Am curajul să fiu EU!

 advertising.ringier
.

Într-o lume de business din ce în ce mai dinamică și competitivă, tot mai multe voci feminine se impun și fac performanță, reușind să spulbere barierele și preconcepțiile. Șase femei temerare din lumea PepsiCo, care au evoluat profesional prin seriozitate, ambiție și, nu în ultimul rând, dorința de a se dezvolta permanent, ne dezvăluie cum au făcut carieră și care sunt valorile profesionale după care se ghidează. Dar și cum au găsit echilibrul perfect între viața profesională și cea de familie.

IOANA TRASCĂU (Sr. Key Account Manager and E-grocery Lead la PepsiCo)

„Pentru mine, cerul este limita, și nici măcar

Ioana, ai schimbat jobul acum doar câteva luni. Ce te-a determinat să faci această alegere? Ce motivează o tână-ră de fix 30 de ani să-și schimbe jobul?

Provocările. Mi-am dorit o nouă provocare și PepsiCo mi-a apărut în cale la momentul potrivit. Pur și simplu am simțit că este o oportunitate de care trebuie să profit și care mă va dezvolta accelerat pe plan profesional. După 7 ani într-o companie, schimbarea industriei, a culturii organizaționale, a colegilor, este într-adevăr o provocare, dar una care mă ajută să mă cunosc mai bine, să continui să cresc atât pe plan profesional, cât și ca persoană, să îmi depășesc limitele. 

Am citit în CV-ul tău că, la fostul loc de muncă, ai avut o evoluție accelerată în cadrul companiei de la o vârstă tânără. Cum au fost aceste experiențe, pentru tine? Te-ai confruntat cu prejudecăți, a încercat cineva să-ți pună bețe în roate?

Într-adevăr, m-am angajat imediat după facultate la una dintre cele mai mari companii din FMCG – așteptările angajatorului față de mine erau mari, dar și așteptările mele. Am simțit întotdeauna că oamenii au apreciat potențialul meu, abilitatea mea de a învăța și au crezut în valoarea adăugată pe care o pot aduce în companie. Lupta se dădea în general cu mine însămi, pentru că de multe ori discutam cu oameni cu o experiență profesională și de viață mult mai vaste, dar asta nu a făcut decât să mă ambiționeze să îmi dezvolt cunoștințele mai mult și mai repede. Mediul în care am lucrat până acum a fost mereu unul constructiv, un mediu în care punem laolaltă tot ce e mai bun din noi, astfel încât să găsim cele mai bune soluții și să fim cât mai inovativi. 

Ești o tânără foarte atrăgătoare. Ce înseamnă asta, pentru o femeie, pe plan profesional, în anul 2022? Ți se pare că frumusețea vine la pachet cu avantaje sau cu dezavantaje? 

Mulțumesc pentru compliment! Personal nu cred că felul în care arătăm ne definește ca oameni de business sau ca lideri. Toți suntem oameni frumoși. În experiența mea de până acum, cele mai importante atuuri au fost mintea mea, spiritul analitic, gândirea strategică, dorința și capacitatea de învățare și dezvoltare și, implicit, voința de a face asta, dar și curajul, empatia, atitudinea pozitivă și deschisă. Mediul de business este foarte dinamic în ziua de astăzi și avem nevoie de oameni cât mai pregătiți, cu potențial, cât mai inovativi și curajoși pentru a dezvolta noi soluții de creștere. 

Ce relație ai avut, de-a lungul timpului, cu colegii de sex masculin? 

Prin prisma mediului în care am lucrat și lucrez, multinaționale care promovează intens egalitatea de gen, am simțit întot-deauna că lucrăm ca de la egal la egal. Cu colegii mei am avut întotdeauna o relație bazată pe respect și profesionalism.
Ne-am înțeles și ne-am completat minunat. N-am simțit niciodată o diferențiere în acest sens. Mediul de business de astăzi promovează intens diversitatea, egalitatea de gen, incluziunea, experiențele internaținale. Lucrăm cu oameni de naționalități, culturi, genuri și religii diferite, iar asta nu a fost niciodată o barieră. Din contră, cred că această diversitate contribuie la crearea unui mediu dinamic, benefic și ne lărgește orizonturile. 

Ai simțit vreodată că-ți pui singură limite, bariere? Ce sfat ai avea pentru tinerele de vârsta ta, la acest capitol? 

Sunt o persoană căreia îi plac provocările; a-ți pune limite, bariere, înseamnă a nu te lăsa să fii tu așa cum ești. Pentru mine, cerul este limita, și nici măcar. Atunci când ne lăsăm liberi, când avem curajul să încercăm lucruri noi, să greșim și să învățăm din greșeli, când avem curajul să vorbim liber, să întrebăm, să ne spunem punctul de vedere, atunci reușim să fim inovativi, creativi, să găsim soluții noi, să ne dezvoltăm și să ne autodepășim. Așa că sfatul meu ar fi să aibă curajul să fie ele cu tot ce înseamnă asta și să creadă în propriile forțe. Dacă noi nu credem în noi, cum ne putem aștepta ca alții să o facă?  

Ești căsătorită de doi ani și jumătate cu iubitul tău din liceu și adori să călătorești. Cum se împacă viața profesională cu cea de familie, la vârsta asta? Mă refer la faptul că ești foarte tânără…

Se împacă minunat. Dacă îți dorești cu adevărat ceva, întotdeauna îți vei face timp. Pentru noi, cariera nu a fost niciodată modul în care ne-am definit unul pe celălalt, ne-am făcut mereu timp pentru noi și pentru pasiunile noastre. Ne-am susținut, ne-am încurajat și ne-am înțeles de-a lungul anilor. Cariera, viața de familie și vacanțele nu au fost în conflict niciodată, ci într-o îmbinare perfectă. Ne-am dat spațiu să creștem în carieră, dar și ca familie, împreună.

TEREZA CEARĂ (East Balkans Customer Collaboration & Demand Planning Manager la PepsiCo)

„Diversitatea și provocările jobului îmi dau energie

Spui despre tine că ești ambițioasă și că mereu ai vrut să-ți depășești fricile. Povestește-ne mai detaliat ce frici crezi că ți-ai învins, până acum, pe plan profesional…

Frica de a nu-i dezamăgi pe cei din jurul meu și frica de a nu mă putea adapta rapid la situațiile noi. Acestea au apărut în decursul carierei mele, în diverse momente, însă ce mă ajută să nu cad în capcana fricilor mele sunt, pe de o parte, dorința continuă de a învăța ceva nou, de a mă dezvolta, entuziasmul și curiozitatea, iar pe de altă parte, oamenii frumoși pe care am ocazia să îi întâlnesc și să colaborez zi de zi.

În ce constă mai exact jobul tău de acum și ce relație ai cu colegii tăi? Bănuiesc că nu e tocmai ușor pentru o femeie atât de tânără să aibă o funcție de management și o mare responsabilitate.

Provocările vin din complexitatea proiectelor, relațiile cu oamenii, stabilirea de parteneriate strategice, însă, prin deschi-dere, tenacitate și relația pe care am construit-o mereu cu colegii mei, reușesc zi de zi să am parte de încrederea și suportul celor din jurul meu pentru a avea succes. Cred că pentru oricine este o provocare să fie într-o funcție de management și să aibă o responsabilitate mare, însă nu am simțit niciodată că genul reprezintă un impediment în cariera mea. Gestionez echipa de Customer Collaboration & Demand Planning în cadrul departamentului de Supply Chain, o echipă formată din 80 de oameni. Împreună cu echipa, ne ocupăm atât de construirea și alinierea în cadrul businessului a previziunilor de vânzări, cât și de dezvoltarea unei colaborări cât mai puternice cu partenerii noștri. Prin prisma rolului pe care îl am, colaborez cu toate departamentele din PepsiCo, însă și direct cu clienții noștri. 

Ce valori profesionale încerci să le insufli oamenilor alături de care lucrezi?

Determinarea, ambiția, responsabilitatea sunt valorile după care eu mă ghidez și pe care încerc zi de zi, prin propriul exemplu, să li le insuflu oamenilor cu care lucrez.

Ești implicată într-o relație serioasă… Crezi că bărbații pot fi speriați/intimi-dați de o femeie puternică, de carieră?

Nu pot vorbi la modul general, însă, în ceea ce mă privește, cu siguranță partenerul meu nu vede lucrurile așa. Sunt de părere că ne poziționăm în relația cu partenerul/partenera în funcție de propriile noastre valori, percepții și experiențe. Partenerul meu mă susține și mă ajută să mă autodepășesc. Ne sprijinim unul pe celălalt și ne bucurăm împreună de realizările fiecăruia.

Cum reușești să delimitezi cariera de viața de cuplu și să-ți organizezi tim-pul, încât să te ocupi și de pasiunile tale?

Cred că nu putem să tragem linie și să le delimităm în totalitate, însă trebuie să existe un echilibru. Și viața mea profesională, cât și cea personală sunt importante pentru mine, și atunci îmi investesc energia astfel încât să fiu mulțumită de mine, să fiu fericită. În anumite momente, îmi concentrez energia asupra carierei, a muncii, în timp ce în altele mă bucur de timpul petrecut alături de partenerul meu sau cei dragi mie și de pasiunile mele. n

IULIANA DRAGOMIR (Senior Brand Manager CSD la PepsiCo)

„Trebuie să crezi în visul tău

Iuliana, știu că ești o femeie tare activă. Ai job full time, o pasiune culinară și familie. Cum le împaci pe toate?

Jonglez cu ele. Nu e ușor, dar sunt toate ale mele, le iubesc în egală măsură și caut să aloc timp pentru fiecare. În plus, diversitatea activităților mă păstrează energică, motivată și implicată. Mă plictisesc ușor… Nu aș putea avea doar un singur rol. (zâmbește)

Ce înseamnă pentru o femeie, în anul 2022, să aibă o funcție de management, într-o companie? Te-ai confruntat vreodată cu prejudecăți? 

Înseamnă că se poate! Înseamnă că munca este apreciată și recunoscută. Prejudecăți am întâlnit la tot pasul în cariera mea… Spuse mai pe șleau sau mai voalat. M-au afectat la început, ascultam mult în jurul meu să văd care sunt opiniile, ce cred oamenii. Ajută să asculți activ, dar sunt și dăți în care te încarci cu energie negativă și ajungi să te întrebi și tu dacă „chiar meriți. E păcat să renunți la aripi doar pentru există voci care spun că „nu se poate, „nu se face așa, „nu ai cum. Eu cred că trebuie să crezi în visul tău, în munca ta, să ai încredere în tine și să mergi mai departe. Am un citat preferat: „Dacă ei spun că este imposibil, este imposibil pentru ei, nu pentru tine. 

Ce relație ai cu ceilalți colegi, la muncă? 

Am norocul să am niște colegi de echipă minunați! Împărtășim aceeași pasiune și energie și ne place foarte mult ceea ce facem. Pandemia a schimbat, desigur, modul în care colaborăm și interacționăm… Nu e întotdeauna ușor să lucrezi în izolare, fiecare de la biroul lui, cu propria listă de „to do, dar am reușit să ne găsim ritmul și chiar să organizăm câteva ieșiri împreună. 

Ai fost, inițial, profesoară, după care, la 25 de ani, ai descoperit pasiunea pentru Marketing. Ce a însemnat această schimbare, pentru tine? Cum ți-ai găsit curajul de a schimba totul, radical?

Sunt o persoană curioasă, de acțiune, și când mi s-a oferit oportunitatea de a mă alătura unei corporații nu am zis nu. Era un teritoriu nou, m-a cucerit vibe-ul companiei, oamenii întâlniți acolo, și am simțit că e un spațiu în care pot să aduc valoare, care mă va ajuta să mă dezvolt și din care cu siguranță voi avea ce învăța. Nu a fost marketing din prima… am avut și alte joburi conexe marketingului, am „furat meseria de la specialiști, m-am îndrăgostit de ea și iată-mă aici. (zâmbește)

Ai simțit vreodată că-ți pui singură bariere, în ceea ce privește dezvoltarea profesională și/sau personală?

Da, au fost dăți în care am fost cel mai mare dușman al meu. Sunt perfecționistă, și asta e o sabie cu două tăișuri: m-a ajutat să ridic întotdeauna ștacheta mai sus, dar mi-a creat și multe stări de anxietate… Mă întrebam dacă sunt suficient de bună, dacă am pregătirea necesară, dacă pot face față unei noi provocări… Partea bună este că am învățat să educ această pornire de a fi perfecționistă, să o recunosc atunci când începe să se manifeste și să o folosesc în avantajul meu, nu împotriva mea. Nu e ușor, dar cu exercițiu se deprinde. 

Ai spus că nu-ți dorești să schimbi lumea, dar că îți dorești să lași ceva în urma ta. Dezvoltă-ne puțin această frază…

Așa cum spuneam, îmi place să mă implic, să particip, să inovez. Și îmi mai place foarte mult să lucrez în echipă. Iubesc sesiunile de brainstorming în care fiecare își aduce contribuția, în care se descătușează creativitatea și se nasc idei noi. Să fiu parte din acest proces creativ și să-mi aduc contribuția pentru simplificarea unui proces de muncă sau pentru generarea unei noi campanii de marketing este foarte satisfăcător pentru mine și simt că îmi folosesc abilitățile pentru a „face bine, pentru a progresa atât la nivel individual, cât și ca echipă.

IRINA IGNAT (East Balkans HR Total Rewards Lead)

„Am luat ceva bun din toate experiențele

Irina, te-ai pregătit în domeniul științelor de profil Real, dar te-ai angajat în Resurse Umane. A fost o întâmplare fericită sau asta ți-ai dorit?

Într-adevăr, în toți anii de studii m-am pregătit intens cu multă matematică, informatică și economie, însă am intuit începând cu ultimul an de facultate că mi-ar plăcea să fac ceva puțin diferit față de cariera clasică de economist. Oportunitatea a venit în momentul în care am vrut să fac un internship într-o bancă (parte din experiența obligatorie a unui absolvent de Finanțe Bănci), iar persoana din departamentul de Resurse Umane care se ocupa de practica pentru studenți mi-a propus să vin în HR, ca alternativă la experiența într-o sucursală. Am fost foarte încântată de idee și iată că așa a avut loc întâmplarea fericită prin care m-am întâlnit cu HR-ul și am continuat să construiesc în direcția aceasta. Am testat mai multe zone din HR și, în timp, mi-am dat seama că mixul care mi se pare cel mai fain pentru mine este cel în care am parte și de lucrul cu cifre în continuare, dar și cu o componentă consultativă, cu interacțiune cu businessul și cu clienții interni sau externi.

Cum a fost parcursul tău profesional? Unul lin sau ai avut de învățat și lecții mai dure?

Aș spune că a fost un parcurs profesional firesc, am explorat câteva zone din HR pentru a înțelege ce îmi place mai mult, câteva industrii și angajatori cu niște culturi organizaționale diferite, precum și lucrul în consultanță sau în compania „clientului. Lecții, cu siguranță, au fost la fiecare job în parte și cu fiecare rol avut, pentru că în orice nouă ipostază am avut ceva de învățat atât profesional, cât și despre mine – am luat ceva „bun din toate experiențele de până acum.

Deși sună ca un clișeu, cât de greu este pentru o femeie de 30 și ceva de ani să împace și cariera, și viața de familie? Te întreb pentru că ai un fiu de doi ani…

O întrebare venită la momentul potrivit, uitându-mă în spate la ultimul an: uneori poate fi chiar provocator! Sunt frumoase ambele părți din această balanță (familia și cariera), dar trebuie multă înțelepciune în felul în care sunt echilibrate pe termen mediu și lung. (zâmbește) Eu am revenit la birou ceva mai devreme din concediul de maternitate la un job nou, într-o companie nouă… și într-o notă foarte optimistă, mi-am spus că toate planetele se vor alinia de la sine cu un copil mic și joburile noastre nou-nouțe (atât al meu, cât și al lui Radu, la grădiniță). Sigur că, într-un final, chiar s-au aranjat foarte frumos, dar am avut parte de un mic rollercoaster de emoții, colegi flexibili și dornici să ajute, muncă flexibilă și o „echipă înțelegătoare acasă.

Crezi că va veni o vreme în viață în care să pui jobul pe hold și să te dedici pasiunilor tale, mai mult? Știu că îți place să călătorești… 

Mi-ar plăcea să reușesc un mix încă de acum, nu aș vrea să îmi programez un „hold peste X ani, ci mai degrabă să integrez pasiunile și bucuriile în prezent și viitorul apropiat. Obiectivul meu ar fi să lucrez constant la work-life balance, cred că asta este varianta cea mai valoroasă pentru mine. Da, îmi place mult să călătoresc și dorința e să nu ne oprim din a face asta, vrem să facem excursii lungi și în colțuri mai îndepărtate ale lumii în format „trio cât mai curând. 

Ce înseamnă pentru tine women supporting women? Ne poți da un exemplu de situație prin care ai trecut și care să descrie acest concept?

Pe mine, women supporting women mă duce din prima cu gândul la grupul meu de câteva prietene „din tinerețe, în prezent aflate prin diferite colțuri ale lumii. Suntem toate destul de diferite și în același timp asemănătoare, și, cu toate că ne despart mulți kilometri și programe încărcate, într-un fel sau altul am trecut alături prin toate punctele de cotitură – și la bine, și în momente mai grele. Sincer, este grozav să ai un astfel de sistem de suport, care vine atât de natural, indiferent care este subiectul în discuție. n

IULIANA NIŢU (HQ PGT SME Project Manager la PepsiCo)

„Am făcut și greșeli, fac parte din evoluție

Cum este pentru o femeie să lucreze… în lumea cifrelor?

Cifrele mi-au plăcut întotdeauna, încă din copilărie am iubit matematica, este o moștenire de familie. Cred că, indiferent de gen, poți să lucrezi în acest domeniu dacă acest lucru ți se potrivește. 

Ai simțit vreodată că acesta este un domeniu al bărbaților? Cât de greu ți-a fost să te impui în acest domeniu de activitate?

În ziua de astăzi, femeile sunt prezente în toate domeniile. Lumea a evoluat, femeile sunt respectate și apreciate și ajung în poziții de management. Nu am avut niciodată probleme din cauza diferențelor de gen. Am avut, de-a lungul carierei, atât șefi bărbați, cât și femei. Am învățat foarte multe lucruri din ambele situații. Prin seriozitate și performanță, am reușit să mă impun și să evoluez în carieră.

Ai avut momente în care ai greșit, pe plan profesional. Cât de greu este să repari o greșeală, să depășești o pro-blemă, un impas?

Cea mai bună metodă să depășești o problemă este să o rezolvi. Și e foarte important să ceri sfatul celor cu experiență, dar și să te lași ajutat. Există un proverb românesc: „Numai cine nu munceşte nu greşeşte. Sigur, am făcut și greșeli, acestea fac parte din evoluție, mai ales atunci când înveți din ele. Cred că un impas profesional poate fi depășit cu un plan bun și cu resurse folosite la maximum.

Ai venit în București la vârsta de 19 ani. Cum a fost acomodarea și cum au fost primii pași în carieră?

