5 accesorii must have pentru bicicleta ta

 advertising.ringier
.

Bicicleta a devenit parte din viața ta și o folosești atât că să ajungi rapid în locurile unde ai treburi de făcut, cât și să te plimbi și să te relaxezi în aer liber? E important să-ți asiguri tot confortul atunci când te afli pe două roți, iar în acest sens ai nevoie de câteva accesorii, unele obligatorii, altele opționale, însă toate la fel de importante. 

Am alcătuit o listă cu 5 accesorii must have pentru bicicleta ta, care te vor ajuta să fii în siguranță atunci când o folosești:

Casca de protecție

Casca de protecție ar trebui să nu-ți lipsească atunci când mergi cu bicicleta, mai ales în oraș, în traficul aglomerat. Casca este un accesoriu obligatoriu și te va proteja în cazul unui incident. Asigură-te că ai ales una potrivită ție, care să se fixeze bine pe cap și care să-ți fie și confortabilă. 

Luminile 

Alte accesorii absolut esențiale sunt luminile. Echipează-ți bicicleta cu un set de lumini de calitate, astfel încât să fii vizibil în trafic inclusiv pe timpul nopții. Ai nevoie de faruri, stopuri sau lumini pe roți. Utilizarea lor este recomandată și este o măsură de siguranță. Poți opta pentru lumini normale sau cu LED, în cazul în care știi că circuli destul de mult pe timp de noapte și îți dorești să fie mai puternice. Cele din urmă au un consum mai redus și sunt extrem de eficiente pe întuneric. Poți folosi baterii alcaline sau acumulatori reîncărcabili. Nu uita că la capitolul lumini, farul și stopul sunt accesorii must have pentru bicicleta ta și e bine să le ai în permanență. 

Cablu antifurt

Tot din categoria accesoriilor must have fac parte și cablurile antifurt. E important să-ți asiguri bicicleta ori de câte ori o parchezi într-un loc, fie că vorbim de parcări special amenajate sau într-o scară de bloc sau lângă un stâlp. De asemenea, dacă o ții depozitată într-un loc public sau comun, e important să o asiguri cu un astfel de sistem de siguranță. Ai la dispoziție mai multe variante, de la cabluri antifurt clasice, cu lanț și încuietoare cu lacăt și până la cele mai sofiscticate, cu cifru. De asemenea, există modele de tip U-Lock, considerate cele mai rezistente, cu lungimi de până la 55 de centimetri, din diferite materiale și de diferite grosimi. Asigură-te că ai un astfel de sistem înainte de a pleca de acasă cu bicicleta și nu o lăsa niciodată nesupravegheată sau fără să-i fi pus sistemul antifurt. Vei evita astfel orice neplăcere. 

Claxonul

Când urci pe bicicletă și participi la trafic e esențial să ai un claxon sau o sonerie pentru avertizare. Există situații când e nevoie să te faci auzit sau pur și simplu să faci pe cineva atent. Există numeroase modele, unele mai simple, altele cu funcții complexe. Poți alege sonerie pentru bicicleta cu busola incapsulata, sonerie mecanică, lanternă LED cu sonerie, sau sonerie electrica cu mai multe sunete. 

Soneriile mecanice sunt cele mai populare și sunt dispozitive fără fir, montate de obicei pe ghidon și acționate cu degetul mare de la mână. De cealaltă parte, soneriile electrice sunt cu fir și e nevoie să fie montate pe ghidon. Avantajul lor este că scot sunete mult mai puternice.

Genți și borsete pentru bicicletă

Sigur vei avea nevoie de un accesoriu de depozitare atunci când te deplasezi. Alege o geantă sau o borsetă pentru bicicletă, care se va prinde de cadru sau pe partea din spate. Exista numeroase modele din care să-l alegi pe cel potrivit nevoilor tale. 

Să fii biciclist nu înseamnă doar să deții o bicicletă și să urci pe ea. Asigură-te că ai toate accesoriile de protecție și de siguranță atunci când pleci la drum.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton