Vacanțele în perioada post-pandemie - cum vor arăta concediile în viitor

 bogdan.galca
.

Turismul se află printre industriile cele mai afectate de pandemia de Covid-19. Dacă, acum câteva luni, mulți oameni își planificau cu sufletul la gură concediile de vară, viitorul călătoriilor este din ce în ce mai incert. Experții avertizează că trebuie să se ia măsuri drastice pentru protejarea persoanelor de infectare, chiar și după relaxarea restricțiilor la nivel mondial. 

Până în momentul în care un vaccin devine accesibil pentru fiecare om, pandemia poate scăpa oricând de sub control. Asta înseamnă că, dacă îți dorești să călătorești în continuare, vei putea face asta doar cu anumite condiții. Felul în care va arăta concediul în viitorul apropiat va implica mai multă pregătire, priorități diferite și mai multe controale. Iată câteva pronosticuri:

Staycation sau vacanța de acasă

Conceptul de staycation se referă la vacanța petrecută în țară sau chiar la activitățile pe care le faci în concediu chiar în orașul în care locuiești. În perioada următoare, călătoriile cu avionul, cu trenul sau cu autocarul vor fi restricționate sau poate le vei evita pentru a nu te expune riscului de infectare cu Covid-19. Partea bună a acestui scenariu este că poți face o pauză și poți redescoperi frumusețea României. 

Un road trip alături de familie se poate transforma în cea mai interesantă vacanță de până acum, mai ales dacă vizitezi locuri pe care nu le-ai văzut niciodată. Un aspect care te va încuraja să alegi țara natală pentru concediul de vară este termenul de valabilitate vouchere vacanta care se prelungește până în 31 mai 2021. Vacanța de acasă poate include și vizitarea locurilor inedite din orașul tău natal, alături de o rudă pe care nu ai văzut-o de mult timp sau împreună cu cei mici. Aceștia pot afla mai multe despre atracțiile turistice din oraș, iar tu poți descoperi o mulțime de lucruri noi. 

Casele private și pensiunile

Pensiunile de mici dimensiuni și casele de închiriat vor câștiga teren în fața hotelurilor, deoarece oferă mai multă intimitate, iar oamenii pot urma mult mai ușor recomandările de igienizare și distanțare socială. Dacă îți dorești să pleci în concediu alături de prietenii apropiați sau familie, o pensiune cu câteva camere va fi alegerea potrivită pentru a evita contactul cu străinii. Poți găsi o mulțime de locații care îți permit să închiriezi o întreagă casă la țară, la munte sau chiar în oraș. 

De asemenea, avantajul unei astfel de locații este că vei avea la dispoziție și o bucătărie în care îți poți pregăti mâncarea preferată, dar, dacă ai noroc să te cazezi într-un sat pitoresc, vei putea primi preparate delicioase din partea vecinilor. Chiar dacă pandemia de coronavirus impune reguli de distanțare socială, se pare că, în multe cazuri, oamenii reușesc să relaționeze mai mult. Fie că este vorba de apeluri video pe Skype sau conversații peste gard, nevoia de a interacționa chiar și de la distanță te poate ajuta să descoperi lucruri noi și să te bucuri de autenticitatea celor mai frumoase locuri.

Mai multe drumuri cu mașina personală

Până când situația se va îmbunătăți vizibil, oamenii ar putea să renunțe tot mai mult la călătoriile cu avionul sau autocarul. Măsurile pe care companiile le pot lua sunt limitate, iar dacă îți dorești să eviți pe cât posibil grupurile de oameni, mașina personală va fi cea care te va purta în noile aventuri. 

Dacă până acum ai evitat să pleci cu mașina din oraș pentru a uita de stresul cotidian, trebuie să te obișnuiești să redescoperi plăcerea șofatului. Într-adevăr, vei avea nevoie de multă energie și timp pentru a ajunge în alte țări din Europa sau din afara continentului, însă, acest lucru nu este imposibil. Vei putea observa că drumurile mai lungi, cu popasuri în diferite țări te pot învăța mai multe despre adevărata experiență de a călători decât zborurile rapide cu avionul.

Vacanța 2020-2021 poate fi la fel de spectaculoasă, dacă faci alegerile potrivite. Trebuie, desigur, să pui sănătatea ta și a celor din jur pe primul loc și să iei decizii în funcție de recomandările specialiștilor. Orice variantă ai alege, nu uita să încerci să faci ceva nou și să te bucuri de experiențele care te invită la relaxare.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Sodexo

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton