Cum să îți pregătești mașina pentru vara care vine? Iată 4 lucruri pe care să le faci din timp

 advertising.ringier
.

Din sezonul rece nu mai este așa mult, iar zilele cu căldură se apropie cu pași repezi. Iar odată cu venirea verii, mașina ta trebuie să fie pregătită pentru toate condițiile meteorologice. Așadar, este necesar să ții cont de anumite aspecte pe care să le rezolvi din timp. Rămâi aici și citește acest articol pentru a afla ce să faci înainte de zilele toride!

Vezi care sunt cele 4 aspecte importante

  1. Verifică-ți motorul

Motorul este inima mașinii, așa că trebuie să ai mare grijă de el! Dacă nu ți-ai dus recent mașina la o verificare, acum este momentul. Este mai bine să te ocupi de orice problemă care s-ar putea ascunde sub capotă înainte ca aceasta să devină mai gravă. De asemenea, ar trebui să îți faci acum orice operațiune de întreținere de rutină pentru a evita să te confrunți cu ele în timpul verii.

  1. Schimbarea anvelopelor 

Pe timpul verii folosirea anvelopelor corecte este un aspect extrem de important de avut în vedere. În sezonul cald trebuie să ai un set de anvelope de vară de la Altex.ro, fiindcă nu vei putea conduce cu cele folosite în sezonul rece, fiind nepotrivite din mai multe motive. 

Anvelopele de vară sunt proiectate să ofere performanță optimă în condiții calde, cum ar fi temperaturi ridicate ale asfaltului. Acestea au aderență mai bună și rezistență mai mică la uzură atunci când sunt utilizate la temperaturi ridicate, ceea ce le face mai potrivite pentru sezonul cald. Așadar, nu mai sta pe gânduri și fă această achiziție chiar de pe Altex.ro!

  1. Verificați-vă aerul condiționat

Verificarea aerului condiționat al mașinii înainte de vară este importantă deoarece îți va permite să te asiguri că sistemul funcționează corespunzător și că este rece, ceea ce este esențial pentru a te simții confortabil în interiorul mașinii în timpul zilelor calde de vară. De asemenea, verificarea sistemului poate evidenția orice probleme sau defecte, permițându-ți să le repari înainte de a deveni mai grave sau mai costisitoare.

  1. Schimbă lichidele, în special cel de transmisie și de răcire

Lichidul de transmisie, sângele vital al sistemului de transmisie al mașinii tale, trebuie schimbat în mod regulat. Nu este la fel de costisitor ca alte fluide, cum ar fi uleiul de motor, dar tot costă bani dacă o să o faci la un service auto. În plus, dacă te gândești bine, schimbarea propriului lichid de transmisie este o sarcină ușoară care nu necesită unelte speciale (cu excepția cazului în care folosești lichid sintetic). 

Asigură-te doar că atunci când cumperi lichid nou de la un magazin de piese de schimb sau de pe internet îți oferă instrucțiuni despre cât și unde să-l pui! Pe Youtube găsești zeci de video-uri care să te ajute să înțelegi exact ce trebuie să faci.

În concluzie, dacă vrei să fii pregătit în adevăratul sens al cuvântului pentru următoarele luni, nu mai sta pe gânduri! Cu cât ești mai rapid, cu atât vei stai mai liniștit în sezonul cald.

Sursă foto: Unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton