Ce te împiedică să ai un zâmbet frumos și sănătos?

 advertising.ringier
.

Un zâmbet frumos și sănătos se obține cu mai mult decât un periaj zilnic. Vizitele regulate la medicul stomatolog, identificarea tuturor problemelor din timp și soluționarea lor cât mai rapidă, alături de igiena orală riguroasă îți vor aduce în cele din urmă zâmbetul pe care ți-l dorești. Există multe cauze care te împiedică să zâmbești. Multe dintre ele se pot soluționa cu o vizită la medic, altele necesită tratament mai complex și de lungă durată. 

  • Dinți lipsă

Mulți români evită să zâmbească pentru că au dinți lipsă. La baza acestor dinți lipsă poate sta o igienă orală precară sau o afecțiune gravă, cum ar fi parodontoza. Dacă te confrunți cu dinți lipsă, nu mai amâna vizita la medicul stomatolog pentru că această problemă se poate agrava și poate duce treptat și la pierderea celorlați dinți, pe măsură ce gingia se retrage. Medicul va identifica cauza și va propune un tratament personalizat – exemplu: tratarea parodontozei, inserarea unui implant dentar, montarea unei punți dentare, etc.

  • Carii

Cariile nu îți afectează doar sănătatea dinților, ci sunt și extrem de inestetice, mai ales dacă vorbim de carii profunde la dinții frontali. Acesta este un alt motiv pentru care unii oameni evită să zâmbească. Dacă o carie este identificată la timp, ea este rezolvată extrem de rapid, într-o singură vizită la medic. De cealaltă parte, o carie profundă netratată la timp poate duce la pierderea dintelui.  

  • Dinți îngălbeniți

Dinții îngălbeniți pot avea mai multe cauze, nu doar lipsa igienei orale. Fumătorii sau persoanele care consumă în mod excesiv anumite alimente, cum ar fi ceai negru, cafea sau vin roșu sunt mai predispuși la apariția petelor galbene pe suprafața dinților. În această situație, soluție este un tratament de albire dinți realizat la cabinetului medicului sau acasă, la recomandarea acestuia. Nu este indicat să încerci soluțiile de albire a dinților promovate peste tot în mediul online pentru că acestea îți poate afecta sănătatea danturii. 

  • Dinți strâmbi

Unele persoane se feresc să zâmbească pentru că au dinții strâmbi. Soluția la această problemă este doar aparatul dentar. Vorbește cu medicul tău despre procesul de îndreptare al dinților, iar el îți va recomanda cea mai bună soluție în funcție de problemele identificate, dar și de bugetul pe care îl ai. Dacă până acum fugeai de aparatul dentar pentru că ți se părea inestetic, să știi că ai la îndemână și opțiunea unui aparat dentar invizibil, cu rezultate la fel de bune. Chiar dacă este un proces de durată, poți fi sigur că la final vei avea dinți drepți și frumoși. 

Toate aceste cauze care te împiedică să ai un zâmbet frumos și sănătos ar putea fi evitate cu vizitele regulate la medicul stomatolog. Prevenția este cel mai bun tratament – medicul va observa din timp dacă se formează o carie, dacă apar pete pe dinți sau există semne ale unei afecțiuni orale și va putea interveni pentru a soluționa problema într-un timp mult mai scurt. În acest fel, cei din jurul tău se vor bucura mereu de zâmbetul tău, iar tu, de o dantură sănătoasă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton