5 motive să faci trecerea la produse menstruale organice Enroush 

 advertising.ringier
.

Jumătate din populația globală folosește azi produse menstruale. Și pentru că o femeie are în jur de 450 de menstruații de-a lungul vieții, adunate, produsele folosite lună de lună pot ajunge până la 12.000. Ceea ce nu ar fi o problemă, dacă toate ar fi sustenabile și biodegradabile! 

Însă potrivit studiilor recente, tampoanele, absorbantele și tampoanele cu aplicator generează aproximativ 200,000 de tone de deșeuri pe an. Un număr incredibil.

Din fericire, nu toate tampoanele și absorbantele au fost create la fel! Iar azi, putem găsi branduri inovatoare precum ENROUSH, dedicate protecției mediului înconjurător, educației menstruale și îngrijirii corporale cât mai naturale. Atât de naturale, încât ingredientele folosite sunt pe bază de plante iar bumbacul este organic, certificat GOTS, având garanția supremă a purității.

Probabil te-ai întrebat și tu, la un moment dat, de ce ai face trecerea de la obișnuitele absorbante la produse menstruale organice. Ei bine, iată 5 motive esențiale!

  1. Au 0 chimicale

De cele mai multe ori, nu te întrebi care sunt ingredientele unui tampon, iar eticheta nu te ajută întotdeauna. Din păcate, produsele menstruale convenționale pot conține ingrediente toxice, ușor absorbite în sânge, parfumuri, înălbitori și pesticide.

Spre deosebire de absorbantele și tampoanele obișnuite, produsele organice nu au nimic de ascuns iar ingredientele toxice sunt reduse la 0.

  1. Sunt complet biodegradabile

Tampoanele ENROUSH de exemplu, sunt create în întregime din bumbac 100% organic certificat GOTS și nimic altceva. Bumbacul organic se descompune în câteva luni, în timp ce produsele menstruale care conțin plastic se descompun în 500 de ani. E o diferență, totuși!

  1. Fac menstruațiile mai ușoare…

Unele persoane cu menstruații spun că odată cu trecerea la absorbantele organice s-au simțit mult mai confortabil, au avut mai puține crampe sau intensitatea lor a scăzut iar fluxul menstrual a scăzut odată cu folosirea bumbacului organic. 

Cât despre iritațiile și alergiile datorate plasticului din absorbantele convenționale, acestea dispar în mod natural atunci când folosești absorbante care conțin bumbac organic, netratat chimic, fără parfum și fără plastic.

  1. …și sunt mai blânde cu vaginul și vulva

Atât vaginul cât și pielea din zona genitală sunt extrem de absorbante. Așa că folosirea unor produse – și mai ales a tampoanelor – care conțin plastic, dioxină și alte chimicale pentru un timp îndelungat (dacă te gândești, poți avea menstruații pentru aproximativ 38 de ani) poate duce la un risc crescut de probleme de sănătate, începând cu iritații, inflamații și alergii ale zonei intime.

  1. Nu au nimic de ascuns

Pentru că sunt considerate dispozitive medicale, brandurile nu sunt obligate să dezvăluie întreaga listă de ingrediente folosite într-un produs menstrual. Dacă nu ai folosi o cremă căreia nu-i cunoști lista de ingrediente, ai folosi un absorbant despre care nu știi nimic?

Ai dreptul să alegi ce aplici pe piele și ce intră în corpul tău, așa că urmărește eticheta de certificare GOTS. Produsele menstruale organice ENROUSH listează totul când vine vorba de ingrediente, fără să aibă ceva de ascuns.

În sfârșit, partea bună e că în ultimii ani, menstruațiile au devenit mai eco iar industria a început să fie mai sustenabilă, reflectând schimbarea în atitudinea socială față de mediu și sănătate. Iar când vine vorba de conversații legate de menstruație, suntem mult mai deschiși să discutăm despre probleme, provocări, produse dar și tabuuri care ar trebui desființate odată pentru totdeauna. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton