Cum îți menții tenul strălucitor pe timpul primăverii

 bogdan.galca
.

Primăvara este un anotimp frumos și plin de vitalitate, dar care poate avea un impact negativ asupra tenului nostru. Trecerea bruscă de la temperaturi scăzute și aer uscat la unele ridicate și cu o umiditate mărită pot cauza anumite probleme pielii, precum iritații și diverse erupții cutanate. Așadar, pentru a preveni astfel de episoade este esențială stabilirea unei rutine tranzitorii, care să te protejeze și să pregătească tenul pentru zilele însorite.

  1. Exfoliază

Clima uscată de pe parcursul iernii poate crea adevărate probleme tenului tău și poate duce, de asemenea, la o acumulare de celule moarte. Din cauza acestora, pielea ta va fi uscată, descuamată și lipsită de vitalitate. Cea mai rapidă metodă de a reda tenului strălucirea este aplicarea unei măști exfoliante. Un astfel de proces trebuie realizat o dată pe săptămână, în prealabil fiind necesară o cercetare foarte amănunțită a produselor alese. Întotdeauna aplică masca pe tenul proaspăt spălat, curățat și uscat. Pentru o eficiență sporită, poți opta pentru un peeling chimic cu acid glicolic.

  1. Schimbă crema hidratantă

Hidratarea tenului este esențială în această perioadă de tranziție, iar utilizarea unei loțiuni extrem de nutritive, care a fost excelentă pe perioada anotimpului rece, poate lăsa pielii un aspect uleios. Aceasta trebuie înlocuită cu o cremă hidratantă cu o compoziție mai ușoară, care să te ajute să menții pielea sănătoasă și elastică. În funcție de vârstă și de tipul pielii, poți alege creme cu acid hialuronic, cu extract de melc sau cu peptide.

  1. Aplică un SPF mai mare

Dacă iarna ai optat pentru SPF 15, este timpul să treci la o variantă mult mai eficientă, având în vedere că soarele devine și el mai puternic. Expunerea la soare este nocivă pentru piele și este una dintre cauzele principale ale apariției ridurilor, îmbătrânirii premature, uscării și decolorării acesteia. Așadar, dacă îți dorești o piele sănătoasă și tânără, aplicarea zilnică a protecției solare este obligatorie. Nu renunța la ea nici atunci când vremea este întunecată pentru că, potrivit specialiștilor, până la 40% dintre razele UV pătrund prin nori.

  1. Începe o curățenie printre cosmetice

Fardurile de pleoape, pudra pentru față și rimelul au un termen de valabilitate destul de mic, iar primăvara poate fi un moment perfect pentru o curățenie generală în rândul cosmeticelor. Este esențial să fii vigilentă în ceea ce privește schimbarea regulată a produselor de machiaj. Acestea intră în contact direct cu pielea și, dacă termenul lor a trecut, există posibilitatea să dezvolți anumite alergii sau să fii nevoită să tratezi anumite iritații. Potrivit dermatologilor, orice produs pe care-l folosești pe lângă ochi sau buze ar trebui aruncat după maximum un an de la deschidere.

Mai mult, pentru a-și menține elasticitatea, tenul are nevoie de tonifiere. Pe lângă un masaj facial realizat zilnic, fie doar cu mâinile, fie cu o rolă din jad, pielea ta se va bucura de aplicarea unui toner. Poți opta pentru acid hialuronic, care oferă o hidratare sporită și reduce ridurile fine, sau vitaminele E și C, rolul lor principal fiind de încetinire a procesului de îmbătrânire și de redare a luminozității și vitalității. Pe lângă cele enumerate, poți introduce în rutina ta vitamina A, pe care, în lunile calde, o aplici doar seara. Dacă optezi pentru acest cosmetic, este important să folosești zi de zi protecția solară.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Springfarma

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton