Cum poți reîmprospăta designul casei tale fără prea mult efort: 4 idei interesante

 bogdan.galca
.

Proprietarii pasionați de frumos acordă multă importanță designului locuinței lor. Aceștia nu numai că își doresc ca designul casei lor să fie modelat pe complexitatea personalității și sentimentelor lor, însă pun accent și pe calitate. Dacă și tu îți dorești să oferi un suflu nou designului locuinței tale, inspiră-te din ideile prezentate în acest articol.

  1. Decorează pereții cu tapet

O metodă rapidă și durabilă de a oferi locuinței tale un suflu nou este decorarea pereților cu tapet. Astfel, dacă te-ai săturat de culorile anoste, poți alege dintre diverse modele grafice sau fotografice, în funcție de preferințele tale. 

Dacă spațiul camerei pe care îți dorești să o reîmprospătezi din punctul de vedere al designului este unul suficient de mare, poți opta pentru decorarea a doi sau mai mulți pereți cu tapet, fără să lași impresia de spațiu aglomerat. Dacă, însă, camera ta este de dimensiuni mai reduse, atunci o idee bună poate fi decorarea unui singur perete cu tapet. De obicei, peretele ales este cel pe care este amplasat televizorul sau cel pe care se sprijină canapeaua.

  1. Schimbă perdelele

O altă idee de a da un suflu nou locuinței tale este de a schimba perdelele. Chiar dacă, la prima vedere, perdelele și draperiile par să nu contribuie foarte mult la aspectul unei încăperi, realitatea este cu totul alta. Atunci când acorzi importanță acestui aspect și alegi perdele și draperii cu modele deosebite, care să se încorporeze perfect în designul camerei, vei observa că aspectul general va fi unul unitar și complet. 

Dacă vrei să ieși din anonimat, poți să optezi pentru draperii în culori puternice, care să reprezinte un punct de contrast în încăpere. Cu siguranță vor fi admirate de către toți cei care trec pragul casei tale.

  1. Mută piesele de mobilier

O modalitate fără costuri, de această dată, este mutarea mobilierului. Aceasta este o soluție eficientă de a reîmprospăta designul casei tale, în situația în care mobilierul pe care îl ai în prezent este în stare bună și nu îți dorești să investești în achiziția unuia nou. 

Dacă mobilierul se află în poziția actuală de câțiva ani, cu siguranță a început să ți se pară anost și simți nevoia de o schimbare. În acest sens, poți să încerci să muți piesele de mobilier între ele și chiar să organizezi mobila astfel încât să generezi iluzia unui spațiu liber suplimentar.

  1. Folosește obiecte decorative

Obiectele decorative sunt mereu o idee bună, deoarece îți oferă ocazia de a-ți scoate în evidență personalitatea, pasiunile și obiceiurile pe care le ai. În acest mod, dacă locuința ta are nevoie de o reîmprospătare a design-ului, fără efort, poți alege să decorezi pereții cu tablouri, să incluzi în design ghivece cu flori, dar și suporturi pentru lumânări sau vase decorative, care să aibă, în același timp, și rol de depozitare. 

În ceea ce privește tablourile, poți opta pentru unele care ilustrează diferite peisaje, artiști sau activități care te pasionează, în timp ce, atunci când vorbim despre flori, acestea ar trebui alese în funcție de locul unde îți dorești să le plasezi. Unele flori au nevoie de foarte multă lumină naturală, în timp ce altele se dezvoltă mai bine într-un mediu cu lumină mai puțină.

Dacă ne referim la lumânări sau vase decorative, le poți alege în nuanțe care să corespundă paletei de culori din fiecare cameră pe care o decorezi.

Reîmprospătarea designului locuinței tale poate fi făcută fără prea mult efort și fără a fi nevoie de investiții majore. Astfel, indiferent că alegi să îți decorezi pereții cu tapet, să schimbi perdelele, să muți piesele de mobilier între ele sau să folosești diverse obiecte decorative, cu siguranță noul design al locuinței tale va fi apreciat de prieteni și familie.

sursă foto: freepik.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu The Home

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton