare tipul tău de siluetă. În continuare, vei afla cum să alegi rochii de ocazie pentru un anumit tip de siluetă feminine.

Care sunt tipurile de siluete feminine?

Tipurile de siluete feminine pot fi împărțite în mai multe categorii principale. În funcție de anumite caracteristici, o poți potrivi cu modelul de rochii de ocazie care vor fi capabile să uimească pe toată lumea.

Tipurile de bază de siluete sunt:

  • silueta tip măr, când talia este mai mare
  • forma de pară, când șoldurile sunt mai late
  • silueta acadea, când umerii sunt largi
  • silueta tip coloană, cu umerii și șoldurile înguste.

Cum potrivești o rochie de ocazie cerințelor unor siluete specific?

  • Silueta tip măr

În acest caz, merită să pariezi pe creații care vor putea masca talia. Cea mai bună alegere va fi o rochie cu un top mulat, talie marcată și mai largă în partea de jos, pentru a putea uniformiza silueta. O rochie empire – decupată sub bust poate fi și ea o alegere bună. Cel mai bine este să optezi pentru o rochie cu bretele ceva mai groase sau cu mâneci scurte sau mâneci 3/4.

  • Silueta tip pară

În cazul unei siluete tip pară, partea cea mai lată o reprezintă șoldurile, așa că scopul principal va fi echilibrarea acestora. Rochiile recomandate sunt rochiile de ocazie evazate în partea de jos, inclusiv rochiile peste genunchi sau de lungime midi. De asemenea, rochia nu trebuie să aibă un decolteu prea mic, acest lucru făcând ca partea superioară a siluetei să pară prea masivă.

  • Silueta acadea

În acest caz, umerii sunt mai largi și șoldurile mai înguste. Lipsa taliei este, de asemenea, frecventă. Astfel de figuri arată bine în rochii evazate, precum și în rochii empire. În mod ideal, rochia ar trebui să aibă un decolteu în formă de V, care să echilibreze lățimea umerilor. O alegere interesantă vor fi și rochiile cu bretele care cad sau cele tip kimono și mâneci 3/4.

  • Silueta tip coloană

Este o siluetă fără talie evidențiată, iar umerii și șoldurile sunt înguste. Femeile cu o astfel de siluetă ar trebui să caute rochii cu talie vizibilă, de exemplu, marcate cu un volan, o curea sau alt detaliu. Rochia poate avea și partea de jos evazată, pentru a lărgi optic șoldurile

Cele mai importante reguli pentru alegerea unei rochii de ocazie

Nu există o singură croială universală care să se potrivească perfect pe fiecare siluetă. Întotdeauna trebuie să alegi creația potrivită pentru tine. Faptul că o altă femeie arată fantastic în unele rochii de ocazie nu înseamnă că vei obține un efect similar. 

Dimensiunea rochiei contează întotdeauna. Nu vei arăta mai subțire purtând o rochie cu două mărimi mai mică. Dimpotrivă, rochiile prea strâmte vor evidenția și mai mult deficiențele siluetei. O rochie prea strâmtă se va încreți, se va trage în sus și se va lărgi la cusături, iar aceasta este mai degrabă o rețetă pentru o seară extrem de nereușită.

Femeile supraponderale pot arăta grozav în rochii de ocazie. Trebuie doar să fie conștiente de punctele lor forte și să le sublinieze cu pricepere. Avantajul unei siluete mai plinuțe este un bust mare, care merită să fie arătat, în timp ce o talie mai puțin impresionantă este ascunsă cu o rochie evazată. Pentru siluete mai pline, sunt recomandate rochiile decupate în talie, mai degrabă simple și în culori mai închise. 

Atunci când cumperi rochii de ocazie, gândește-te nu doar la acoperirea deficiențelor siluetei, ci și la evidențierea a ceea ce poți și dorești să scoți în evidență . Fiecare femeie are cel puțin o parte foarte atrăgătoare a corpului ei și asta ar trebui să arăți în rochia ta de ocazie!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton