3 moduri prin care zona în care locuiești îți influențează starea de spirit

 advertising.ringier
.

Starea de spirit și sănătatea mentală depind de mai mulți factori printre care se numără și mediul familial și relațiile interpersonale. Dar cum rămâne cu spațiul în care locuiești și trăiești zi de zi?

Studiile de specialitate sugerează că a avea o locuință deschisă, cu spații nerestricționate, ar fi o zonă benefică pentru îmbunătățirea stării de spirit. Acest lucru se întâmplă deoarece o astfel de locuință ar permite minții umane să creeze mai multe perspective despre lumea din jur – lucru care ar putea consolida abilitățile intelectuale.

Până la urmă zona în care locuiești este zona pe care o numești „acasă' și poate influența sentimentul de bunăstare mult mai mult decât ai fi crezut. Așa că iată 3 moduri prin care se întâmplă acest lucru.

  1. Priveliștea

Conform specialiștilor în sănătatea mentală și emoțională, verdele este culoarea care poate aduce liniștea și creativitatea, diminuând simptomele depresiei și anxietății. Să ai în față un spațiu verde natural poate reduce oboseala mentală acumulată peste zi, crescând astfel capacitatea de concentrare.

Să zicem că te afli într-un proces intens de concentrare pentru că vrei să înveți o abilitate nouă și complexă. Dacă te oprești pentru un moment ca să privești natura verde din fața geamului tău, nivelul de energie îți va fi reînnoit. Vestea bună? Poți preveni durerile de cap cauzate de oboseală și lucru mental intens și-ți poți continua sarcinile fără probleme.

Simți că ești blocat într-un peisaj urban-industrial atunci când te uiți pe fereastră? Vezi oferta apartamentelor cu 3 camere în noul ansamblu rezidențial Aqua City – un spațiu unde zonele verzi reprezintă centrul care unește comunitatea.

  1. Lumina naturală

Expunerea inadecvată sau insuficientă la lumina naturală a zilei poate perturba ritmul circadian. Rezultatul acestui lucru va duce la stări de oboseală cronice și posibile episoade depresive asemănătoare simptomelor depresiei sezoniere (în special în anotimpurile reci și întunecate).

Majoritatea blocurilor tradiționale sau vechi sunt private de cantitatea necesară de lumină naturală de care are nevoie o persoană pentru bunăstarea mentală și emoțională. De aceea, cartierele rezidențiale construite pe un plan deschis câștigă puncte în plus în alegerile viitorilor proprietari.

  1. Forma

Obiectele cu colțuri ascuțite, cum ar fi în cazul mobilierului sau blatului de bucătărie, sunt periculoase pentru copiii mici. Iar pentru copilul din tine, aceste margini ascuțite sunt încă percepute inconștient ca fiind periculos. Acest lucru va împiedica relaxarea corpului și minții într-o zonă al cărei design include prea multe forme pătrățoase și dreptunghiulare.

Soluția? Încearcă să incorporezi mai multe obiecte cu forme ovale, rotunjite în decorul interior al locuinței tale. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca montarea pe perete a unei oglinzi circulare. Sau alegerea unui apartament într-un complex rezidențial.

Cartierele rezidențiale sunt, de asemenea, cunoscute pentru designul plăcut și calm realizat prin utilizarea formelor ovale, rotunjite. Iar acest lucru poate fi observat și în amenajarea mediului exterior, mai ales că majoritatea apartamentelor se vând în stadiul de semifinisat. Deci designul interior rămâne tot în mâinile tale!

Se pare că sănătatea mentală depinde nu doar aspectele în care ne-am dezvoltat ca oameni. Starea de spirit este influențată puternic de zona în care locuiești, de modul în care te simți în siguranță, de modul în care te înțelegi cu vecinii etc. Iar locuitul într-un complex rezidențial ți-ar putea aduce liniștea sufletească pentru siguranța ta și a familiei tale, dar și sentimentul de apartenență la o comunitate cu aceleași principii și valori morale.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton