Cum să găsești cele mai bune metode de contracepție pentru nevoile vieții tale de cuplu

 advertising.ringier
.

Când vine vorba despre alegerea unei metode potrivite de contracepție, este foarte important ca partenerii care formează un cuplu să se consulte înainte, să discute atât între ei, cât și cu specialiștii, pentru a fi siguri că decizia finală este cu adevărat cea mai potrivită pentru ei.

Chiar dacă este un cuplu implicat într-o relație amoroasă cu intenții serioase și planuri de viitor sau este un cuplu format din parteneri interesați strict de aspectul sexual al unei relații interumane, contracepția trebuie să reprezinte o prioritate în ambele cazuri. În ziua de astăzi, accesul la metodele contraceptive de pe piață este unul mult mai facil, iar varietatea de produse le asigură celor care își doresc să evite apariția unei sarcini nedorite o cale prin care pot reuși acest lucru.

Cum alegi cele mai bune metode de contracepție pentru un cuplu

Alegerea metodei potrivite de contracepție este o decizie importantă pentru fiecare cuplu. Tocmai pentru că există numeroase metode contraceptive la îndemână, cuplurile au în prezent posibilitatea de a alege dintre mai multe posibile opțiuni, varianta cea mai potrivită stilului lor de viață. 

Cu toate acestea, alegerea unei metode de contracepție este o decizie care ar trebui luată de ambii parteneri. Este important să fie discutate și înțelese opțiunile și partenerii să decidă împreună ce metodă va funcționa cel mai bine pentru amândoi.

După ce persoanele care formează un cuplu analizează și înțeleg importanța opțiunilor disponibile de pe piață, trebuie să ia în calcul și stilul de viață, precum și preferințele personale. Apoi, trebuie să urmeze o discuție amplă atât între parteneri, cât și între aceștia și medicul care le poate oferi mai multe informații despre efectele secundare metodei de contracepție pe care au ales-o persoanele respective, dar și în privința costurilor acesteia.

Ce sunt ovulele contraceptive?

Ținând cont de multitudinea metodelor contraceptive existente acum pe piață, poate fi dificil să fii mereu la curent cu noutățile și despre unele poate nici nu ai avut ocazia să afli. Tocmai de aceea, astăzi îți oferim mai multe informații despre o metodă de succes de contracepție locală și anume ovulele contraceptive, dar și despre avantajele folosirii acestora. 

Contracepția locală este una dintre cele mai 'prietenoase' metode contraceptive pentru că nu dereglează în nici un fel organismul, are puține efecte adverse care apar foarte rar, iar în cazurile în care se manifestă totuși, sunt mult mai blânde. 

Această modalitate contraceptivă este o soluție la îndemână care poate fi folosită în siguranță de orice cuplu, indiferent de stilul de viață. În plus, se folosește doar atunci când ai un contact sexual.

Contraceptivele locale pot fi utilizate fără un consult medical prealabil, nu necesită monitorizare medicală ulterioară, nu dau reacții adverse severe şi vin cu o serie de avantaje.

Pot fi folosite și ca ajutor suplimentar împreună cu alte metode contraceptive. De exemplu, ovulele contraceptive sunt o alternativă ideală atunci când s-a omis administrarea anticoncepționalelor sau pentru cuplurile care îsi doresc o metodă de contracepție simplă. la îndemână și care nu vor să folosească prezervativ.

De ce Contracept-M?

CONTRACEPT-M este o soluție contraceptivă locală, potrivită pentru femeile cu un stil de viață activ, care se află într-o relație sigură, active sexual, dar mai mult neregulat, care le respectă fizic și emoțional – le respectă sănătatea, dar și stilul de viață. 

Este recomandată și femeilor care au contraindicație temporară/definitivă pentru pilulele contraceptive orale sau dispozitivele intrauterine, celor care au născut de curând și celor care alăptează și își doresc o metodă de contracepție la îndemână, ușor de folosit, care nu trece în cavitatea uterină, nu se absoarbe în organism și nu trece în laptele matern sau în sânge.

De asemenea, această metodă contraceptivă poate fi folosită și de către femeile aflate în perioada de premenopauză, dar și ca modalitate de protecție suplimentară pentru cele care folosesc diafragma sau steriletul.

Substanța activă din Contracept-M se numește clorură de benzalconiu. Este un agent tensioactiv cationic și un antiseptic puternic, care distruge cu succes membrana celulară a spermatozoizilor, fără a distruge flora saprofită a vaginului. 

Acţionează strict la nivel local, prin distrugerea spermatozoizilor şi prin formarea unei bariere' la nivelul colului uterin, care impiedică intrarea spermatozoizilor în uter şi fecundarea ovulului.

Contraindicaţii în administrarea acestor ovule contraceptive

Hipersensibilitate la clorura de benzalconiu sau la oricare dintre excipienţii produsului.

Atenţionări speciale

Clorura de benzalconiu este incompatibilă cu săpunul, fiind distrusă de săpun, oricât de puțin ar fi.

Eficacitatea contraceptivă depinde de administrarea corectă a ovulelor.

Este necesar să se respecte următoarele recomandări:

Introducerea sistematică a câte unui ovul, înainte de fiecare raport sexual, indiferent de perioada ciclului menstrual;

Evitarea oricărei spălări sau irigații vaginale cu săpun înainte sau după raportul sexual, deoarece săpunul (chiar urme), distruge substanța activă. Este posibilă doar toaleta externă cu apă;

Datorită conținutului în clorură de benzalconiu, se recomandă întreruperea administrării medicamentului în cazul apariției sau agravării unei leziuni genitale;

Sarcina şi alăptarea

Nu s-a raportat nici un risc toxic legat de utilizarea acestui spermicid în timpul sarcinii. Clorura de benzalconiu nu se excretă în lapte. Prin urmare este posibilă utilizarea spermicidului în timpul alăptării.

Reacţii adverse:

Există posibilitatea apariţiei reacţiilor alergice.

Cu frecvență necunoscută: reacții de hipersensibilitate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton