Cum să alegi jucăriile potrivite pentru copiii de 3 ani?

 advertising.ringier
.

Criteriile principale la care trebuie să te raportezi când alegi jucăriile celui mic sunt vârsta, dar și preferințele pe care le are. Vârsta de trei ani îi regăsește pe cei mici în plină dezvoltare, în fiecare zi copiii descoperă abilităţi noi şi îşi dezvoltă cunoştinţele. La trei ani aceştia devin foarte curioşi şi nu trebuie să te supere sau să te sperie faptul că au întrebări nenumărate, întrucât în acest mod cei mici învaţă lucruri noi şi acumulează cât mai multe cunoştinţe. Acum e vârsta ideală la care cel mic absoarbe practic cunoştinţele ca un burete. Începe să li se mărească şi perioada de concentrare, ceea ce este un lucru foarte bun, pentru că pot să asculte pentru un timp mai lung ceea ce le povesteşti. Vei observa, pe măsură ce îşi dezvoltă memoria, că va pune şi mai multe întrebări şi va dori să descopere cât mai multe.

Importanţa jocului în dezvoltarea celui mic

Aceasta vârstă este marcată de asemenea şi de trecerea celui mic de la jocul de unul singur la jocul mai apropiat de ceilalţi copii, jocul în paralel sau chiar la jocul în grup cu ceilalţi copii. La vârsta de trei ani copilul poate deja să înceapă să îşi dezvolte prietenii, iar prin joc aceştia pot ajunge să aibă cei mai buni prieteni, fiind modalitatea principală prin care ei se pot cunoaşte.

În postura de părinte trebuie să optezi pentru jucării ce ajută şi la dezvoltarea cunoştinţelor celui mic, de exemplu îi poţi achiziţiona jucării ce îl determină să identifice culorile, să le numească. Poţi opta pentru joculeţe ce îl ajută să înveţe numerele, să le recunoască sau orice alte elemente ce ne înconjoară, termeni precum dimineaţă, seară, noapte şi altele de acest fel. Îi poţi cumpăra şi seturi precum cele de bucătărie sau cele cu accesoriile pe care le au medicii, cu astfel de jucării pot deprinde atracţia faţă de o anumită meserie.

Cu siguranţă copilăria unui copil ar fi foarte tristă fără jocuri şi jucării. Nu ar putea descoperi lumea aşa cum trebuie şi nu ar înţelege sensul lucrurilor ce îl înconjoară. În plus jocul contribuie foarte mult la starea de bine a celui mic, oferindu-i plăcuta senzaţie de implicare prin care aceştia se simt utili şi integraţi în activităţile familiei.

Cei mici îşi doresc să se joace din dorinţa de a înţelege ce se petrece în jurul lor şi cum decurg lucrurile în lume. De asemenea le dezvoltă atenţia, dar îi determină să simtă şi sentimentul de siguranţă, datorită căruia aceştia sunt mai siguri pe ei.

Beneficiile jucăriilor în funcţie de tip

În categoria jucăriilor de pluş cel mic îşi va găsi în mod sigur un prieten, cu care va comunica şi prin care îşi va dezvolta partea emoţională.

Jucăriile precum mingiile şi altele din această categorie, ce îl determină pe cel mic să facă mişcare, îl vor ajuta foarte mult la dezvoltarea fizică.

Jucăriile prin care cei mici sunt îndemnaţi să sorteze, să identifice culorile sau să recunoască elementele din jur sunt utile pentru dezvoltarea mentală.

În ceea ce priveşte bugetul, nu trebuie să îţi faci griji, vei găsi cu siguranţă jucării online pentru copii la preţuri accesibile.

Foto: pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton