5 moduri de a-ți păstra tinerețea ochilor

 bogdan.galca
.

Tenul este cartea de vizită a fiecărei persoane și cu siguranță vrem, cu toții, să arătăm cât mai tineri și mai în formă. Conform specialiștilor, primele semne de îmbătrânire pot fi remarcate la nivelul ochilor. Așadar, am decis ca în acest articol să îți oferim câteva recomandări despre cum poți să le menții tinerețea.

  1. Începe cu o hidratare adecvată

Înainte de a te interesa despre blefaroplastie, pret și recuperare, începe cu un ritual corect de hidratare a pielii fine din jurul ochilor. Deshidratarea acesteia accelerează viteza de apariție a ridurilor fine, de care încerci să te ferești.

Caută creme de hidratare care conțin ingrediente cunoscute pentru accelerarea circulației sangvine locală și regenerarea celulară. Retinolul, peptidele și acidul hialuronic sunt preferatele esteticienilor, deoarece există studii serioase care le susțin eficiența. 

În completare, poți apela și la produse cu aplicare sub ochi, de tipul gelurilor de răcire sau al serurilor, care umplu foarte bine ridurile fine. Nu folosi pentru zona ochilor aceleași creme hidratante pe care le utilizezi în mod normal pentru față. E foarte posibil ca ingredientele lor să se dovedească iritante.

  1. Protejează ochii împotriva razelor solare

Razele solare au un efect nociv dublu atunci când vine vorba despre zona ochilor. Radiațiile UV sunt cu atât mai agresive cu cât ochiul și structurile care îl înconjoară sunt foarte sensibile. În plus, lumina puternică a soarelui face ca mecanismele de apărare naturale să intre în acțiune, ceea ce înseamnă tendința de a ține pleoapele strânse, astfel încât să controleze expunerea globului ocular.

Rezultatul acestor două mecanisme este apariția ridurilor fine și a ridurilor de expresie, care însoțesc procesele de îmbătrânire inițiate ca urmare a fenomenelor oxidative declanșate de radiațiile UV. 

În aceste condiții, pentru o protecție cât mai eficientă, trebuie să îmbini trei factori:

  • crema cu SPF mai mare de 30 și cu filtru mineral te protejează eficient la nivelul pielii;
  • pălăria cu boruri largi oferă un plus de protecție la nivelul feței și al ochilor;
  • ochelarii de soare cu filtru UV sunt singurii care protejează globul ocular. 
  1. Folosește cele mai blânde produse exfoliante

Pentru a stimula regenerarea celulară, este bine să contribui la exfolierea stratului uscat de piele, chiar și în zona ochilor. Dar folosește, pentru asta, produse exfoliante special concepute, mai blânde și cu un risc mai mic de a irita.

Nu uita că ochii sunt extrem de sensibili, mai ales la substanțele chimice dure și agresive. Nu risca să îți deteriorezi vederea folosind produse concepute pentru alte zone. 

  1. Tratează alergiile

Din ce în ce mai multe persoane suferă de alergii, responsabile și pentru apariția zonelor de inflamație în jurul ochilor. Tot alergiile determină lăcrimare excesivă, edeme, roșeață, usturime și prurit. Gestul instinctiv de a freca ochii pentru a scăpa de senzațiile neplăcute nu face decât să agraveze situația.

Odată ce reușești să ții sub control alergiile, fața ta va avea un aspect mai relaxat, iar asta protejează și pielea din jurul ochilor pe termen lung. 

  1. Gimnastica feței nu e de neglijat

Dacă expresiile faciale repetitive sunt responsabile pentru apariția ridurilor, unele exerciții de gimnastică a feței reușesc să atenueze cutele și șanțurile pielii. Explicația e simplă: musculatura feței este antrenată, fibrele musculare se măresc imperceptibil în volum, iar pielea se întinde mai bine. 

Poți căuta online exerciții de yoga facială pentru a testa aceste rezultate. De asemenea, masajul corect efectuat este de natură să contribuie la o mai bună întindere a pielii. 

Ridurile și liniile fine apar mai întâi sub ochi și la coada ochiului, iar prezența lor poate fi amânată prin protecție UV, o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Totuși, medicul este cel mai în măsură să ofere sfaturi competente pentru a le preveni sau trata. 

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat împreună cu CronosMed

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton