5 motive pentru care să îți pui un aparat dentar

 advertising.ringier
.

Te simți inconfortabil de fiecare dată când vorbești cu cei din jur, pentru că dantura ta este inestetică și nu pronunți corect toate cuvintele? Alegând să porți un aparat dentar, starea ta de sănătate se va îmbunătăți considerabil, iar încrederea de sine va crește. Este vorba despre o soluție medicală modernă, la care poți apela cu încredere, indiferent de vârsta pe care o ai. 

Durata tratamentului poate varia de la 4-5 luni, până la 2 ani, însă depinde foarte mult de modul în care organismul tău reacționează. Mai multe despre aparate dentare vezi aici.

Optează pentru aparate dentare atunci când dinții tăi sunt strâmbi 

În timp, fie din cauze naturale, fie pentru că suferi traumatisme cranio-faciale, dinții tăi se pot strâmba până într-acolo încât să te împiedice să mai vorbești corect sau să mai poți zâmbi. Dacă ai o astfel de problemă, indicat este să apelezi la ajutorul unui medic stomatolog de specialitate, care să îți recomande cele mai bune aparate dentare pentru tine. 

Te bucuri de un aspect fizic plăcut 

Un alt motiv pentru care poți purta un aparat dentar este acela că astfel te bucuri de un aspect fizic mult mai plăcut. Din păcate, dinții strâmbi te împiedică de multe ori să zâmbești în preajma altor persoane, întrucât te simți jenat. Tratamentul de specialitate elimină, însă, această problemă pentru tine și îți oferă posibilitatea de a vorbi, de a zâmbi și de a râde fără să te mai simți inconfortabil. În același timp, vei simți cum încrederea în propria persoană crește și vei începe să faci lucruri pe care altădată le evitai. 

Tratamentul nu este dureros 

Nu puțini sunt cei care evită să meargă la stomatolog de teamă că tratamentul de care au nevoie este unul dureros. Dacă te numeri printre aceste persoane, este bine să știi că aplicarea unui aparat dentar nu este dureroasă. Este adevărat că vei simți un ușor disconfort atunci când îți sunt montați brackeții, iar ulterior, când medicul trebuie să îi strângă în timpul controalelor, dar această senzație dispare destul de repede. Mai mult, te vei obișnui destul de simplu și cu aparatul dentar, mai ales când înveți cum să îți protejezi dinții și cum să îi îngrijești, pentru a obține rezultatul dorit. 

Eviți apariția cariilor și a bolilor gingivale

Un alt element important, de care este bine să ții cont în privința acestor aparate dentare este acela că ele te obligă să fii mult mai atent la igiena orală. Astfel, previi eficient apariția și dezvoltarea cariilor, precum și apariția bolilor gingivale. Per total, vei avea parte de o igienă orală mult mai bună, dar și de o respirație mereu proaspătă. 

Poți alege dintre mai multe tipuri de aparate dentare 

În ceea ce privește aparatele dentare pe care le ai la dispoziție, este bine să știi că poți alege dintre: 

  • aparate ceramice – sunt unele dintre dispozitivele medicale clasice, care se folosesc încă de acum câteva zeci de ani, și care îți oferă rezultate excelente. Despre aceste aparate trebuie să știi că sunt vizibile la nivelul dinților, insă purtarea lor nu este deloc dificilă; 
  • aparate din safir – elegante și discrete, aparatele din safir sunt mult mai moderne, și te ajută să depășești mai ușor starea de jenă pe care ai putea să o simți atunci când le porți. Acestea se aplică pe partea din față a dinților și trebuie strânse în mod frecvent, până ajungi la rezultatul dorit;
  • aparate linguale – poți alege din această categorie dacă vrei ca aparatul tău dentar să nu fie vizibil, pentru că brackeții se aplică întotdeauna în partea din spate a dinților. 

Atunci când te hotărăști să îți pui un aparat dentar sau să îți rezolvi celelalte probleme de la nivelul cavității orale, apelează cu încredere la FamilyDent.ro! Aici te bucuri de cel mai bun pret implant dentar FamilyDent, îți poți elimina cariile și poți beneficia inclusiv de multe alte servicii excelente! 

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0312297087

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton