Amenajările interioare orientate către client: sfaturi utile

 advertising.ringier
.

Atragerea și apoi fidelizarea clienților nu ține doar de serviciile  sau produsele oferite, ci de un cumul de factori ce includ identitatea de brand, modul în care sunt abordate interacțiunile cu aceștia și designul locațiilor cu care interacționează. 

Funcția vizuală, atmosfera și felul în care se simt oamenii în interior sunt importante indiferent dacă este vorba despre amenajare sala fitness, despre un restaurant sau despre un magazin de electronice. Iată câteva sfaturi utile pentru amenajări interioare orientate către client. 

Controlul sunetului

O încăpere cu mult zgomot de fond sau cu acustică neplăcută nu îi va face pe vizitatori să se simtă bine. Din acest motiv, există o mulțime de elemente care absorb sunetul pe care le poți monta în colțurile încăperilor, spre exemplu, pentru a avea un control asupra sunetului. În plus, un sistem în care să poți difuza muzică ambientală ar putea fi o idee bună.

Gândește-te la demografica clienților

Deși intuitiv, primul gând ar fi să amenajezi un spațiu pentru toată lumea, poate că ar fi mai bine să segmentezi puțin publicul și să definești puțin cui te adresezi. În acest mod, vei știi cu siguranță că modelul de business, serviciile și amenajarea locației vor fi concepute special pentru ei, astfel că vei primi un răspuns pozitiv.

Oferă spații de depozitare

În multe cazuri, clienții tăi vor avea nevoie de spații în care să își depoziteze bunurile în siguranță. Dacă ești în căutare de idei de amenajare salon infrumusetare, ia în calcul montarea unor dulapuri sau cuiere ascunse.

Prima impresie contează

Așa cum bine știi, prima impresie contează în orice tip de interacțiune umană. Acest lucru este valabil și pentru amenajarea unui spațiu, întrucât intrarea poate face un client să se simtă binevenit sau nu, ori îl poate face să se simtă confuz sau dezorientat. 

Gândește intrarea și prima încăpere din perspectiva unui client care vine prima dată în locație și ia în considerare să utilizezi lumină ambientală plăcută, plante, tablouri și alte elemente plăcute. 

Spații instagramabile

Dacă ești unul dintre puținele persoane care nu folosesc social media poate că nu înțelegi importanța acestui aspect, așa că îți spunem noi: oamenii vor să posteze când ies într-un loc.

În cazul în care este vorba despre un restaurant sau un bar, un spațiu de acest gen va oferi clienților o experiență pozitivă, dar va genera și user-generated content. Vei beneficia de expunere online gratuită deoarece clienții vor posta poze din locație, iar acele poze vor ajunge la urmăritorii lor.

Este bine să apelezi la un specialist atunci când amenajezi un spațiu destinat publicului dacă vrei să obții cel mai bun rezultat.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton