Alege o rochie de mireasă cu trenă ca o dâră de lumină, să aibă privirile admirative de ce să se țină

 advertising.ringier
.

Trena este, probabil, elementul cel mai spectaculos din structura unei rochii de mireasă, conferind dimensionalitate unei piese vestimentare care excelează tocmai prin complexitate și vastitate. Creează volumul ținutei unei femei retrase în ea însăși sub apăsarea importanței celei mai fericite și stresante zile din viața ei. Trena îi crește încrederea, odată cu proporția rochiei, și mărește amprenta miresei asupra nunții. Aceasta va produce un puternic impact vizual, precum și unul emoțional, vederea unei superbe rochii de mireasă cu trenă impresionând pe oricine, mai ales pe mire, care nu se va putea abține să scape discret câteva suspine. Este vorba pur și simplu despre eleganță și o alură princiară, ereditară în cazul unei rochii somptuoase, care se va revărsa până va umple sala într-un dans al trenei unduitor, în al cărei ritm se va strecura și mireasa în inimile invitaților.

Tipuri de trenă

Trena este un element care adaptează rochia nivelului de formalism al unei nunți sau, mai degrabă, limitelor care separă convenționalul de neconvențional. Cu cât este mai mare sau mai complexă, cu atât nunta va fi mai ceremonioasă. Mesajul unei rochii de mireasă tip prințesă cu trenă nu lasă loc de îndoială că va fi o nuntă regală. Există diverse tipuri de trenă, în funcție de dimensiune, design și sistem de prindere, însă indiferent de deosebirile dintre ele, ce au în comun este acest tablou ireal pe care îl compun asupra unei nunți, ca fiind organizată pentru înaltele curți. În special cea mai amplă și mai impunătoare are acest efect, trena regală, depășind 3 metri lungime și emanând un aer de gală.

Este urmată de cea tip catedrală, de până la 2 metri, cel mai tradițional model. Foarte multe femei preferă, însă, trene mai scurte, care nu presupun o grijă deosebită la purtare. De exemplu, modelul Sweep, sau Brush, nu rămâne în urma miresei, ci abia gâdilă pământul, ca pentru a-l ațâța cu trecerea ei. Pentru confort și o mai mare libertate de mișcare, o opțiune foarte apreciată este trena Court, cu o lungime asemănătoare cu a celei Brush, dar având zona de prindere înălțată, la nivelul talie. Dacă vrei ceva altfel, probabil vei opta pentru o trenă care se prinde de umeri și care poate ține loc și de voal, sau chiar pentru una detașabilă, ce îți va transforma rochia dintr-una inabordabilă în una „dansabilă'.

Tipuri de sisteme de prindere

Fie că este vorba despre rochii de mireasă scurte cu trenă sau despre alte modele, designerii folosesc sisteme de prindere specifice, adaptate atât structurii, cât și dimensiunii trenelor. Acestea pot fi sub formă de găici, șireturi, tip moș-babă, capse sau panglici. Ca modalitate de aplicare, în general sunt cusute pe rochie și pe trenă, iar la modelele pretențioase sistemele de prindere sunt mascate – volanele îndeplinind foarte bine acest rol – pentru a da senzația de continuitate.

După alte criterii, prinderea trenei se poate face peste fustă, sub pliul fustei ori sub fustă, în stilurile american, austriac sau francez, în stilul suprapus ori de prindere asimetrică în lateral, apoi trena se mai poate atașa în stilul rochiei de bal, în stilul regal sau în cascadă, acesta din urmă fiind ideal pentru rochiile de mireasă tip prințesă cu trenă, fiecare tip având, de altfel, caracteristici care avantajează anumite modele de rochii. 

Nu sări peste probă, dar în rochie, de ce nu?

Dacă nu cumva alegi o rochie de mireasă cu trenă detașabilă, înainte ca ținuta să fie aprobată, de tine, mamă, soră, bunică, aceasta este obligatoriu să fie probată și răsprobată, încercată în toate condițiile, pozițiile și situațiile în care te-ai putea găsi, dansând, șezând, pozând sau pur și simplu trecând prin mulțime cu încetinitorul, cu trena urmându-ți ascultătoare piciorul.

Mai mult ca sigur că nu o să mergi singură la cumpărături de nuntă, o părere obiectivă fiind esențială, fiindcă tu, admirându-te în oglindă, o să fii atât de cucerită de ceea ce vezi, încât nu o să sesizezi toate complicațiile care pot apărea atunci când te deplasezi. Ai nevoie de ajutor pentru a pune la punct anumite detalii logistice, mai ales în cazul rochiilor de mireasă cu trenă lungă, cărora nu prea o să le poți controla mișcarea nici măcar când te vei plimba, cu atât mai puțin când vei dansa.

Princess Brides îți recomandă să nu grăbești acest pas, fiindcă trena este ca marea înspumată din siajul unui vas, o țesătură de ape albe învolburate de trecerea unei apariții care lasă sufletele tuturor tulburate. În primul rând al mirelui, malul la care ai decis să acostezi, ca să nu te pierzi în largul vieții în timp ce visezi la o familie.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton