Cum poți avea un zâmbet sănătos și dinți strălucitori: costuri albire dentară și implanturi dentare

 advertising.ringier
.

Menținerea unui zâmbet sănătos implică o rutină zilnică care trebuie respectată cu strictețe, dar și vizite regulate la medicul stomatolog. Obiceiurile zilnice de igienă orală, precum periajul dentar cu o pastă de dinți pe bază de fluor și utilizarea aței dentare, sunt esențiale și trebuie respectate pentru a preveni bolile orale. Un zâmbet sănătos nu este însă întotdeauna sinonim cu dinți strălucitori sau albi. În majoritatea cazurilor, păstrarea dinților albi necesită proceduri de albire dentară, efectuate într-un cabinet stomatologic. 

Ce facem dacă nu avem dentiția completă? 

Anodonția (lipsa unuia sau a mai multor dinți) influențează modul în care o persoană vorbește, mănâncă și arată. În absența dinților, un invidiv se poate confrunta nu doar cu dificultăți de alimentare, ci și cu o stimă de sine scăzută. În consecință, lipsa dinților poate avea un impact semnificativ asupra sănătății psihice și fizice a unei persoane. Pentru a rezolva această problemă, o soluție viabilă sunt implanturile dentare. 

Implanturile dentare constituie o soluție prin care zâmbetul sănătos poate fi păstrat pe termen lung, deoarece acestea ajută la menținerea în poziția normală a celorlalți dinți. Implantul dentar fuzionează cu osul maxilarului, înlocuind rădăcina dintelui lipsă, devenind în timp o componentă fixă a danturii. 

Cât costă un implant dentar? 

Prețul unui implant dentar nu este niciodată unul fix, el fiind influențat de diverși factori, precum preferințele pacientului, costurile serviciilor de reabilitare dentară prestate de către medic și cele ale tratamentului endodontic, necesar anterior plasării implantului. O estimare precisă pentru implant dentar pret poate fi efectuată în urma vizitei la cabinetul medicului stomatolog. 

Cum menținem dinții strălucitori? 

Menținerea unui aspect plăcut al danturii depinde, în mare măsură, de alimentație și de obiceiurile zilnice de igienă. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, culoarea dinților tinde să se modifice. Pentru a recăpăta culoarea albă naturală a dinților și pentru a menține astfel zâmbetul strălucitor, se recomandă albirea dentară profesională. 

Cât costă procedura de albire dentară?

Albirea dentară reprezintă o procedură comună de estetică, efectuată în cabinetul stomatologic, cu scopul îmbunătățirii aspectului dinților, care vor căpăta o nuanță de alb, devenind mai strălucitori. Comparativ cu produsele de albire dentară din farmacii, albirea dentară efectuată în cabinetul stomatologic este mai eficientă, rezultatul fiind întotdeauna cel dorit. În ceea ce privește albire dinti pret, acesta depinde în general de clinica aleasă și de procedura aleasă.

Pot beneficia de albire profesională persoanele cu coroane dentare?

Coroanele dentare, dispozitive care înlocuiesc dintele natural și care sunt plasate în implanturi, nu vor fi influențate de procesul de albire profesională, culoarea acestora nefiind modificată. Cu toate acestea, albirea profesională poate fi efectuată inclusiv la persoane cu coroane dentare. În astfel de cazuri, dacă coroanele sunt plasate în regiunea frontală, în locul unui canin sau a unui incisiv, se poate recomanda înlocuirea coroanei sau plasarea unor fațete dentare. 
Autor: Organic Agency

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton