Cum să ascunzi porii dilatați

 advertising.ringier
.

Vedetele tale preferate se afișează mereu la evenimente cu covor roșu arătând spectaculos în ținute deosebite și prezentând lookuri ireproșabile. 

Platformele de social media sunt împânzite de nenumărate poze prin care celebritățile comunică cu fanii lor. Când te gândești la o persoană faimoasă, sigur îți imaginezi vacanțe luxoase, evenimente VIP, haine și bijuterii de înaltă calitate și un ten care nu prezintă imperfecțiuni. Pielea acestora este netedă și fără urme de acnee și pete pigmentare, ceea ce probabil te face să te gândești că nu este tocmai imposibil să obții strălucirea și perfecțiunea mult visate. Cu o cremă hidratantă, un fond de ten potrivit nuanței pielii tale și o pudră translucidă, și tu ai putea să te asemeni celor mai cunoscute vedete. Însă, lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par. 

Porii dilatați reprezintă un obstacol semnificativ atunci când încerci să arăți impecabil. Din nefericire, nu există o metodă de a-i micșora, mai ales că dimensiunea lor poate avea cauze genetice. În schimb, există câteva modalități prin care îi poți estompa, cu ajutorul unei rutine corecte de îngrijire a pielii și a câtorva tehnici de machiaj.

Pregătește-ți tenul

Tenul trebuie pregătit înainte aplicarea produselor de make-up. Cei mai mulți specialiști și make-up artists insistă asupra nevoii de a hidrata pielea. Primerele reduc din mărimea porilor și pot ajuta la netezirea pielii, deoarece formula acestora alunecă pe față și oferă un finisaj impecabil și neted. Pe lângă primer, este vital să folosești și creme de fata care hidratează în profunzime epiderma. Câteva proprietăți ale acestor produse cosmetice sunt:

  • Reduc producerea excesivă a sebumului, proprietate importantă mai ales pentru persoanele care se confruntă cu îngrășarea tenului. 
  • Îmbunătățesc funcția de barieră naturală a pielii, care te apără de factorii externi precum razele UV și agenții de poluare.
  • Reduc inflamarea și congestionarea porilor.

Primerul se aplică prin tamponare pe piele, cu ajutorul unui burete sau cu degetele. Nu este indicat să întinzi astfel de produse, întrucât formulele acestora nu sunt concepute să fie supuse unor astfel de tehnici și nici nu te vei putea bucura de finisajul pe care îl promit.

Aplică fondul de ten, concealerul și pudra 

După ce ți-ai hidratat pielea, te poți pregăti pentru aplicarea fondului de ten. În general, pentru mascarea porilor, sunt recomandate fondurile de ten cu finisaj mat, rezistente la apă și transpirație. Evită fondurile de ten cu consistențe groase, întrucât riști să-ți încarci tenul cu prea mult produs. Dacă nu te poți împăca cu formula lichidă a acestor produse, poți opta pentru fondul de ten pudră, mai ales dacă prezinți semne de îngrășare a tenului. 

Pentru aplicarea acestuia, specialiștii recomandă să folosești o pensulă specială, rotundă și cu păr des. Efectuează mișcări circulare și tamponează blând cu ajutorul pensulei. Ferește-te să utilizezi buretele de machiaj și să masezi' compoziția pentru a o întinde: fondul de ten va pătrunde mult prea adânc în pori și riști să-i astupi. 

Poți continua tehnica de estompare a porilor și utilizând și un concealer,  pentru a adăuga dimensiune și volum feței. La sfârșit, folosește o pudra de fata fină și cu finisaj mat, pe care să o ai la îndemână pe durata zilei și pe care să o reaplici ori de câte ori observi că ți se îngrașă tenul. 

Folosește spray de fixare

După ce ai aplicat fardurile, mascara, blush-ul și iluminatorul, este recomandat să fixezi tot machiajul cu ajutorul unui spray. Setting sprayul creează o barieră protectoare și împiedică factorii externi, precum căldura și umiditatea, să-ți strice lookul. Pulverizează în forma literelor T și X de 4-6 ori și așteaptă 30 de secunde până când se fixează și usucă. Este de preferat, totuși, să nu folosești prea mult spray, întrucât formula acestuia conține alcool, care poate să deshidrateze și usuce tenul. Acum ești pregătită să te bucuri de un ten imaculat!

Sursă foto: Unsplash

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton