Cum să ai grijă de tenul tău pe timpul verii. Adaptează-ți rutina pentru a-ți ajuta pielea să facă față temperaturilor ridicate

 advertising.ringier
.

Temperaturile ridicate cu care ne confruntăm pe timpul verii sunt unul din factorii care contribuie la accelerarea procesului de îmbătrânire prematură a pielii. Din cauza lor, în corp se produce o cantitate mai mare de enzime asociate cu degradarea colagenului și elastinei. Efectele se manifestă în primul rând la nivel celular, unde acumulăm daune oxidative ca urmare a expunerii la radiațiile UV mai puternice și ajung să fie vizibile sub diverse forme, de la riduri și linii fine, pete pigmentare, piele îmbătrânită și fragilizată, până la afecțiuni care necesită tratament medical.

De aceea, este important ca rutina de îngrijire, precum și stilul de viață, să fie adaptate sezonului de vară, care vine cu extra provocări pentru organismul nostru.

Cum să îți îngrijești pielea vara

Mantra ta în aceste zile toride trebuie să fie protecție pe timpul zilei, reparare pe timpul nopții.

În timpul zilei folosește produse de protecție solară cu SPF ridicat și ingrediente anti-oxidante care ajută la protejarea pielii de stresul oxidativ cauzat de expunerea la radiațiile UV.

Seara, înainte de somn, folosește ingrediente care ajută la refacerea pielii. În plus, dacă timpul îți permite, profită pentru a-ți răsfăța pielea cu un masaj de relaxare efectuat cu degetele sau cu diverse dispozitive disponibile pe piață.

Poți avea o rutină de îngrijire minimalistă dacă alegi produsele esențiale și cu texturi lejere și proaspete, ușor de folosit și care nu încarcă pielea. Este important să asiguri îngrijirea adecvată zonelor cu piele sensibilă, cum este zona din jurul ochilor, precum și să respecți recomandările experților cu privire la fotoprotecție.

Protecție pe timpul zilei

Vrem să credem că e deja cunoscut de către toată lumea că protecția solară nu poate lipsi din rutina zilnică. Dar cum rămâne cu celelalte produse? Ce ar trebui să folosim în fiecare dimineață? Află în continuare!

  1. Curățare

Începe prin a curăța tenul de impuritățile care se acumulează pe timpul nopții. Folosește o loțiune micelară delicată, cum este ISDIN Micellar Solution 4in1 care curăță, tonifică și hidratează fără a altera bariera protectoare a pielii.

2. Alege un contur de ochi cu efect de răcorire

Al doilea pas este să ai grijă de zona ochilor, aplicând o cremă contur de ochi cu vitamina K-Oxid care ajută la diminuarea cearcănelor și a edemului. Secretul nostru: ține produsul în frigider pentru a potența efectul de învigorare obținut cu ajutorul aplicatorului ceramic!

3. Folosește un serum cu vitamina C

Vitamina C este un ingredient puternic anti-oxidant care ajută la combaterea daunelor cauzate de stresul oxidativ provocat de radiațiile solare și la prevenirea petelor hiper-pigmentare. În aceste zile când petreci mai mult timp la soare, încorporează în rutina ta un serum anti-oxidant cu vitamina C ca al treilea pas din rutina ta. În plus față de beneficiile enumerate, îți lasă pielea mai luminoasă și potențează eficiența produselor de protecție solară. Poți alege serumul ISDIN Flavo-C sau fiolele ISDIN Flavo-C Ultraglican, o combinație avansată de anti-oxidanți și agenți de hidratare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton