Checul cu banane, faimosul banana bread, aduce un plus de bucurie în zilele în care savurezi gustul lui delicios. Aroma delicată de banane și miezul fraged, ușor umed, îți răsfață din plin simțurile. Acest desert simplu este o adevărată plăcere în special când îl servești alături de cei dragi.
Așadar te invităm să descoperi rețeta noastră de banana bread pe care o prepari ușor cu Făina albă superioară Boromir. Checul poate fi foarte bine acompaniat de o cafea sau ceai în clipele de relaxare, iar dacă vrei să îl pregătești pentru zilele speciale, este musai să îl îmbraci într-o glazură fină.
Banana bread în diferite variante
Cu puțină imaginație, rețeta de chec cu banane poate fi adaptată după bunul plac. Poți prepara banana bread și cu ciocolată neagră sau cu lapte. Vei îndrăgi felul în care se armonizează aromele de banane și ciocolată.
Merge să folosești și merișoare deshidratate, stafide, nuci sau alune de pădure. Pentru a obține un gust dulce-acrișor, completează banana bread cu afine proaspete sau congelate. De asemenea, dacă folosești brânză mascarpone sau ricotta, va capătă o aromă mai bogată. Pe blog ți-am pregătit și o rețetă inedită de chec aperitiv cu bacon, brânză de burduf și șuncă. Este alegerea cea mai bună când vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu ceva bun și ușor de făcut.
Trucuri de preparare pentru checul cu banane
Când combini ingredientele uscate cu compoziția de ingrediente umede, cel mai bine ar fi să le amesteci ușor fără să insiști prea mult. Dacă le amesteci mai mult decât trebuie, textura checului cu banane nu va ieși aerată, ci densă.
Înainte să pregătești compoziția pentru banana bread, nu uita că untul topit trebuie să fie complet răcit când îl amesteci cu celelalte ingrediente lichide. În felul acesta, checul va crește frumos în cuptor și va căpăta textura dorită.
O experiență autentică a gustului cu Boromir
Făina albă superioară Boromir transformă banana bread într-o bunătate de chec. Datorită aromei și texturii sale deosebite, checul cu banane va ieși pufos, fraged și foarte aromat. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu alese cu grijă pentru a-ți pune la dispoziție o făină de calitate superioară.
Dacă arunci o privire pe blogul nostru, vei găsi nenumărate rețete savuroase. Află cum prepari și bulgărașii pufoși de papanași, colțunașii cu brânză și mărar, crochete de cartofi, dar și diferite brioșe cu banane, afine, unt de arahide sau ciocolată.
Oricând vrei să gătești bunătăți, comandă online Făina albă superioară Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul în care te așteaptă ingredientele perfecte pentru rețetele tale, dar și preparate de cea mai bună calitate.
Tot acolo găsești sortimente deosebite de Cozonac Boromir, prăjituri cu arome exotice și bomboane de ciocolată cu umpluturi fine, irezistibile. Învelite în ciocolată belgiană veritabilă, Bomboanele Boromir promit un răsfăț nespus de dulce. Oferă-le celor apropiați momente prețioase și cu Pișcoturile Pupici cu Sclipici cu arahide sau fulgi de ciocolată! Preparate cu unt, aceste fursecuri fragede, ușor crocante sunt numai bune de servit pe platourile festive.
Ingrediente banana bread
• 230 g Făină albă superioară Boromir
• 150 g zahăr alb
• 1 linguriță praf de copt
• 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
• 1/4 linguriță sare
• 1 linguriță de scorțișoară
• 120g nuci sau alune de pădure zdrobite
• 2 ouă mari la temperatura camerei
• 110 g unt nesărat, topit și răcit
• 3 banane mari coapte (380g)
• 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare chec cu banane
PASUL 1
Într-o oală mică topește untul și apoi lasă-l la răcit la temperatura camerei. Untul trebuie să fie complet răcit atunci când pregătești compoziția de banana bread.
PASUL 2
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, după care trebuie să ungi cu unt sau ulei o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îți recomandăm să folosești o tavă cu dimensiunea de 23 x 13 x 8 cm.
PASUL 3
Cerne Făina superioară Boromir într-un bol mare, apoi adaugă praful de copt, zahărul, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu, sarea și nucile zdrobite.
PASUL 4
Pune bananele decojite într-un bol și pisează-le cu furculița, apoi amestecă-le bine până obții un piure fin. Folosește un mixer dacă te grăbești. Într-un vas separat, bate ouăle și amestecă-le cu piureul de banane, esența de vanilie și untul topit și răcit.
PASUL 5
Peste amestecul de ouă, pune compoziția de ingrediente uscate, și amestecă ușor cu spatula. Nu trebuie să obții o compoziție netedă și fină. Altfel checul se va întări și va căpăta o textură densă. Dacă mai rămân mici cocoloașe nu este nicio problemă.
PASUL 6
Pune compoziția în tavă, apoi lasă la copt checul timp de 1 oră – 1 oră și 10 minute. La final folosește o scobitoare pentru a vedea dacă s-a făcut. Ca să obții un gust și un decor fermecător, poți îmbrăca banana bread într-o glazură fină de lămâie, caramel, vanilie sau ciocolata. Bucură-te de savoarea checului cu banane alături de o cafea bună, un ceai aromat sau un pahar generos cu lapte. Poftă bună!
Te așteptăm pe boromirmarket.ro și pe blog cu mai multe surprize culinare. Alături de Boromir gătești cele mai bune mâncăruri!