În timpul facultății am participat la diferite activități de sampling, care mă ajutau să am mai mulți bani de buzunar. Din primii bani câștigați mi-am cumpărat un telefon mobil. Venirea la București a însemnat pentru mine și începerea studenției, o perioadă grozavă din viața mea. Am stat în căminul Academiei de Studii Economice, unde mi-am făcut mulți prieteni. Am schimbat mai multe roluri în industria automotive, încercând să găsesc domeniul care mi se potrivea cel mai bine. În 2008 m-am angajat în PepsiCo, unde am fost fascinată de viteza cu care se mișcau lucrurile, de agilitatea colegilor mei și de dorința continuă de îmbunătățire. Și încă sunt…

Cred că ai legături profesionale și cu alte țări din Europa… Ai sesizat diferențe de mentalitate? Atât profesional, cât și în viața de zi cu zi…

Într-adevăr, relaționez cu aproape toate țările din Europa. Eu fac parte dintr-o echipă mixtă. Diferențele culturale sunt legate de obiceiuri, religie, îmbrăcăminte și limbă. Nivelul de globali-zare, migrația au redus diferențele de mentalitate. Dar începând cu forma de salut, o strângere de mână, o îmbrățișare sau un sărut pe obraz, până la moduri diferite de a ne exprima sentimentele, calmi sau vulcanici, apartenența culturală, toate aceste aspecte își fac simțită prezența. Dar toți avem un obiectiv comun, să livrăm rezultate… Și reușim!

Ești mamă de băieți… Deși sunt mici, sunt sigură că ai început deja să-i înveți despre valori, comportament în societate. Ce valori ai vrea să-și însușească?

Atunci când sunt mici, copiii sunt că niște bureți cu o capacitate mare de absorbție a informației. Am încercat să îi cresc cu bun-simț, să știe puterea unui „mulțumesc, să știe când trebuie să își ceară scuze, să aibă maniere și relații sănătoase, să fie și empatici, sinceri și deschiși. Cred că puterea exemplului este cea mai bună educație.

ADELA MOROIANU (MEM & POSM Manager la PepsiCo)

„Nu regret nicio decizie de până acum

Adela, am aflat câteva lucruri despre tine și pot spune… wow! Cred că toata viața ta, și pe plan personal și pe plan profesional, a fost marcată de curaj. Cum ai dobândit acest curaj, ce se află în spatele lui?

Curaj. (zâmbește) Toată viața mea mi-am dorit să devin tot mai bună în ceea ce fac, am vrut să demonstrez că pot și că nimic nu mă poate opri. Eu aș numi-o nebunie!

Am vrut să-i fac pe ai mei să creadă în mine și în forțele mele, să fie convinși că pot să realizez ceva în viață. 

Spuneai că ai schimbat de curând macazul și că ai optat pentru o altă funcție, în cadrul companiei, special pentru a ieși din zona de confort. Povestește-ne mai detaliat… Mai ai chef să o iei de la capăt, după mai bine de 25 de ani de muncă? 

Timp de 25 de ani m-am hrănit cu adrenalină din vânzări, am crescut și m-am dezvoltat în acest domeniu, am adăugat lună de lună mici victorii care m-au ajutat să-mi demonstrez că pot, și asta m-a făcut să vreau din ce în ce mai mult. După ce am simțit că am învățat din teren tot ce trebuia să descopăr, mi-am dorit să-i învăț și pe alții să devină buni în acest domeniu și am urcat o treaptă mai sus, am început să coordonez o echipă pe care am format-o după principiile mele. Și am mai urcat o treaptă în 2015, când am început să coordonez o echipă de manageri de echipă, dar mi-am dat seama că, de fapt, cea mai mare provocare este să construiesc o echipă, una cât mai diversă. În toată perioada asta, am avut de învățat de la colegii mei, de la echipă, managerul meu, și asta m-a făcut și mai responsabilă, pentru că nu aș fi vrut să dezamăgesc pe niciunul dintre ei. Până într-o altă zi, în care am simțit că trebuie să fac și altceva, așa că am acceptat provocarea în cadrul departamentului de MEM (Marketing Equipment Management) unde învăț lucruri noi zi de zi. 

Mai spune-ne tu ceva despre parcursul tău profesional… Cum a fost relația cu șefii tăi și, ulterior, cu oamenii pe care i-ai avut în echipa pe care o coordonezi?

Pe tot parcursul meu profesional am întâlnit oameni de toate felurile, șefi de la care am învățat multe și care au fost modele pentru mine, șefi de la care nu am învățat profesional, dar am învățat cum să mă poziționez într-o relație, chiar dacă nu există chimie între noi, oameni în echipă care voiau să facă treabă, oameni mai puțin motivați, însă toate experiențele avute cu ei m-au ajutat să îmi dau seama ce fel de manager și de om vreau să fiu. Am luat de la fiecare ceea ce am crezut că este bun pentru mine și azi sunt un mixt al experiențelor deja trăite. 

Știu că ai două fete aflate la vârsta adolescenței. Ce valori le-ai insuflat? De viață, în general, dar și în ceea ce privește profesia?

Încerc să fiu un model pentru ele, sper să reușesc acest lucru.

Eu funcționez după valori precum: onestitate, respect, recunoștință, perseverență și empatie, și mi-aș dori ca și ele să se ghideze tot după ele. Am două fete tare faine și diferite. Ilinca este foarte ambițioasă, competitivă și vrea să fie nr. 1, mă întreb cu cine seamănă. Sânzi este visătoare, deschisă și caldă, așa… „cu lipici. Sunt o adevărată provocare pentru mine și soțul meu. Ca profesie nu vreau să le influențez, dar sper aleagă un domeniu care să le aducă motivație. 

M-a captivat povestea referitoare la soțul tău… Că a sunat din greșeală, la tine, și că v-ați văzut, dar nu v-ați plăcut. Spune-ne tu, mai detaliat, cum a fost…

Pare a fi mâna destinului, așa e, a trimis un mesaj la un alt număr de telefon, dar a ajuns la mine dintr-o eroare de conexiune. A folosit toate răspunsurile mele pentru a continua discuția. Pe scurt, a pornit totul dintr-o glumă, după două săptămâni ne-am văzut, el locuia în București la vremea aceea, nu ne-am plăcut la prima întâlnire, însă am păstrat legătura la telefon și ne-am îndrăgostit. Ne întâlneam, ne despărțeam… și tot așa până când soțul meu, Tudor, a decis să ne mutăm împreună la Cluj și încercăm. Eram convinsă că o să fie o „perioadă de probă scurtă, dar uite că locuim împreună de mai bine de 15 ani, suntem căsătoriți de 13. Îi sunt recunoscătoare pentru că mă iubește așa cum sunt. Și acum, când mai glumim, mă întreabă dacă tot în „perioada de probă.

Dacă ar fi să dai timpul înapoi, ai schimba ceva în viața ta, pe orice plan? Regreți vreo decizie pe care ai luat-o sau pe care nu ai luat-o? 

Asta este o întrebare grea! Nu regret nicio decizie de până acum, nu au fost trenuri în care aș fi vrut să urc și nu am făcut-o. Dacă aș schimba ceva este faptul că am rămas destul de mult timp într-o zonă de confort. Aș fi putut să ies mai repede, probabil teama de eșec m-a reținut, dar am făcut acest lucru până la urmă, și asta m-a ajutat să mă descopăr, să fiu mai atentă cu mine, să îmi acord mai mult timp, iar asta mi se pare foarte fain.

Foto: Tiberiu Arsene

Stilist: ALEXANDRA CALAFETEANU

Asistent foto: DAN ALEXANDRU OLOGEL

Coafură: MIRELA MACOVEI

Machiaj: DANA ARGEȘAN

Vestimentație: MurMur, H&M Conscious Studio Collection, M.Marquise, Nissa, FB Bucharest, Alexandra Calafeteanu,  BSB, Avant Premiere, Luana Mod, Egyptian Arts de Vivre 

Locație: Studio Arsenic Production

Material realizat cu sprijinul PepsiCo România.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton