Rețetă pentru gogosi pufoase cu iaurt si praf de copt

 Dumba Gabriela
.

Nu trebuie să ai mare talent la gătit pentru a pregăti aceste gogoși pufoase, cu iaurt și praf de copt, pentru care familia și prietenii te vor felicita. Vă ajutăm cu o rețetă ușoară pentru un desert de duminică, iar dacă așezați alături dulceață sau ciocolată, totul este la superlativ!

Gogoși pufoase rapide cu iaurt și praf de copt cunoscute și sub denumirea de gogoși turnate cu lingură, sunt pufoase, gustoase și se fac foarte ușor. Aceste gogoși nu au nevoie de timpi pentru dospire, iar aluatul va fi transformat în gogoși imediat după ce a fost pregătit și s-a încins uleiul.

Pentru a pregăti această rețeta de gogoși rapide cu iaurt aveți nevoie de puține ingrediente și arome după gust, coajă rasă de lămâie, vanilie, coajă rasă de portocale, esență naturală de vanilie sau esență de rom.

INGREDIENTE:

200 g iaurt

180 g făină

5 g praf de copt

1 ou

1 vârf cuțit de sare

1 linguriță coajă rasă de lămâie

50 g zahăr pudra

Pentru tapetare:

30 g zahăr pudră

PREPARARE:

Într-un bol se pun oul cu un vârf cuțit de sare și jumătate din cantitatea de zahăr pudră și se mixează până când totul devine o spumă și și-a dublat volumul. Apoi se adăugă restul de zahăr și se mixează încă 2 minute la viteză mare.

Se adaugă apoi iaurtul, se mixează încă puțin, apoi se încorporează făina amestecată cu praf de copt și coajă rasă de lămâie sau ce aromă vă place.

Amestecul se adaugă apoi cu lingura, în uleiul încins, de forma unei biluțe ce se va prăji pe ambele părți.

Poftă bună!

Sursa: divainbucatarie.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton