3 motive pentru care să achiziționezi un SUV

 bogdan.galca
.

Toată lumea își dorește o mașină cât mai utilă și mai performantă care să ofere siguranță și să satisfacă diverse nevoi. Cu toate că prețul unui SUV este puțin mai ridicat decât cel al unei berline sau a unui hatchback, aceasta poate oferi mult mai multe beneficii. Majoritatea firmelor de mașini au început să adopte fabricarea acestui tip de caroserie, astfel că ai la dispoziție o multitudine de variante, de la un Renault Arkana până la un BMW X5. În continuare îți sunt prezentate 3 motive pentru care să optezi pentru achiziționarea unui SUV.

Spațiu disponibil și foarte generos

Majoritatea șoferilor se plâng de faptul că mașina lor nu este destul de spațioasă, acest aspect fiind destul de deranjant în momentele în care ești nevoit să pleci cu familia într-o vacanță. De cele mai multe ori, din cauza faptului că portbagajul este plin, ești nevoit să îți acoperi și bancheta din spate cu bagaje. Într-o astfel de situație, datorită spațiului disponibil, un SUV îți poate fi cel mai bun prieten.

O altă situație în care acest tip de autoturism te salvează este reprezentată chiar de momentul în care ești nevoit să te muți sau când ai nevoie de a transporta diferite obiecte mari, cum ar fi articolele de mobilier, aragazul sau cuptorul. Astfel, nu mai ești nevoit să apelezi la diferite persoane sau la firme care se ocupă cu transportul lucrurilor. Mai mult decât atât, volumul de obiecte pe care le poți pune în mașină poate fi mare, astfel că nu ești nevoit să faci mai multe drumuri.

Siguranța oferită

În momentul în care îți achiziționezi o mașină, printre caracteristicile după care ar trebui să te ghidezi este necesar să se afle siguranța pe care o oferă autoturismul. Ce are în plus un SUV față de o mașină normală este siguranța sporită. Datorită structurii mai rezistente și a gărzii înalte pe care o are, în cazul unui incident nefericit, pasagerii SUV-ului au șanse mult mai mari de a scăpa teferi. Un accident între o mașină mică și un obstacol rutier sau cu o altă mașină poate fi mai devastator decât în cazul unui SUV.

Eficiență sporită în cazul drumurilor anevoioase

După cum bine știm, străzile asfaltate sau drumurile fără gropi nu sunt tocmai punctele forte ale României. Mulți dintre noi am pățit să ajungem de urgență la un service auto cu mașina, deoarece din neatenție am intrat într-o groapă sau am întâmpinat dificultăți pe un drum denivelat. Acest aspect este un coșmar pentru șoferii care dețin o mașină normală, dar nu și pentru cei care au achiziționat un SUV. Pentru un autovehicul cu caroserie de acest tip, drumurile anevoioase nu sunt o problemă, datorită gărzii înalte și pieselor rezistente. În acest mod, ai șansa de a economisi bani, nefiind nevoit să schimbi piesele la fel de des ca în cazul unei mașini normale, cu excepția consumabilelor.

Cu o astfel de mașină te poți deplasa fără probleme pe drumuri montane, drumuri forestiere, drumuri cu noroaie sau în cazul unei ninsori în urma căreia s-a depus multă zăpadă.

Acestea sunt doar câteva motive pentru care îți poți achiziționa o mașină de tip SUV. Dacă ești o persoană căreia îi plac călătoriile cu familia sau nu ai niciodată un loc stabil și vrei să te muți destul de frecvent, această mașină este perfectă pentru tine. Nu este  indestructibilă, dar gradul de siguranță este unul mult mai ridicat.

Sursa foto: Renault

(P) Material publicitar realizat împreună cu Autovit

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton