Cum alegi mâncarea pentru animalul tău de companie?

 advertising.ringier
.

 Dacă ai un animal de companie, cu siguranță te-ai întrebat cel puțin o dată ce tip de hrană ar trebui să mănânce blanosul tău astfel încât să-i satisfacă toate nevoile. Sunt mulți factori care contribuie la alegerea corectă a hranei pentru animalul tău de companie, fie că vorbim de pisici sau de câini. Ideal ar fi să stabilești acest lucru cu medicul veterinar. Totuși, dacă ai minimul de informații despre starea de sănătate a animalului tău, cu siguranță te vei descurca și singur/ă. 

Îți oferim patru sfaturi utile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când ești în căutarea hranei ideale pentru animalul tău de companie:

  1. Vârstă

Fie că vorbim de pisici sau de câini, vârsta este un factor esențial care trebuie luat în considerare atunci când alegi hrana. Vârsta patrupedului poate fi ușor identificată de medicul veterinar la o simplă vizită de rutină. 

Puii și juniorii au nevoi diferite față de adulți. Fiind în plin proces de dezvoltare, sunt necesare calorii sub formă de grăsimi și proteine brute care să-i ajute la o creștere armonioasă și treptată. Dacă puii primesc mâncare neadecvată, pot apărea dezechilibre care îi vor afecta în timpul dezvoltării. În același timp, adulții au nevoie de energie și de menținerea vitalității, motiv pentru care, pentru ei, există mâncare special concepută cu acest scop. Ajunși seniori, patrupezilor le este necesară o hrană mai ușor de digerat. Fac mai puțină mișcare, iar tranzitul lor este mai lent. 

  1. Aromă/Ingredientul principal

La fel ca tine, patrupedul tău are anumite preferințe când vine vorba de gustul mâncării. Poate ai observat că evită anumite tipuri de carne, în timp ce, pentru altele, ar fi în stare să-ți ia toată mâncarea din mână. Este bine să ții cont de acest aspect când îi alegi mâncarea. Cât timp mănâncă ceea ce îi place, cu siguranță nu te vei confrunta cu un patruped subnutrit. Atât pisicile, cât și câinii au preferințe similare când vine vorba de ingrediente: vită, pui, vânat, somon, rață, pește, miel și curcan. Totuși, lista poate varia destul de mult, în funcție de brandul de hrană pe care îl alegi, motiv pentru care, vom trece la următorul factor.

  1. Brandul

Este posibil ca animalului tău de companie să îi placă mâncarea de la o anumită marca, în timp ce poate detestă mâncarea de la un alt brand. Ingredientele pot fi similare și te gândești că și gustul lor ar trebui să fie similar. În realitate, la fel ca în cazul oamenilor, fiecare marcă își pune într-un fel sau altul amprenta asupra rețetelor utilizate, iar brandurile renumite care pot fi regăsite într-un pet shop online au succes pentru că numeroase animale de companie s-au obișnuit cu gustul mâncării pe care acestea le comercializează. Indiferent de brandul pe care îl alege animalul tău de companie, asigură-te că este o marcă sigură, care conține ingrediente de calitate. 

  1. Sensibilitatea 

Ține cont de problemele pe care le-a întâmpinat, până acum, patrupedul tău. Alege mâncarea în funcție de starea sa de sănătate și de istoricul său: antitartru, apetit capricios, controlul greutății, piele și blană, digestiv, renal, sterilizat.

Într-adevăr, e dificil să ții cont de toate aceste aspecte când pe rafturile magazinelor ai atât de multe variante. Poți găsi hrană perfectă pentru digestie, dar nu și pentru vârstă sau ingredientul preferat de patruped, dar pentru o altă categorie de vârstă. Din cauza acestor variațiuni, alesul mâncării devine dificil, motiv pentru care poți apela la Petmaster.ro, un pet shop online profesional, care îți facilitează decizia de cumpărare prin filtre pentru fiecare categorie de mâncare.

Sursa foto: Pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton