Ce faci dacă iese ciorba prea acră. Indiferent de cât de multă experiență am avea în bucătărie, până și cele mai mari greșesc uneori. Cu siguranță, și ție ți s-a întâmplat măcar o dată să faci o ciorbă mult prea acră. Din fericire, există unele trucuri care te pot ajuta să-ți salvezi mâncarea și să îi dai un gust mult mai bun. Iată la ce metode poți apela în acest caz!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRURARIE, GRATIS, AICI!
Ce faci dacă iese ciorba prea acră. Ciorbele se clasează pe primele locuri în topul celor mai apreciate mâncăruri, mai ales în țara noastră. Sunt gustoase, sățioase și ușoare. Uneori, din neatenție sau cel mai probabil din grabă, se întâmplă însă să facem ciorbele mult prea acre. Există unele trucuri utile ce vă pot ajuta să vă reparați greșeala, pe care puține gospodine le știu.
Citește și: Alimente care cresc speranța de viață chiar și cu 10 ani
Citește și: Alimente afrodiziace.Mămăliga stimulează impulsurile sexuale
Citește și: Care sunt alimentele care păcălesc foamea. Mihaela Bilic:”Senzația de sațietate apare…”
Citește și: Cui îi este interzis să țină postul intermitent:„Nu este pentru toată lumea'
Ce faci dacă iese ciorba prea acră
Ce faci dacă iese ciorba prea acră. De cele mai multe ori, se întâmplă ca ciorba să ne iasă pre acră după ce am „scăpat' prea mult borș, oțet, zeamă de varză, etc. Ei bine, nu trebuie să o aruncați, deoarece o puteți „salva' mai ușor decât ați fi crezut. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți una dintre variantele prezentate în cele ce urmează.
Folosește ingrediente dulci
Acreala din ciorbă provine din folosirea ingredientelor acide, cum ar fi roșiile, vinul și oțetul. În cazul în care ați folosit prea multe ingrediente de acest tip, iar ciorba este acum mult prea acră, puteți ajunge la un gust mult mai bun dacă adăugați ingrediente dulci. Puteți apela fie la zahăr sau la miere.
Apelează la smântână lichidă
Și smântâna lichidă vă poate ajuta în cazul în care ciorba vă iese mult prea acră. Dacă nu o aveți la îndemână, puteți încerca și cu niște ceapă caramelizată. Are același efect.
Diluează preparatul
Și dacă diluați ciorba veți scăpa de gustul mult prea acru. Dacă vreți să alegeți această variantă, nu trebuie decât să adăugați în preparat niște apă sau sos. Veți vedea că preparatul dumneavoastră capătă un gust mult mai plăcut.
Utilizează bicarbonat de sodiu
O altă metodă, mai puțin cunoscută, dar la fel de eficientă, e utilizarea bicarbonatului de sodiu. Adăugați un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu în ciorbă, iar preparatul va deveni mult mai alcalin. Atenție, însă, să nu adăugați prea mult, pentru că bicarbonatul de sodiu, în cantități mari, poate strica gustul mâncării. Ca să fie eficient, aveți neviue de el atât cât să echilibrați gustul, într-o cantitate mică, pentru a nu altera.
Pune puțin unt
De asemenea, poți adăuga o linguriță de unt. Mai întâi, topește cantitatea de unt în cuptorul cu microunde, iar apoi amestecă ingredientul în ciorbă. Acest truc e mai eficient în cazul supelor cremoase acide, scrie libertatea.ro.
Sursă foto: Pixabay