Cum să reușești să faci economii în această perioadă

 bogdan.galca
.

Într-o perioadă marcată de scumpiri, creșterea carburanților și a energiei electrice, precum și a prețurilor, a pune bani deoparte pare o misiune utopică. Cu toate acestea, ai nevoie doar de planificare atentă, disciplină și atenție, fără a face rabat de la calitate și fără a te zgârci în vreun fel. Totul e bazat mai degrabă pe strategii și deschiderea față de schimbare, chiar dacă presupune un plus de efort.  

Iată ce ai putea face pentru a ajunge nu doar la o stabilitate financiară, ci chiar în stadiul de a face economii. 

1.Obiecte la prețuri modice în extrasezon 

După principiul conform căruia „omul gospodar își face iarna car și vara sanie', poți să achiziționezi obiecte în extrasezon. De la haine din colecția toamnă-iarnă luate în toiul verii, la sandalele preferate comandate online în toiul iernii: toate acestea nu reprezintă exagerări de niciun fel, ci mai degrabă un spirit vizionar care vrea să achiziționeze ceea ce va avea nevoie la un preț corect. Și nu există limite în ceea ce privește alegerile, așa că nu e nimic greșit dacă ești determinată ca de Crăciunul viitor să stârnești invidii pe Instagram cu fotografiile tale perfecte desprinse ca din regatul lui Moș Crăciun. În acest sens, îți poți cumpăra încă de pe acum un brad artificial de craciun pe care-l poți depozita până în decembrie într-o anexă a locuinței cum ar fi o boxă sau chiar într-un dulap, mai ales că e pliabil și nu ocupă spațiu prea mult. În această perioadă îl poți lua la un preț semnificativ mai mic față de sezonul de iarnă și ce poate fi mai frumos la final de an decât un brad ca din reclamele de Crăciun? 

 

2. Evidența produselor perisabile și gătit acasă

Pentru a nu mai face risipă, monitorizează produsele perisabile aflate „pe stoc' în gospodărie pe o listă pe care o poți lipi de frigider sau o poți lăsa pe blatul de la bucătărie. Ideea e ca data viitoare când ajungi la supermarket să iei ceea ce ai neapărat nevoie, să nu dublezi produse, să consumi în timp util ceea ce ai deja și să nu arunci alimente. 

Totodată, chiar dacă în perioada pandemiei te-ai obișnuit să comanzi mâncare online, iar odată cu ridicarea restricțiilor, ți-ai propus să mergi cât mai des la restaurant, vei cheltui semnificativ mai puțini bani dacă gătești acasă. Nu trebuie să ai veleități de chef, ci, mai ales, dorința de a învăța. Te poți ajuta de tutoriale online care îți explică pas cu pas etapele pregătirii unei ciorbe sau a unui desert. În plus, dacă îți va și plăcea, vei obține o reală sursă de plăcere și relaxare dacă vei petrece timp în bucătărie.

3. Sport în aer liber

Abonamentele la sala de fitness pe care le cumpărăm sunt, de multe ori, o promisiune pe care ne-o facem nouă înşine. Dacă însă nu ești pregătită pentru a face o schimbare, ar fi bine să fii sinceră cu tine însăți și să-l suspenzi temporar. Totodată, ar fi păcat să nu profiți de diminețile și de serile însorite în aer liber pentru a te bucura de mișcarea pe care o poți face în natură sau în confortul propriei locuințe. Nu va fi ușor, dar nici foarte dificil, mai ales dacă îți impui o rutină și ai parte de încurajarea prietenelor. Totodată, ai posibilitatea de a descărca tutoriale online și aplicații fără a scoate niciun ban din buzunar. 

Așadar, dacă vrei, chiar vei reuși să faci economii cu ajutorul unor schimbări modice în existența ta. După ce vei constata că lună de lună reușești să cheltui mai puțini bani, totul va deveni obișnuință. 

Sursă foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Lumeabrazilor

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton