Cine sunt Alina Todașcă și Cătălin Dăscălu cei din spatele succesului Iulianei Beregoi, dar și a celor mai talentați copii și adolescenți din România?

 advertising.ringier
.

Au clădit de la Zero și, prin forțe proprii, cel mai puternic label de producție muzicală și cinematografică pentru copii si adolescenti, Mixton Music și Mixton Movie. De asemenea, tot ei sunt în spatele celui mai mare festival de muzică pentru copii Musicforkids International Music Festival. 

Totodata, au producții care au intrat direct in Trending și aici ne referim la serialul online si  singurul din Romania de pe Netflix, dar si filmul cinematografic „Lara', unde protagonistă este Iuliana Beregoi, plus piese sau artisti cu care au colaborat.

Au reușit să o transforme pe Iuliana Beregoi în idolului Generației Z, care la rându-i se poziționează pe primele locuri în Trending, de fiecare dată când vine cu noi produse media, fie că vorbim despre o nouă piesă sau un nou vlog.  Artistă, cu care au produs si realizat doar evenimente sold-out, la Sala Palatului in Bucuresti, Iasi, Republica Moldova sau in orasele mari din Romania.

Ei sunt Alina Todască și Cătălin Dascălu, un cuplu de tineri ieșeni care și-au pus la bătaie toată creativitatea, care și-au promis că nu-și lasă „puterile' să obosească și, mai ales, care și-au dat timp și răbdare să clădească cărămidă cu cărămidă. Iar, in prezent, sunt asaltati de mii de copii cu mesaje, in  care spun ca isi doresc sa fie lansati de ei si sa cunoasca acel succes, pe care Alina si Catalin il garanteaza, chiar de la prima colaborare. 

„După succesul Iulianei Beregoi suntem asaltați de copii și adolescenți care-și doresc să devină artiști. Vedem cât de mulți putem, însă ne oprim numai asupra acelora care au cu adevărat talent. Ne dorim să facem performanță, de aceea nu ne mulțumim cu jumătăți de măsură', povestesc cei doi „mixtoni'. „Visurile se nasc în timp ce muncim și se îndeplinesc atunci când suntem prea ocupați să sesizăm', povestea acum ceva timp Cătălin Dascălu.' Cine suntem noi?', încearcă Alina Todașcă să răspundă la întrebarea aceasta. 'Suntem o echipă proaspătă și energică de profesioniști, preocupată de compoziția și producția de muzică și de talentul cercetător. Fie că vorbim despre muzica pe care o producem pentru copii sau despre muzica pentru artiști maturi, mesajul nostru este același și extrem de simplu – prin creațiile noastre încercăm să spălăm sufletul de praful vieții cotidiene!'

Povestea incepe in anul 1994 in Iasi, cand Catalin avea 16 ani si era pasionat de muzica si rap, asa ca si-a facut o formatie de hip-hop cu baietii din scara blocului. In 1996, la 18 ani, Catalin a pasit pentru prima oara intr-un studio de inregistrari profesional.

Cand a simtit mirosul specific de studio, a stiut ca asta avea sa fie drumul lui. In anul 2000, formatia lui Catalin era deja cea mai cunoscuta si apreciata din Moldova, avand concerte si piese difuzate la radiourile locale. Tot atunci a avut si un clip care a rulat pe Atomic Tv. In anii care au urmat, Catalin si-a dat seama ca ii place mai mult sa stea in studio sa produca/scrie piese de toate genurile decat sa fie pe scena. In anul 2004, Catalin a intalnit-o pe Alina, cea care avea sa-i fie partenera de viata si de business. Alina era pe bancile facultatii insa era foarte pasionata de muzica dar si de versuri, urmand cursurile Facultatii de Litere. Impreuna, au pus bazele studioului de productie Mixton Music.

In perioada care a urmat, in urma unor conjuncturi, cei doi s-au implicat foarte mult in productia si inregistrarea de muzica pentru copii, cantata de copii, incepand sa inteleaga aceasta nisa. In anul 2009, Alina si Catalin au infiintat MusicForKids Radio, un radio online cu piese cantate de copii, pentru copii. Ideea s-a dovedit a fi un succes, radioul devenind in scurt timp de referinta pe online-ul de la acea vreme. In acelasi timp, cei doi au infiintat Asociatia MusicForKids, ca o forma juridica pentru activitatea lor de productie muzicala si radio.

Ca urmare a succesului inregistrat de radioul online pentru copii, cei doi au inceput sa fie prezenti ca membri ai juriului la cele mai importante festivaluri de muzica pentru copii din tara, unde ofereau Trofeul MusicForKids Radio Online, trofeu care avea sa devina mult ravnit de catre toti micii concurenti.

In anul 2010, ca urmare a experientei acumulate in festivalurile pentru copii, cei doi au organizat prima editie a Festivalului National MusicForKids pe scena modesta a Casei de Cultura a Studentilor din Iasi. Festivalul a avut o crestere fulminanta si, in urmatorii ani, prin munca asidua si daruirea celor doi, a devenit MusicForKids International Festival Palas Iasi, cel mai important eveniment de acest gen din

Romania, la care an de an erau prezente cele mai bune voci de copii si adolescenti din tara si strainatate. Insa, anul 2010 a avut si o alta semnificatie pentru Alina si Catalin, fiind anul in care cei doi au produs la Mixton Music primul lor hit international, Deeply in Love, piesa popcorn cantata de Rawanne, o adolescenta de doar 13 ani. Piesa a ajuns nr 1 la cele mai mari radiouri din Turcia si Spania. La doar cateva luni, cei doi au produs un alt hit al genului popcorn, muzica specifica acelei perioade. Piesa se numea Turkish Nights, era cantata de Diana Birzu si Mr Levy, si, la fel ca si piesa precedenta, a ajuns nr 1 pe radiourile din Turcia.

In urma acestor succese, Mixton Music a inceput sa fie recunoscut ca si studio de productie de suuces, incepand sa produca piese pentru artisti din Bucuresti dar si din afara tarii.In anul 2011, Catalin si Alina au produs la Mixton Music piesa Sunshine, un hit al trupei de fete Heaven, care a intrat in heavy rotation la toate radiourile romanesti.

Anul 2012 a fost anul in care cei doi au luat decizia de a se muta in Bucuresti, mutand studioul Mixton Music in capitala plina de oportunitati si continuand sa produca piese pentru casele de discuri si pentru artisti ca Loredana, Theo Rose, Alessandra, Heaven, Alessia, Bambi si multi altii. In paralel, Alina Todasca si Catalin Dascalu au continuat sa organizeze, an de an, la Iasi festivalul lor de suflet, MusicForKids, devenit deja international si de mare succes in circuitul festivalurilor pentru copii din estul Europei si nu numai. Cei doi organizau selectii nationale in Bucuresti si Iasi, dar si internationale, in Bulgaria, Malta si Republica Moldova.

In anul 2014, la una din selectiile pentru Republica Moldova, pe scena a urcat o fetita timida si micuta, cu numele Iuliana Beregoi,care avea doar 10 ani. Iuliana nu a trecut preselectia, insa Catalin si Alina au vazut in ea ceea ce ar fi putut sa devina, au pastrat legatura cu parintii si au urmarit-o cu atentie in primele ei incercari de a face vlog. In anul 2016, dupa ce Iuliana a implinit 12 ani, cei doi au decis ca e momentul sa inceapa sa lucreze impreuna si sa investeasca pe toate planurile in Iuliana. Cei doi au luat-o sub aripa lor, la Mixton Music, devenindu-i ca o familie. In scurt timp, au lansat prima piesa si primul clip al Iulianei, „Vina mea”, care avea sa devina primul hit al unei generatii care urma sa se autointituleze Generatia Z.

In 2017, au urmat alte piese si clipuri de succes, si tot atunci Catalin a scris si produs impreuna cu Alina primul episod al serialului Lara, serial care avea sa devina un fenomen. Au urmat 4 ani de munca, insumand peste 15 piese cu videoclip, devenite hituri ale generatiei Z , trei sezoane de serial Lara ale carui episoade ajungeau frecvent pe locul 1 in trending Youtube, un film de cinema Lara-Aribelle si mana destinului', care a rulat in cinematografele din Romania si Republica Moldova, apoi preluat de Kanal D, doua turnee nationale sold out in peste 10 orase, doua mega concerte sold out la Sala Palatului, ambele in acelasi an, doua concerte sold out la Palatul National din Chisinau si multe altele. Mixton Music devenea, oficial, cea mai importanta si cea mai cunoscuta casa de discuri a tinerei generatii, generatia Z.

Pe langa Iuliana Beregoi, Mixton Music au lansat-o cu succes si pe sora ei, Ana Beregoi, dar si pe Hugo, un alt personaj principal din serialul Lara. In anul 2020, serialul Lara, impreuna cu filmul de cinema Lara- Aribelle si mana destinului, au fost preluate de catre colosul Netflix, „Lara” fiind primul si singurul serial romanesc de pe aceasta platforma.

Tot atunci, in urma colaborarii cu Global Records, Mixton Music a lansat un nou hit al Iulianei, „Cum suna linistea”, piesa care a ajuns nr 1 in topurile de radio din Romania si nr 1 in top Media Forest. In 2021, luna aprilie, Mixton Music lanseaza primul album al Iulianei Beregoi, intitulat sugestiv Dor de voi', album care reflecta sentimentele si emotiile atat ale Iulianei cat si ale Alinei si ale lui Catalin legate de imposibilitatea de a conecta fizic cu fanii din Romania si Republica Moldova dar si cu cei din diaspora care obisnuiau sa vina la concerte. Albumul s-a lansat intr-o forma unica, o premiera pentru Romania, o boxa portabila bluetooth cu lumini colorate, la care fanii pot da play pentru a asculta albumul.

Pe 12 martie a acestui an, echipa aceasta a mai marcat o premiera, doua concerte sold-out, in aceeasi zi, la Sala Palatului din Bucuresti, unde Iuliana Beregoi i-a avut alaturi, ca invitati speciali, pe Andra si Connect-r, care au si interpretat impreuna, in fata a mii de spectatori, piesele cunoscute de publicul larg. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton