Avantajele monedei Bitcoin față de alte criptomonede

 advertising.ringier
.

Piața criptomonedelor a demonstrat investitorilor din întreaga lume că poate rezista testului timpului. Investitorii se uită adesea la criptomonede alternative pentru a obține un profit considerabil din tranzacționarea acestora. Cu toate acestea, atât comercianții cât și investitorii ar trebui să fie conștienți de faptul că piața criptomonedelor depinde foarte mult de o singură criptomonedă – Bitcoin.

Dacă ai urmărit piața criptomonedelor, probabil ai observat că până acum, de fiecare dată când prețul Bitcoin scade, prețurile criptomonedelor alternative (denumite în mod obișnuit altcoins) îl urmează. Opusul este la fel de adevărat, atunci când prețul Bitcoin se redresează, ne așteptăm ca altcoins să urce în preț la scurt timp după aceea. Oare ce face ca Bitcoin să fie atât de valoros, încât o întreagă industrie să-l urmărească atât de atent?

De ce Bitcoin este mai valoroasă decât alte criptomonede?

De la nașterea Bitcoin au existat o mulțime de alte criptomonede, dar niciuna nu a reușit să atingă creșterile dramatice de preț pe care le-a atins Bitcoin, fenomen care poate fi explicat prin mai mulți factori.

Bitcoin este arhetipul original al mișcării criptomonedelor, și asta dintr-un motiv întemeiat. Infrastructura sa de încredere, capacitatea de utilizare în masă și baza mare de utilizatori au ajutat-o să ajungă la statutul de superstar. Pentru a înțelege de ce este cea mai valoroasă formă de criptomonedă disponibilă, trebuie să ne uităm mai întâi la istoria sa.

În ianuarie 2009, Satoshi Nakamoto a dezvăluit protocoalele de numerar electronic peer-to-peer care vor fi cunoscute sub numele de Bitcoin. În primii ani, Bitcoin a căpătat notorietate pentru utilizarea sa pe piața neagră. Deși acest lucru i-a afectat reputația pe termen scurt, a demonstrat capacitatea Bitcoin de a efectua tranzacții sigure și complet anonime între două părți. Oamenii au început să vadă potențialul său în societate și modul în care ar putea schimba fundamental modul în care sunt gestionate tranzacțiile.

Pe lângă prețul său și capitalizarea de piață, Bitcoin mai este valoroasă și din următoarele motive:

Are cea mai mare bază de utilizatori din întreaga lume

Potrivit unor estimări, există peste 10 milioane de portofele Bitcoin în întreaga lume. Datorită faptului că mulți oameni din întreaga lume au investit în această tehnologie, valoarea monedei a crescut amețitor.

Cea mai viabilă infrastructură

Bitcoin este creditat cu inventarea conceptului de blockchain sau registru distribuit. Datorită tehnologiei blockchain, care este viabilă și de încredere, activele digitale ale multor persoane au fost păstrate în siguranță, fiind dovedită confidențialitatea și viabilitatea tranzacțiilor Bitcoin.

Mai multe cazuri de utilizare

Datorită faptului că Bitcoin poate fi utilizat de orice entitate comercială sau persoană fizică, potențialul de utilizare în întreaga societate este enorm.Fără Bitcoin, platforme precum Ethereum nu ar exista astăzi. Ethereum este cea de-a doua cea mai valoroasă criptomonedă, dar încă pălește în comparație cu Bitcoin.

Cum să investești în Bitcoin în 2022?

Bitcoin este o monedă digitală descentralizată, utilizată pentru a stoca activele digitale, dar și pentru efectuarea plăților în cazul tranzacțiilor. Există mai multe metode de a investi bani, printre cele mai cunoscute fiind mineritul și tranzacționarea, cea mai simplă fiind cea din urmă.

Pentru a obține profit, poți cumpăra Bitcoin, îl depozitezi până prețul criptomonedei crește, iar apoi vinzi.

Pentru a cumpără Bitcoin la cel mai bun curs este nevoie să alegi bursa de criptomonede potrivită pentru nevoile tale. Bursa de criptomonede sau crypto exchange, termenul în engleză cu care probabil te-ai întâlnit cel mai frecvent, este o platformă de pe care poți cumpăra și vinde criptomonede. Bursele reflectă prețurile existente pe piață ale criptomonedelor pe care le oferă.

Pentru a alege un crypto exchange potrivit, este nevoie să iei în considerare mai multe aspecte. Mai jos regăsești trei elemente importante de care trebuie să ții cont atunci când alegi o bursa de criptomonede.

Reputația

Dat fiind faptul că spațiul criptomonedelor este o industrie în mare parte nouă, este important să cunoști reputația fiecărei burse de schimb care constituie interes.

Securitatea

Un element important ce ține de securitate este legat de 2FA (autentificare în doi factori). 2 FA este un al doilea nivel de securitate, care presupune generarea unui cod unic pe o aplicație de telefon sau de pe un alt dispozitiv electronic. Acest cod, împreună cu numele de utilizator și parola, este utilizat pentru a te conecta la conturile pentru care ai configurat autentificarea cu doi factori. Dacă bursa nu oferă acest nivel de securitate, este posibil să nu coincidă standardelor actuale de securitate.

Comisioane

Bursele de criptomonede percep o taxă pentru fiecare tranzacție. Aceste comisioane variază în funcție de platformă, și se bazează de obicei pe un procent din fiecare tranzacție, motiv pentru care este necesar să verifici care este bursa de criptomonede de la care poți cumpăra Bitcoin la cel mai bun curs.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton