5 corpuri de mobilier care nu trebuie să-ţi lipsească din living

 advertising.ringier
.

Camera de zi reprezintă un element central al casei tale. În acest loc se reuneşte întreaga familie sau îţi întâmpini oaspeţii. Pentru a petrece timp de calitate împreună cu apropiaţii tăi ai nevoie de un decor potrivit. Indiferent de dimensiunile şi configuraţia locuinţei tale, câteva elemente de mobilier nu trebuie să lipsească din living. Iată care sunt cele mai importante:

Canapea

Dacă există un obiect protagonist al camerei de zi, acesta este cu siguranţă canapeaua. Indiferent că vorbim de un proces de amenajare de la zero sau de o redecorare a camerei, acesta trebuie să înceapă cu canapeaua. În funcţie de forma acesteia, de materialul din care este confecţionată şi de dimensiuni poţi alege celelalte elemente de mobilier sau de decor. Există modele potrivite pentru absolut orice stil arhitectural sau de design, trebuie doar să-l alegi pe cel care se pliază cel mai bine pe nevoile familiei tale.

Fotolii

În strânsă legătură cu canapeaua sunt fotoliile. Până în urmă cu câţiva ani, acestea erau seturi şi se vindeau la pachet. Între timp, stilurile moderne propun o distincţie între modele, materiale şi culori. În ceea ce priveşte designul, alegerea îţi aparţine în totalitate. Dacă doreşti ca fotoliile să fie o prelungire a canapelei, ai la dispoziţie o gamă variată de modele complementare. În schimb, dacă doreşti ca fotoliile să reprezinte o amprentă distinctă asupra camerei, trebuie să alegi doar un element comun al fotoliilor cu canapeaua: nuanţă, material, design. Dacă doreşti ca mobilierul să fie nu doar estetic, ci şi util, alege un model extensibil, eventual şi cu o cutie de depozitare integrată.

Suport media

În living, pe peretele opus canapelei, va fi aşezat televizorul. Eventual, în funcţie de preferinţelor membrilor familiei, vei avea de instalat un sistem audio sau unul de jocuri video. Toate acestea trebuie integrate într-un model de mobilă pentru living. Avantajul acestor configuraţii este că maschează foarte bine firele nedorite şi îţi pun la dispoziţie ecranele şi centrele de comandă.

Masă de cafea

Deşi numele pare să o limiteze doar la servirea cafelei, măsuţa din sufragerie are mai multă utilitate. Dimineaţa sau atunci când ai musafiri o poţi folosi pentru destinaţia care i-a consacrat numele: o cafea, un pahar cu apă şi o gustare. În restul zilei, orice membru al familiei o poate folosi drept suport pentru masa de prânz, ca masă de lucru sau pentru teme.

Bibliotecă

Generaţii întregi au trăit cu biblioteca drept element central al sufrageriei. Modelele contemporane de biblioteci integrează cu uşurinţă atât cărţile pentru care au fost confecţionate, cât şi alte obiecte de decor preferate. Într-o cameră spaţioasă, o mobilă din lemn masiv care îmbracă întregul perete în cărţi are o nobleţe aparte. Există soluţii şi pentru pasionaţii de cărţi în spaţii restrânse. Colecţiile de cărţi, reviste sau DVD-uri pot deveni obiecte decorative distincte. Acolo unde familia numără mai mulţi membri, fiecare poate avea propriul rând cu materiale tipărite sau multimedia specifice vârstei şi gusturilor lor.

Alegerea mobilierului pentru living reprezintă o decizie importantă pentru aspectul şi funcţionalitatea casei tale. Cel mai înţelept este să porneşti de la un element central al camerei, reprezentat de obicei de canapea. În jurul ei poţi aşeza fotoliile, măsuţa de cafea şi suportul pentru playerele media. Dacă eşti pasionat de cărţi, din camera de zi nu poate lipsi biblioteca. Pe lângă mobilier trebuie să te preocupe şi decoraţiunile potrivite, dintre care cele mai importante sunt textilele şi corpurile de iluminat. De felul cum amenajezi acest spaţiu depinde atmosfera pe care o vei trăi împreună cu familia şi cei dragi în camera de zi a casei tale. 

Sursa foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton