Corecție… pe nevăzute! De ce să optez pentru aparatul dentar transparent: INVISALIGN

 advertising.ringier
.

Lucrul în echipă, dedicarea unei cauze nobile și pacienții fericiți ne fac să urmărim întotdeauna perfecțiunea.' – Dr. Ayman Abboud

Zâmbetul nostru contează! Pentru noi şi pentru cei din jur. Ne face să părem mai tineri, mai atrăgători, nu mai vorbim despre efectele pozitive pe care le are asupra psihicului. Temerile care privesc aspectul danturii noastre ne pot însă pune frâne. Este lesne de înţeles de ce. Ne simţim ruşinaţi şi chiar jenaţi pentru faptul că nu avem şi noi dantura modelelor din reviste.   

Trebuie să ştiţi însă că sunteţi doar la… o decizie distanţă de o transformare spectaculoasă. Medicina dentară a evoluat atât de mult în ultima vreme, încât stomatologii au un răspuns pentru orice întrebare. Dinţii strâmbi, una dintre principalele probleme de ordin estetic cu care se confruntă cei mai mulţi oameni, au astăzi o rezolvare… modernă! Doctorul Ayman Abboud, medic specialist în chirurgie orală şi implantologie şi fondatorul clinicii de elită, Smile Design, ne prezintă, în rândurile următoare, soluţia revoluţionară şi rapidă de îndreptare a danturii, care ameninţă popularitatea aparatelor dentare clasice: Invisalign!

APARATUL DENTAR CONCEPUT PE CALCULATOR

Dacă acum 18 ani singura metoda de a ne îndrepta dinţii era prin aparate convenţionale cu brackeţi, astăzi beneficiem de mai multe metode mai estetice și confortabile. În 1998, Invisalign, un aparat ortodontic revoluționar, a schimbat conceptele ortodonției.'– dr. Ayman Abboud

Ajuns în ţara noastră mai târziu, adică prin 2010, Invisalign a redat zâmbetele celor peste o mie de pacienţi români şi celor mai bine de 4,5 milioane de străini care au apelat la această modalitate de îndreptate a dinţilor. Poate vă întrebaţi ce este, mai exact, Invisalign şi de ce este atât de special, comparativ cu aparatul dentar despre care cu toţii am auzit?

Este, întâi de toate, un dispozitiv transparent, sub forma unor gutiere, realizate sută la sută digital, printr-o tehnologie avansată 3D, cu ajutorul amprentei dentare, fotografiilor, radiografiilor pacientului şi indicaţiilor medicului.

INVISALIGN, MOBIL ŞI COMOD

Felul discret în care se aplică Invisalign pe dinţi reprezintă, cel mai probabil, avantajul suprem, comparativ cu aparatul metalic ori comparativ cu cel care are brackeţi transparenţi. Asta face ca aftele ori diversele răni pe care le provoacă acestea din urmă să fie doar… o istorie neplăcută!

De aici decurge şi un alt avantaj: purtarea lui face de domeniul trecutului orice temere a pacienţilor cu privire la felul în care va arăta dantura cu aparat. Transparent total, Invisalign conferă un impuls de încredere adolescenţilor, dar şi adulţilor care îl aleg!

Invisalign este, totodată, rezistent, dar şi    uşor de îndepărtat şi confortabil. Puteţi mânca sau vă puteţi spăla pe dinţi în lipsa lui şi asta pentru că nu este necesar să îl purtaţi în permanenţă: între 20 şi 22 de ore pe zi este suficient, ne spune doctorul Ayman Abboud: „Posibilitatea de a îndepărta dispozitivul în timpul meselor şi în timpul măsurilor de igienă elimină toate efectele negative care pot apărea în timpul purtării unui aparat dentar clasic, cum ar fi apariţia cariilor, coloraţiile dentare sau sensibilitatea dentară.'

Un alt avantaj major este şi faptul că Invisalign înjumătăţeşte durata tratamentului. Rezultatele încep să fie vizibile după doar jumătate de an. În total, acest tip de aliniere are nevoie de un an şi jumătate pentru ca dumneavoastră să zâmbiţi apoi cu toată încrederea. Relativ puţin, comparativ cu tratamentul clasic care se poate întinde chiar şi pe cinci ani, în funcţie de gravitatea problemei.

Să vorbim şi despre cât de confortabil este Invisalign. Spre deosebire de aparatele dentare clasice care sunt greu de suportat, mai ales la începutul tratamentului, gutierele transparente nu vă vor crea probleme. Cel mai des puteţi resimţi o presiune la nivel dinţilor. De obicei însă, durerile nu sunt deranjante şi cedează cu ajutorul unui antiinflamator.

Puteţi uita şi de controalele lunare. Aparatul dentar Invisalign vă poate aduce la cabinetul stomatologului doar atunci când trebuie schimbată gutiera, dată stabilită de comun acord cu dentistul.

Curăţarea rapidăeste şi ea o altă bilă albă pentru Invisalign. Cu puţină apă şi o periuţă de dinţi, aparatul se igienizează rapid.

PROBLEMELE DEVIN… INVIZIBILE ŞI DISPAR CU INVISALIGN

În ciuda aspectului neted, care pe mulţi îi face să se întrebe cum funcţionează, Invisalign este la fel de eficient ca celelalte aparate dentare. Dinţi înghesuiţi, suprapuşi, rotiţi ori spaţiaţi? Invisalign este soluţia!

Dacă la început, acest aparat dentar trata doar afecţiuni minore, astăzi el poate înlocui cu succes chiar şi unele intervenţii chirurgicale.

TRATAMENTUL CU INVISALIGN, ÎN ETAPE

Primul pas în cazul Invisalign, ca în cazul oricărei alte proceduri dentare, este o consultaţie. Atenţie, însă. Nu orice medic stomatolog este acreditat să facă un astfel de tratament. La Smile Design găsiţi specialişti care au fost instruiţi în acest sens.

În cadrul controlului iniţial, doctorul Ayman Abboud va stabili dacă acest aparat este soluţia ideală pentru dumneavoastră, pe baza unor poze şi scanări ale danturii. Ulterior, dacă planul de tratament a fost stabilit, poate demara a doua etapă a procesului: mulajele dinţilor iau drumul Statelor Unite ale Americii, singurul loc unde poate fi creat setul de gutiere personalizate.

Ulterior, în cea de-a treia parte, tratamentul propriu-zis poate să înceapă. Aparatul trebuie schimbat până ce dinţii ajung în poziţia dorită.

CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ TERMINAREA TRATAMENTULUI

De rezultatul final vă puteţi bucura întreaga viaţa, dacă aveţi grijă să îl menţineţi impecabil. Tocmai de aceea, după terminarea tratamentului, pacientul trebuie să poarte un retainer, adică un aparat dentar de contenţie, pentru o perioadă de timp stabilită de către medicul specialist. El are rolul de a menţine dinţii ficşi, însă staţi fără griji, retainerul nu este vizibil şi nu generează niciun disconfort.

Cel mai mare şi, deseori, singurul dezavantaj pe care îl văd pacienţii atunci când vorbim despre Invisalign este costul tratamentului, mai mare comparativ cu aparatele clasice. Doctorul Ayman Abboud ne spune însă că departe de a fi o cheltuială, Invisaling este o investiţie. Pe viaţă!

Vă invităm la un control, să aflaţi în ce stare se află dantura dumneavoastră! Cu o poveste care se întinde pe mai bine de şapte ani şi cu mii de pacienţi mulţumiţi, clinica de elită, Smile Design, conturează zâmbete perfecte: „Un zâmbetreuşit este un efort de echipă! Pentru că fiecare dintre noi este diferit, oferim tuturor celor ce ne pășesc pragul o experiență premium.' – dr. Ayman Abboud

Pentru a afla detalii legate de preţuri, proceduri, dar şi pentru a programa o consultaţie la Smile Design:

-intraţi pe site-ul oficial: https://www.smiledesignbucuresti.ro/

-intraţi pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/smiledesignclinica/

-sunaţi la numărul de telefon: +4 0749 414 848

-scrieţi un mail, la adresa: [email protected]

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton