5 motive pentru care să alegi un stil clasic de design interior

 advertising.ringier
.

Dacă sunteți în căutarea unui design atemporal și echilibrat pentru interiorul locuinței dvs., alegeți stilul clasic. Este încă o modalitate populară de a decora spectaculos, dar cu gust. Elementele arhitecturale decorative, mobilierul solid, împreună cu consecvența și simetria joacă un rol major. Stilul clasic este bun pentru cei care nu sunt pasionați de schimbare și vor să se bucure de un decor atractiv timp de ani de zile. Interioarele clasice, inspirate de livingurile englezești și franceze de acum două secole, sunt guvernate de propriile reguli și necesită o anumită disciplină.

Iată mai jos câteva motive pentru care ar trebui să alegi un mobilier clasic în amenajarea interioară. 

1. Materiale fine și sofisticate

Indiferent de stilul clasic pe care l-ați ales pentru a vă mobila locuința, plăcerea și emoția nobilimii marmurei, căldura stejarului și eleganța finisajelor aurii și argintii sunt caracteristici de bază. Utilizarea materialelor nobile și de calitate, cum ar fi stejarul, nucul, cireșul sau fagul, ceramica, bronzul și marmura, precum și perdelele și covorașele de înaltă clasă vor pune bazele unui stil veșnic și atemporal. 

2. Mobilier și accesorii vintage

Paturi, comode, canapele, mese, lămpi, ceasuri și poate chiar suporturi pentru lumânări spectaculoase: un design interior clasic vă oferă șansa de a vă bucura de mobilier și obiecte care ar putea fi la ele acasă și într-un muzeu de artă. Cu diferența că trăiți zi de zi alături de eleganța și frumusețea lor. 

3. Finisaje și decorațiuni de lux

Trebuie spus, stilul clasic nu este neapărat o soluție economică. Acest lucru se datorează materialelor de înaltă calitate folosite în realizarea pieselor de mobilier și al decorațiunilor, așa cum am descris anterior. Pe de altă parte, pe termen lung, este o soluție care te va scăpa de cheltuieli pentru renovări dese, deoarece frumusețea atemporală a pieselor clasice nu se demodează niciodată și rezistă timp îndelungat. O abordare de lux, dar întotdeauna echilibrată, se observă la nivelul mobilierului, pereților, ușilor și ferestrelor. 

4. Culori calde, primitoare

Chiar dacă s-a dovedit pe scară largă că vilele antice din epoca romană și greacă nu erau în întregime albe, culorile deschise și delicate erau predominante și așa a rămas. Aceste culori neutre sunt menite să evidențieze materialele pieselor de mobilier, cum ar fi marmura sau lemnul de calitate. Paleta de culori dominantă este formată din crem și galben, bej și finisaje în verde sau roșu. Contrastele sunt evitate pentru a spori sentimentul de continuitate și uniformitate. 

5. Iluminat cald și intim

Nu este nevoie să atârni candelabre enorme de cristal, dar este important ca iluminatul în stil clasic să fie în ton cu atmosfera. Spațiul dispune de lămpi realizate din materiale de lux care distribuie lumina într-un mod uniform și întăresc sentimentul de eleganță și ospitalitate. Iluminarea interioarelor în stil clasic include utilizarea lămpilor de podea, a cristalului sau a iluminatului indirect pentru a crea o atmosferă deosebit de primitoare.

Dacă nu știți de unde puteți achiziționa mobilier și decorațiuni în stil clasic, puteți consulta hobbymobila.o pentru a găsi inspirația de care aveți nevoie. Există multe modele dintre care puteți alege: atât piese de mobilier, cât și decorațiuni clasice sau moderne, ce vor ajuta locuința dvs. să arate cât mai estetic și mai reconfortant.

sursa foto: www.hobbymobila.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton