7 sfaturi pentru a ne controla greutatea în sezonul rece

 bogdan.galca
.

Debutul iernii este, adesea, sinonim cu depresia sezonieră. Avem mai puțină dorință de mișcare, ne lipsește lumina naturală, iar pentru a ne consola, avem tendința naturală de a ronțăi. Dacă, în plus, ai de pregătit mese gourmet de sărbători, corpul tău va stoca și mai ușor grăsimea. Așadar, cum poți să te bucuri, iarna aceasta, de toate aceste preparate, fără să te îngrași? Iată 7 sfaturi care te pot ajuta în acest sens.

1.Pregătește un meniu „light'

Poți planifica mesele în avans, punând accent pe rețete ușoare. Seara, concentrează-te pe legume și supe, încearcă să mănânci mai puțină carne roșie și optează pentru pește sau crustacee. Optează pentru o supă aromată de dovleac sau dovlecei sau o delicioasă reteta de somon la cuptor cu legume. Sunt excelente, nutritive, iar somonul este o bogată sursă de vitamine, minerale și acizi grași Omega 3, atât de necesare mai ales în sezonul rece.

2. Trezește-ți delicat sistemul digestiv

Este recomandat să bei un pahar mare de apă cu lămâie, bogată în vitamina C, pentru a stimula organismul încă de la începutul zilei. Optează, apoi, pentru un mic dejun sănătos și ușor, cu un indice glicemic scăzut: două-trei felii de pâine integrală sau neagră, cu unt de migdale fără adaos de zaharuri, însoțite de fructe proaspete și ceai sau cafea. Dacă preferi preparatele sărate, optează pentru somon afumat, păstrăv afumat, ouă sau brânză, care oferă o senzație de sațietate.

3. Reinventează gustările dintre mese

Răsfață-te, fără să te îngrași, cu gustări sănătoase. Renunță la chipsuri de cartofi, alune sau diferite alte snack-uri și încearcă legumele ca aperitiv: batoane de castraveți, de morcov, țelină apio, însoțite de un sos lejer de brânză de vaci cu usturoi și mărar sau alături de un bol mic de humus. După ce le-ai gustat, nu te vei mai putea descurca fără ele!

4.Optează pentru deserturi sănătoase

Simți că ți-e puțin foame după-amiaza sau ți-e poftă de ceva dulce, după prânz sau cină? Nu te grăbi să consumi o prăjitură, fursecuri sau deserturi cu cremă. Mai degrabă, răsfață-te cu iaurt cu miere și nuci sau cu puțină dulceață ori cu un bol de brânză de vaci, cu bucăți de fructe proaspete. Astfel de deserturi sunt sățioase, tu îți vei potoli poftele, iar silueta și sănătatea ta îți vor mulțumi.

5. Nu ignora hidratarea

Indiferent că este cald sau rece, organismul nostru are nevoie de aproximativ doi litri de apă pe zi. O bună hidratare este garantul echilibrului nostru fiziologic. Așa că nu uita: hidratarea este necesară tot timpul anului, mai ales iarna, când nu resimți la fel de mult senzația de sete. În plus, dacă bei suficient de multă apă, vei elimina mai ușor toxinele din rinichi și vezică, prevenind astfel și constipația. Așadar, ai grijă să ai întotdeauna la îndemână o sticlă mică de apă! 

6. Continuă să faci sport 

Doar pentru că este frig, acest lucru nu înseamnă că trebuie să te oprești din mișcare. Activitățile sportive sunt recomandate și iarna. Poți opta pentru sporturi de iarnă (săniuș, schi, patinaj sau chiar jogging), dar la fel de bine poți alege activități fizice în interior: câteva exerciții de sală pentru a-ți păstra tonusul, bicicleta de cameră pentru a-ți menține ritmul cardio sau, pur și simplu, exerciții de yoga ori pilates.  

7. Renunță la sentimentul de vinovăție

Acesta este, poate, cel mai important sfat. Pentru a te simți bine cu tine însăți, trebuie să știi să te distrezi și să te bucuri de lucruri mici. Așa că, dacă unul dintre aceste mici lucruri este un pătrățel de ciocolată, nu-ți face procese de conștiință. Oferă-ți timp să-l apreciezi, savurează-l pe îndelete, pentru ca pătratul de ciocolată să nu se transforme într-o tabletă întreagă.

Sărbătorile de iarnă nu doar că ne aduc mai aproape de cei dragi, dar ne și tentează cu preparate care mai de care mai bune. Așadar, ai grijă de tine, pentru a te putea bucura pe deplin de toate micile plăceri ale vieții!

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Selgros

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton