Cum asociem vinurile cu preparatele din carne? 3 recomandări

 advertising.ringier
.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/photo-of-food-on-top-of-table-2878745/

Indiferent de ocazie, vinurile sunt companionul perfect pentru orice fel de carne. Deși combinarea cu succes a acestor două elemente este considerată de multe persoane o adevărată artă, există o serie de reguli pe care le poți urma pentru a obține întotdeauna rezultate cât mai gustoase. Așadar, dacă vrei să demistifici acest subiect și în același timp să te bucuri mereu de mese reușite, iată recomandările pe care merită să le iei în calcul! 

Alege vinul în funcție de carnea pe care o vei servi

Probabil că ești deja familiarizat cu combinațiile evidente, mai exact vinul roșu și carnea roșie sau vinul alb și peștele sau fructele de mare. Totuși, ce te faci dacă servești alt tip de carne? Iată lista completă a combinațiilor posibile: 

  • Carnea de porc se potrivește cu vinurile cu arome bogate, florale chiar,  dar și cu aciditate ridicată care să taie din grăsimea preparatului. Cel mai bine va merge cu soiurile de vin roșu sec. Descoperă selecția de vinuri roșii de la CramaGirboiu.ro și alege soiul potrivit pentru tine! 
  • Carnea de vită se îmbină cel mai bine tot cu vinurile roșii și seci, asta datorită texturii sale ațoase și aromei speciale;
  • Carnea de vânat, cea pe care nu o servești chiar în fiecare zi, va necesita un vin ieșit din comun, cu arome ceva mai pronunțate. Evident, ne referim tot la un vin roșu sec;
  • Carnea de miel este deosebit de savuroasă, deci cere un vin care să o contrabalanseze. Tot despre vinuri roșii e vorba și de această dată;
  • Carnea de pui face trecerea către cărnurile ceva mai fragede și mai suple, cele care sunt puse în valoare de vinurile albe, ceva mai proaspete;
  • Carnea de curcan, deși de obicei se servește cu vinuri roșii, va fi deosebit de gustoasă și dacă o combini cu un vin rosé sec;
  • Carnea de pește, așa cum am stabilit deja, se va servi exclusiv cu vinurile albe;
  • Fructele de mare se servesc de obicei cu vinurile albe, dar dacă fac parte din alte preparate, de pildă pastele, se va lua în considerare mai degrabă culoarea sosului. Așadar pot fi servite atât cu vin roșu, cât și cu un vin rosé. 

Ai grijă să echilibrezi aromele

Dacă mâncarea pe care urmează să o servești este gătită cu mult sos picant, de preferat va fi să o deguști alături de un vin mai puțin alcoolizat. În cazul mâncărurilor mai grase sau cu arome mai puternice, vei avea nevoie de un vin roșu, fie el sec sau demisec, dar neapărat cât mai astringent și mai taninos. Nu uita, specialiștii recomandă ca vinul să fie ales în funcție de cel mai proeminent element din mâncare. 

Deși carnea va fi elementul central, de multe ori felul de preparare, dar și condimentele  sau sosul pot influența vinul pe care îl vei alege.  

Potrivește aciditatea 

O altă regulă de bază spune că aciditatea preparatului trebuie să fie egală cu cea prezentată de vin. Așadar, dacă ai de gând să gătești carne cu aciditate ridicată, ai grijă ca vinul să fie pe măsura preparatului. 

Urmează sfaturile de mai sus și cât de curând vei fi recunoscut drept un expert în ale vinului și bucătăriei! 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton